Ова ли е тоа кога не знаеш на која дијагноза да се фокусираш, не знам со муабетов дали се правеш слеп, глув или глуп. Ај изгледај а дебатата уште еднаш и пробај да следиш користејќи го здравиот разум а не чистата омраза кон ДПМНЕ.
Информацијата за школите нема нам да ни користи во секојдневниот живот секако, ама некој што се кандидира за татко на градот и те како треба да биде запознает со овие факти.
Јас ги знам сите средни школи по име и локација и за голем дел и што струка и смерови нудат, дека требаше да прочитам за тоа И да ме прашаш колку се точно по број, пак не би одговорил одма ќе ми треба да ги пребројам. Каква битна информација е тоа да знаеш колку средни школи има во град Скопје на памет. Еве сигурен сум дека ти ги знаеш сите основни во твојата општина, сакаш да ми кажеш дека на дебата ако те прашам колку се по број дека одма ќе одговориш? И да не знаеш да одговориш на кого му е гајле, срамота е да не знаеш дека некое школо постои, или да ветуваш школо таму каде што нема потреба или веќе има.
А кога сме кај пругата за Сопиште, ме мрзи да вадам исечоци од интервјуто коа све е веќе таму. Еве ти а мапата на пругите во Македонија, не е баш комплицирана, посебно не кога збориме само за Град Скопје. До толку да си изгубен во просторот а да бараш доверба од граѓаните да го водиш главниот град, тешко.
Амар никогаш нема кажано дека има ниту ќе има пруга во Сопиште, грешката е во програмата и погоре пишав како има дојдено до грешката. Ако ова е најголемиот грев што е направено техничка грешка, не знам што да кажам.