Најевтин супермаркет

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpp
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам кој е најефтин маркет, ама одма да ви кажам во Метро воопшто да не влагате...цените што се на рафт, и оние кога ќе ви ги куцнат на каса се разлика небо и земја.
Вчера сакав да купам влажни марамици, гледам цена 55 денари, одам да наплатам гледам ми го куца 75 денари. Исто и со останатите производи... Да им влезе инспекција ќе треба одма клуч да ставаат, ама дека главно се лоцирани во Чаир и Бутел никој ништо не им може, дери го народот.

Не знам кој е најефтин маркет, ама одма да ви кажам во Метро воопшто да не влагате...цените што се на рафт, и оние кога ќе ви ги куцнат на каса се разлика небо и земја.
Вчера сакав да купам влажни марамици, гледам цена 55 денари, одам да наплатам гледам ми го куца 75 денари. Исто и со останатите производи... Да им влезе инспекција ќе треба одма клуч да ставаат, ама дека главно се лоцирани во Чаир и Бутел никој ништо не им може, дери го народот.
Незнам кој маркет беше, наместо со фломастер да пишуваат цени, ќе ставаат дигитални дисплеи кои ќе ги зимаат цените од касата.

Од која пекара знаеш?
Носат од Жито лукс запакувани и од други ама Тинекс нели имаат и пекара во некој маркети нешто како Кам што има?

Последно уредено:
paket sistem e konto, ama izgleda nema da ima nivni proizvodi kako kam/stokomak/kipper/lidl

paket sistem e konto, ama izgleda nema da ima nivni proizvodi kako kam/stokomak/kipper/lidl

Отвараат и во Куманово а имаат и во Битола.

Tinex имаат апликација и ако на неа поврзете Поен+ картичка и ако поканите пријател да ја инсталира апликацијата добивате плус 50 поени на картичката.
Се добива и 100 поени за некаква персонализација

Има и онлајн шоп од Cosmo со парфеми, со козметика, шминка..

Бев во Тинекс Тетово да купам нешто и на фискалната позади беше логото на Конто.

Ништо чудно да го сменат и во Тетово Тинекс во Конто. На крај ќе останат некој тинекси само во Скопје.

Последно уредено:
Бев во Тинекс Тетово да купам нешто и на фискалната позади беше логото на Конто.

Ништо чудно да го сменат и во Тетово Тинекс во Конто. На крај ќе останат некој тинекси само во Скопје.
Можеби ќе останат тие Тинекс Деликатесен, кои имаат ретки деликатеси од различни брендови, како тој кај Беко катната гаража.

Можеби ќе останат тие Тинекс Деликатесен, кои имаат ретки деликатеси од различни брендови, како тој кај Беко катната гаража.
Значи во останатите градови кај што им се помала квадратура маркетите не би ме чудело да бидат Конто а во Скопје да останат Тинексите со поголема квадратура и оние Деликатесен, Супер Тинекс и други.

Ова се некој мој мислења не значи дека така ќе биде но пак ќе пишам не би ме чудело да се случи такво нешто.

Тинексот во Тетово откако се преселија е тешки глупости. Убав на изглед но мал простор помалку производи, имаат и пекара но не сум сретнал некој да каже почесто купувам леб или нешто за јадење од пекарата.

Вечерва кога влегов покрај што на фискалната сметка беше лого Конто маркет, едната каса беше размонтирана и касиерката нешто метеше на таа каса.

На Тинекс ама баш и не му оди, (некогаш беа број 1) па сега во пресрет на влезот на Лидл, се ребрендираат во Конто и пробуваат да бидат Кам за да се извлечат од пропаѓање. Добра идеја, но за такво нешто им требаат и приватни марки. Кам во тоа е најдобар, а Тинекс со нивната “Extra“ приватна марка ништо не направија. Којзнае дали сега постои, некогаш со неа продаваа грав и леќа.

На Тинекс ама баш и не му оди, (некогаш беа број 1) па сега во пресрет на влезот на Лидл, се ребрендираат во Конто и пробуваат да бидат Кам за да се извлечат од пропаѓање. Добра идеја, но за такво нешто им требаат и приватни марки. Кам во тоа е најдобар, а Тинекс со нивната “Extra“ приватна марка ништо не направија. Којзнае дали сега постои, некогаш со неа продаваа грав и леќа.
Не верувам дека би сакале во Ист Гејт да го сменат маркетот во Конто. Некако не си одговара таков маркет во таков голем мол.

Ај ќе видиме што ќе се случува понатака со Тинекс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom