Левица - Политичка партија

• Креатор на темата Креатор на темата Jack NolanProf.19
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Демант на што???? На пост на кајгана?? На пост на твитер??

Ја сеа можам да пишам дека на мајка ти сум ја расцветал дундата.....ќе даваш демант??? Официјален со име презиме соопштение печат??

Или да си пишам и ја сакаш верувај сакаш не верувај.
Амар ти си? Штеди се за дебатата.

• Тажно
Reactions: Mud
Амар ти си? Штеди се за дебатата.
Орце не си ти, на таа пара нема што да бара на кајгана. Ти си некое штапско ботче што сака да се ували негде за мимимална плата.

Орце не си ти, на таа пара нема што да бара на кајгана. Ти си некое штапско ботче што сака да се ували негде за мимимална плата.
Па нормално дека не сум Орце, ама ти изгледа си Амар пошто одговара профилот - невработен денгубар ухлебен во партија кој го бива за колнење и пцуење.

Не се нервирајте дечки, возот отиде кога Заев дојде на власт....штетата е веќе направена и тоа е. Сега може малку да се успори тоталниот распад и да се амортизира колку толку со ВМРО или да ги вратиме комуњариве да завршат набрзина. Шарената револуција у која еден од водачите беше Апасиев е местото од каде почна све ова.

Демант на што???? На пост на кајгана?? На пост на твитер??

Ја сеа можам да пишам дека на мајка ти сум ја расцветал дундата.....ќе даваш демант??? Официјален со име презиме соопштение печат??

Или да си пишам и ја сакаш верувај сакаш не верувај.
Пласираш полувистини. Од агентот Силвер дознаваме дека е точно тоа за дундата и за расцветувањето ама тоа не си го направил сам како што тврдиш, имало таму умешано Албанци од Серава како и извесен Рон Џереми од странски служби во чие што комбе жута боја и се случил настанот.... имало и чадор умешано..

Па нормално дека не сум Орце, ама ти изгледа си Амар пошто одговара профилот - невработен денгубар ухлебен во партија кој го бива за колнење и пцуење.

Ти ги отворив мислењава на форумов,апла се гледа дека ти си партиски бот. Ти си ухлебан у партија која заедно со СДСМ и ебаа душата на државава.

Искрено жал ми е за тебе,да примаш наредбби од 3то класни директори или претседатели на месни комитети. Да браниш толку една партија е нон сенс,треба да си или многу глуп или многу корумпиран??? Баш ова го прашаа експерти Марјан Ѓорчев за договорот за Окта.

Не се нервирајте дечки, возот отиде кога Заев дојде на власт....штетата е веќе направена и тоа е. Сега може малку да се успори тоталниот распад и да се амортизира колку толку со ВМРО или да ги вратиме комуњариве да завршат набрзина. Шарената револуција у која еден од водачите беше Апасиев е местото од каде почна све ова.
Искрено,
кога ке видам колку гласови освои сдсСС на локалниве, а бев уверен дека по истите ќе престане да постои и ќе се дерегистрира, можеби решението е да ги вратиме.
А и амортизериве (ДПсНЕ) тогаш и сега нешто посебно во исправање на велепредвствата и не се покажаа(добро во некои учествуваа беа амортизери), па останува распад, можеби тогаш нешто ќе се мрдне од мртва точка.
Се шегувам денес во постоечка Македонска држава ништо на виделина тогаш па да не збориме, ама ќе биде добро што КОНЕЧНО и јавно со доказ ќе си ги гледаме квислинзиве од последниве 30-тина години.

Искрено,
кога ке видам колку гласови освои сдсСС на локалниве, а бев уверен дека по истите ќе престане да постои и ќе се дерегистрира, можеби решението е да ги вратиме.
А и амортизериве (ДПсНЕ) тогаш и сега нешто посебно во исправање на велепредвствата и не се покажаа(добро во некои учествуваа беа амортизери), па останува распад, можеби тогаш нешто ќе се мрдне од мртва точка.
Се шегувам денес во постоечка Македонска држава ништо на виделина тогаш па да не збориме, ама ќе биде добро што КОНЕЧНО и јавно со доказ ќе си ги гледаме квислинзиве од последниве 30-тина години.
Не барајте вина во ВМРО во моментите кога СДС беше на власт, со цела помош од надвор преку невладиниве сектори, конрола на медиуми, поддршка од САД и ЕУ и т.н. не можеше ништо да се направи. У раце им беше цела држава со снимките, судството и МВР у раце. И овде на кајгана сите скоро ги поддржуваа у промена на името и продавање на државните интереси. Ја лично ги знам сите тука што учествуваа у целата операција, свесно или несвесно.

Не барајте вина во ВМРО во моментите кога СДС беше на власт, со цела помош од надвор преку невладиниве сектори, конрола на медиуми, поддршка од САД и ЕУ и т.н. не можеше ништо да се направи. У раце им беше цела држава со снимките, судството и МВР у раце. И овде на кајгана сите скоро ги поддржуваа у промена на името и продавање на државните интереси. Ја лично ги знам сите тука што учествуваа у целата операција, свесно или несвесно.
Не барам вина во ВМРО туку во ДПсНЕ.
Секогаш ама баш секој ден ДПсНЕ можеше да го напушти собранието и предизвика предвермени парламентарни со што ќе ги оневозможеше квислинзите во сдсСС да прават тоа што направија.
САД и ЕУ = ЕУСА беа носителот а шарените куртони и сдсСС беа подизведувачи, ама тоа овде на форумов си пишуваме знаеш некој на медиум јавно да го каже тоа.
Имаше државен удар на 27 Април што ДПсНЕ откако стана власт направи по тоа прашање освен што го бетонира Северџганистан?

За предавање и продавање на Македонија подржана од профили на форумов не се сомневам, долго сум на форумов и секој ден си имам работа со такви па и на форумов ;)

Искрено,

Nema da se raspadnat kako partija, ama tesko da dojdat na vlast vo bliska idnina od 15 - 20 godini.
Vo malku podalecna idnina na vlast bi mozele da dojdat samo vo varijanta da ne bidat glavnata partija na vlast vo eventualnata siroka vladina koalicija, tuku da bidat samo partija privrzok vo edna siroka koalicija.
Nesto kako sto e koalicijata od partii ,, VLEN'' , ana za toa da se ostvari im trebaat poveke partii za takva sorabotka i koalicija.
A problemot e sto momentalno nikoja partija ne saka da ima povrzanost so SDSM, nikoj ne saka da si ima stetni posledici, i dolgo vreme toa taka ke bide, nikoj so niv nema da saka da sorabotuva vo pogled na koalicija.

Vo pravo ste vo pogled na glasovite, i za mene tie imaat osvoeno poveke glasovi na lokalnite otkolku sto jas ocekuvav a veruvam deka i vo rakovodstvoto na partijata se iznenadeni od brojot na glasovi.
Mislev deka moze i bukvalno 0 opstini da imaat osvoeno, a tie posle prv krug imaat osvoeno 3 opstini, i vodat vo 8 opstini pred vtoriot krug, i barem vo 5 opstini vo vtor krug ke pobedat.
Vo 2013 na lokalnite imaa samo 4 opstini a toa im e najmala brojka na osvoeni opstini vo ovie 35 godini na izbori.
Duri i VMRO- DPMNE vo 2017 na lokalnite osvoija samo 5 opstini, i mene ne mi se veruva deka posle vtoriot krug ovie od SDSM ke imaat vkupno mozebi i duri dvocifrena brojka na opstini, neverojatno.

Kade e pametot na narodot i mene ne mi e jasno.
Ama koga ke ima naredni parlamentarni izbori, dokolku ovie likovi koi sega se pretstavnici na SDSM vo Sobranieto ne prifatat da se trgnat od partijata i od idnata lista za pratenici na narednite izbori, so toa ke ima partijata posledici, mnogumina od glasackoto telo i clenovite na partijata ne sakaat poveke ovie 18 momentalni pratenici da bidat kandidati za pratenici.
Ama nesto ne mi izgleda deka ovie 18 pratenici ke sakaat da se trgnat od partijata, a nosat ogromna steta za partijata.
Primer onoj poranesniot gradonacalnik na Kumanovo, Zoran Damjanovski - Cic, zboruval pred lokalnive izbori deka ke donel 500 glasovi za pobeda za Martin Kostovski, a realno likot donel zaguba od 5 000 glasovi.
Potrosena roba se i donesuvaat steta za partijata.
Onaa seljandura Oliver Spasovski nosi ogromna steta vo Kumanovo za partijata, ama veke sega zamisluvam za naredni parlamentarni izbori ke pritiska pak da e nositel na pratenicka lista za izborite, i so toa da obezbedi pratenicki imunitet, a mnogumina ne go podnesuvaat i poradi takvite ne glasaat za partijata. I ova e poznato na sekogo, ama sebicnosta ne poznava za granici, ke je onesposobat partijata ama bitno e poedinci da imaat pratenicki imunitet pred zakonot.

Kolku pobrzo se trgnat od partijata tolku pobrzo bi uspeala partijata da pocne rehabilitacija.

Nema da se raspadnat kako partija,
Е ќе се распаднат :sneaky:

Според мене до распаѓање уште не дошло заради гумите за спасување кои постојано им ги подарува ДПсНЕ.
Имам впечаток дека заради страв од нов политички субјект како што е Левица овие со сите сили се обидуваат да го држат во живот сдсСС, можеби не е така ама настапите на нивните медиумски креатори на јавно мислење говорат во таа насока.
Со дрвја и камења по Левица а демек сдсСС и бил потребен на државата, на северџганистан можеби ама на Македонија не и треба!

Nema da se raspadnat kako partija, ama tesko da dojdat na vlast vo bliska idnina od 15 - 20 godini.
Vo malku podalecna idnina na vlast bi mozele da dojdat samo vo varijanta da ne bidat glavnata partija na vlast vo eventualnata siroka vladina koalicija, tuku da bidat samo partija privrzok vo edna siroka koalicija.
Nesto kako sto e koalicijata od partii ,, VLEN'' , ana za toa da se ostvari im trebaat poveke partii za takva sorabotka i koalicija.
A problemot e sto momentalno nikoja partija ne saka da ima povrzanost so SDSM, nikoj ne saka da si ima stetni posledici, i dolgo vreme toa taka ke bide, nikoj so niv nema da saka da sorabotuva vo pogled na koalicija.

Vo pravo ste vo pogled na glasovite, i za mene tie imaat osvoeno poveke glasovi na lokalnite otkolku sto jas ocekuvav a veruvam deka i vo rakovodstvoto na partijata se iznenadeni od brojot na glasovi.
Mislev deka moze i bukvalno 0 opstini da imaat osvoeno, a tie posle prv krug imaat osvoeno 3 opstini, i vodat vo 8 opstini pred vtoriot krug, i barem vo 5 opstini vo vtor krug ke pobedat.
Vo 2013 na lokalnite imaa samo 4 opstini a toa im e najmala brojka na osvoeni opstini vo ovie 35 godini na izbori.
Duri i VMRO- DPMNE vo 2017 na lokalnite osvoija samo 5 opstini, i mene ne mi se veruva deka posle vtoriot krug ovie od SDSM ke imaat vkupno mozebi i duri dvocifrena brojka na opstini, neverojatno.

Kade e pametot na narodot i mene ne mi e jasno.
Ama koga ke ima naredni parlamentarni izbori, dokolku ovie likovi koi sega se pretstavnici na SDSM vo Sobranieto ne prifatat da se trgnat od partijata i od idnata lista za pratenici na narednite izbori, so toa ke ima partijata posledici, mnogumina od glasackoto telo i clenovite na partijata ne sakaat poveke ovie 18 momentalni pratenici da bidat kandidati za pratenici.
Ama nesto ne mi izgleda deka ovie 18 pratenici ke sakaat da se trgnat od partijata, a nosat ogromna steta za partijata.
Primer onoj poranesniot gradonacalnik na Kumanovo, Zoran Damjanovski - Cic, zboruval pred lokalnive izbori deka ke donel 500 glasovi za pobeda za Martin Kostovski, a realno likot donel zaguba od 5 000 glasovi.
Potrosena roba se i donesuvaat steta za partijata.
Onaa seljandura Oliver Spasovski nosi ogromna steta vo Kumanovo za partijata, ama veke sega zamisluvam za naredni parlamentarni izbori ke pritiska pak da e nositel na pratenicka lista za izborite, i so toa da obezbedi pratenicki imunitet, a mnogumina ne go podnesuvaat i poradi takvite ne glasaat za partijata. I ova e poznato na sekogo, ama sebicnosta ne poznava za granici, ke je onesposobat partijata ama bitno e poedinci da imaat pratenicki imunitet pred zakonot.

Kolku pobrzo se trgnat od partijata tolku pobrzo bi uspeala partijata da pocne rehabilitacija.

Да добија далеку повеќе гласови од што се очекуваше али распоредот на гласови им е катастрофален. Во Скопје имаат многу лош резултат, во Куманово и Струмица катастрофа. Битола, Прилеп, Охрид, Штип ништо не направија. Сега помеѓу двата круга исчезнаа буквално од јавниот дискурс и не само тоа туку ене ги во Карпош кандидатката им се сликала со тој од ДПМНЕ, па се караат внатрешно дали некој соработуваат со нив или не.

Да добија доста солиден број на гласови, далеку над очекувањата кои беа околу 100 000, најверојатно под. Али изгубија во сите нивни централни јадра а без истите централни јадра кои сето тоа ќе го поврзат во обединета група, прашање на време е пред и тие градоначалници и советници што ги добиле кога ќе почнат да се шалтаат во независни, знам или директно во дпмне.

СДС нема шанси да преживее како некаква рурална партија по мали градови како Пробиштип, Радовиш, Крива Паланка, Крушево и Демир Капија и ова не го кажувам со некакво подценување на истите, зошто дел ги обожавам како градчиња. Ама СДС едноставно не е тој концепт на партија. Секогаш биле елитисти и ако не се консолидираат во Скопје они ќе пропаднат. А од тоа што се случува во последниот месец они во Скопје се како шумеча таблета моментално. Единствената светла точка им беше кандидатот во Аеродром, али ете и него го игнорираат. Без него они веќе ќе беа мртви во Скопје.

И најважната работа е што повеќе не изгледаат како главната опозиција на ДПНЕ, а и имаат многу мал коалиционен капацитет, да не кажам никаков. И немаат никаква внатрешна организација и капацитет за работа. Ако видите никој веќе не ги ни прашува СДС за подршка туку гласачите нивни ги повикуваат директно, зошто сите гледаат дека тие гласачи се во моментов во игра а СДС нема никаква контрола.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom