Дебата на Канал 5 - Орце против Амар 28.10.2025

Кој е победник на дуелот?

• Амар

Гласови: 83 66,9%
  • Орце

Гласови: 41 33,1%

• Вкупно гласачи
    124
  • Гласањето е завршено на .
Не го гледав дуелот ама искрено од тоа што видов на Инстаграм ич не ми се допадна Иван Мирчески што се понаша како да му е телевизијата наследена од татко му па може да се понаша како сака во неа. Добро директор си таму ама не ти дава тоа за право да глумиш бог на боговите.

Тоа со исклучувањето на микрофоните му е тешка глупост.

Канал 5 и Иван Мирчевски општо се спута на некое бедно ниво со оние што се и свашта коментираат на Фејсбук, па тера луѓе да му се извинат за коментари а ако не го направат тоа им се заканува со тужба.

Еден куп коментари исчитав дека овој Орце го поразил Амар на дуел и сега откако го изгледав дуелот, па и не добив таков впечаток.

1. Евидентно беше само одработувањето на оној кој потекнува од средина каде мајмунот се гледа како божество.

2. Овој Орце се представи со долни дефамирачки методи во одсуство на квалитети.

3. Амар беше премногу мек кон ваквата некултура од оној човеколикиот примерок со мрсна коса.

...размислување во три потега:

IMG_20251030_012803.jpg

...СЈО,

IMG_20251030_013240.jpg7-224x300.png

... не знам ама потсетува,

images (2).jpeg

...ским си такав си, Амар!

Поглупо од муабетот за факултетот нема.
Амар е ептен млад и цутот на младоста го помина во короната, исто како и јас, и не завршив факултет баш ради тоа што короната ми поремети некои планови и после баталив.

Факултет му треба на доктор, инженер, фармацевт, архитект...
Диплома за политиколог, извинете ама малку понебитно. Башка што дипломата на Орце е легитимно сомнителна, бидејќи Орце ги живеел најдобрите години на Грујо и кој знае како се вработил во евн.

И јас и Амар без дипломи рака сечам дека имаме поголем iq од 80% од Македонија и сме дел од огромно мнозинство на македонци кои им е преку глава од се.
Сега и останува на Амар(и Левица ете во овој случај) да покажат колку можат најдобро да се борат.

Амар е ептен млад и цутот на младоста го помина во короната, исто како и јас, и не завршив факултет баш ради тоа што короната ми поремети некои планови и после баталив.

Факултет му треба на доктор, инженер, фармацевт, архитект...
Диплома за политиколог, извинете ама малку понебитно. Башка што дипломата на Орце е легитимно сомнителна, бидејќи Орце ги живеел најдобрите години на Грујо и кој знае како се вработил во евн.

И јас и Амар без дипломи рака сечам дека имаме поголем iq од 80% од Македонија и сме дел од огромно мнозинство на македонци кои им е преку глава од се.
Сега и останува на Амар(и Левица ете во овој случај) да покажат колку можат најдобро да се борат.
Како ќе се осеќаш ако немаш појадок?

Другарот Димче ни ги отече јајцата со неговиот просек од 10-нуланула, како на правен бил дискриминиран, како ќе донесе закони каде ќе се вработуваат оние со најдобро образование, ама сега за градоначалник на Скопје, не било потребно диплома. Кои релативисти. Па уште излегол Димче, пишал за Амар дека имал 9,8 просек. Ок дечко, 9,8 на три испити... со жена ти сте најпаметни на фејсбук, глупи се оние кои гласаат за ВМРО, глупи се оние кои не излегуваат на гласање, знаете се како треба и не треба, левичари, демократи, само не ми е јасно зошто има заклучено коментирање на сите можни мрежи. Ебате демократијата.
Што се однесува за изборот за градоначалник, веројатно најслабите кандидати од осамостојувањето на државава. И не, не го ни гледав дуелот, ниту планирам да го гледам следниот ако го има. Катастрофа. Ништо не функционира. Тажно е што имаме држава од 1991 година, а уште сме заглавени таму. Веќе доцниме 35 години, а најтрагично е што не гледам како нешто би се променило.

...размислување во три потега:

Прегледај го приврзокот 459379

...СЈО,

Прегледај го приврзокот 459377Прегледај го приврзокот 459380

... не знам ама потсетува,

Прегледај го приврзокот 459378

...ским си такав си, Амар!
И кој е проблемот шо земал пари од СЈО?
Бил ангажиран и платен, шо е маката?
Или онака, те чеша...?

Читам Орце не сака на Телма да се соочи со Амар.
На канал 5 кажа дека ќе учествува и стварно си остана на збор.
Твојот човек !

На факултетот за политички науки се учат овие методи на конверзација кои ги употреби Орце, така да по дуелот се виде многу јасно кој завршил на факултет, а кој останал само во обид!
Автоматски споено мислење:

Читам Орце не сака на Телма да се соочи со Амар.
На канал 5 кажа дека ќе учествува и стварно си остана на збор.
Твојот човек !
Зошто да иде на дуел кога после овој дуел победи со 5:0 ?

На факултетот за политички науки се учат овие методи на конверзација кои ги употреби Орце, така да по дуелот се виде многу јасно кој завршил на факултет, а кој останал само во обид!

sigurno se ucat :D

се виде многу јасно кој завршил на факултет, а кој останал само во обид!
Се виде кај нас какви се факултетите.
Ризници на човештвото.:D
6.jpg

Сега гледам на резултати 5:0 завршила.
Да.

ne znam zasto mrt ne odrzuva i nema monopol vrz ovie debati, tuku im se dava moznost na televizii i voditeli koi imaat afiniteti kon odredeni politicki partii i politiki da gi odrzuvaat.

za koj k*r postoi mrt voopsto?

За директорот Марјан да ја испумпува од пари. Братот има градежна фирма од тие пари оформенo, цела палата изградено на Водно. Буквално се што гледате на МТВ, не е МТВ продукција. Склучуваат договори со надворешни фирми за целата програма и целиот буџет на телевизијата го испумпуваат во приватни џепови.

Човекот ја држи МТВ од времето на Грујо. И ја држи баш поради тоа што не се занимава со политика. Он се занимава само како да го подели буџетот и странските грантови по приватни лица. И он дели пари со сите. СДС, ДПНЕ, Невладини, Странски платеници, Пејачки со се..

Човекот нема одржано состанок на уредници од првата година на неговиот мандат, пред повеќе од 10 години. Состаноци на уредници пред него не се правеле поретко од еднаш на две недели. Буквално на работа не се појавува, целото работење на МТВ оди преку неговите 2 секретарки и еден мислам заменик директор или не знам што точно му е позицијата кој е одговорен за дговорите со надворешните проекти.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom