Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Може, јас ни на него ни на тие што командуваат таму не им верувам. Кога ќе има званичен извештај, па да помине три дена, е тогаш ќе поверувам. таму како приказната со овчарчето и волк-волк. Тој Купјанск званично една година на секои месец дена го освојуваа, а во стварност само фалби и жртвување на недолжни регрути:cautious:

Званично јас Герасимов го немам видено да дава отчет до врховниот командант за кобајаги упсешни операции во минатото. Претежно маперите се тие што тресат зелени и хајпуваат.

Покровск и Купјанск. Па нели викаше Зељо, Трамп, Ванс и цела западна куртонијада немале напредок Русиве? :ROFLMAO:

Што е следно? Села биле? Или имагинарни градови?
Руте рече завчера дека Путин ја губи војната. Ништо не значат овие села што ги освоиле, ништо нема да значи ни победата во ратов. Во историјата ќе се памети само дека не ги освоиле доволно брзо.
Замислувм како у училница за едно сто години, дете одговара пред робот професор: - Не знам сега ја кој тоа таму победил, али битно Русите све што освоија, освоија за повеќе од три месеци, што е исто ко да не освоиле.

Званично јас Герасимов го немам видено да дава отчет до врховниот командант за кобајаги упсешни операции во минатото. Претежно маперите се тие што тресат зелени и хајпуваат.
Не Герасимов, ама неговите подопашни муви.
Не беа мапери, официјални лица, со снимки, со салтанати!

Воочи падот на Покровск и Купјанск, само да напоменам неколку битни работи:

- не се тоа стратегиски важни градови
- Русите изгубија премногу војска и материјал освојувајќи ги
- премногу време им требаше, не беше баш брзо

(да не се мучат про-западните членови да пишуват, еве ја сите нивни идни постови во едно кратко резиме ги срочив)

Не ми е јасно како Трамп успеа да им наметне на Кинезиве и Индициве да стават ембарго на руската нафта!?Кај и да е војнава е при крај .Се надевам дека ќе и да е конечно ќе заврши братоубиственово лудило.Украина ќе остани без Крим и југоистокот ,Европа е во ситуација пред и потоа.Германците се едни од најголемите економски губитници.Кој им е крив кога не се ангажира во старт да ја спречат војната,туку се однесуваа поданички кон Јенките.Русите ќе добијат територии на сметка на огромни воени средства и човечки животи.Јенките , НАТО и Кина се најголеми добитници.

Не ми е јасно како Трамп успеа да им наметне на Кинезиве и Индициве да стават ембарго на руската нафта!?Кај и да е војнава е при крај .Се надевам дека ќе и да е конечно ќе заврши братоубиственово лудило.Украина ќе остани без Крим и југоистокот ,Европа е во ситуација пред и потоа.Германците се едни од најголемите економски губитници.Кој им е крив кога не се ангажира во старт да ја спречат војната,туку се однесуваа поданички кон Јенките.Русите ќе добијат територии на сметка на огромни воени средства и човечки животи.Јенките , НАТО и Кина се најголеми добитници.
Кое ембарго бе друже? Уште 100 години нема да му пројде!

Кое ембарго бе друже? Уште 100 години нема да му пројде!
Така налетав на една објава,дека Кинеската државна нафтена компанија ставила ембарго на руската нафта.Колку е точна информацијава останува времето да покаже.

Така налетав на една објава,дека Кинеската државна нафтена компанија ставила ембарго на руската нафта.Колку е точна информацијава останува времето да покаже.
Трите државни кинески рафинерии нема да увезуваат од Лукоил и Транснефт или како беше.
Ама Кина има уште 100 други фирми и рафинерии кои никој жив не може да им најде крај.
Така е со сите санкции, за жими мајка Кина има истакнато дека се придржува, од друга страна го зголемува обемот на трговија.

Да се кладиме дека објавата е тешка глупост од пропаганда?
Почнуваш да ги разбираш работите. Сега главното е да почнеш да ги разликуваш срањата со гомнајадење без да прашуваш.

Не пратиш ама кога „пратиш“ тоа е од западни пропагандни медиуми? :)

Држи јутјуб каналот, макар првите 3 минути од видеата да ги гледаш ќе знаеш горе долу што се случува. Видеатасе воени акции, новости итн, ама уводите се геополитика и такви настани. Кога Украинците ќе погодат нешто како рафинерија или фабрика, покриено е, исто и последиците.
А ти ли треба да одлучиш што да пратам ? Или ист си како другарчето твое The xx па секој што ќе објави нешто од украинска страна да биде веднаш етикетиран како про западен ?
Немој те бе излезете од тие Балкански финти, демек сите што се објективни се пљукани дека се про западни или про источни.
Не се нервирајте луѓе форум е ова кој што сака има право да праша.
Автоматски споено мислење:

Покровск и Купјанск. Па нели викаше Зељо, Трамп, Ванс и цела западна куртонијада немале напредок Русиве? :ROFLMAO:

Што е следно? Села биле? Или имагинарни градови?
Пред да ме оцрниш ќе морам да ти напишам дека ме заболе за 2те страни, но гледано колку време Авдеевка, Макиевка, Часов Јар итн потрошија РФ на тие места ќе сфатам само дека не би ги ставил веднаш помеѓу првите 3 светски армии. Освен да признаам да жртвуваат 2мил мажи за пола Украина тоа ДА и те како се спремни. Кај нив луѓето се заебанција не е проблем во Киндер јајце ќе се паднат нови војници нема да чекаме еден маж бар до 20тата година да се развие.

Не се нервирајте луѓе форум е ова кој што сака има право да праша.
Секој има право да прашува што сака. Точно. Но кога некој прашува по 10ти, 20ти пат и му се објаснуваат истите основни работи, па после пак ги прашува? Што кажува тоа за прашувачот? :)

А ти ли треба да одлучиш што да пратам ? Или ист си како другарчето твое The xx па секој што ќе објави нешто од украинска страна да биде веднаш етикетиран како про западен ?
Немој те бе излезете од тие Балкански финти, демек сите што се објективни се пљукани дека се про западни или про источни.
Прати ти што сакаш. Консумирај бљувотини од портали/вести... Ама смешен си кога се љутиш зошто ти се смеат за презентацијата на таквите глупости. Што е твое право, да се правиш кловн. Ако веќе така си одлучил.

Мислам еј: На еден медиум за западна пропаганда прочитав дека Русите ја губат војанта која западните ја водат против нив во Украина. Вистина ли е?
Или: На еден западен медиум прочитав дека од еднаш (до сто пати) не се станувало пeдepаст. Вистина ли е?

Секој има право да прашува што сака. Точно. Но кога некој прашува по 10ти, 20ти пат и му се објаснуваат истите основни работи, па после пак ги прашува? Што кажува тоа за прашувачот? :)

Прати ти што сакаш. Консумирај бљувотини од портали/вести... Ама смешен си кога се љутиш зошто ти се смеат за презентацијата на таквите глупости. Што е твое право, да се правиш кловн. Ако веќе така си одлучил.
Извини мајсторе или докторе на науки во областа на конфликти релација запад-исток.
Значи ти, Лавот и тој ХХ сте тука една проруска секта што ние останатите не смееме да се вмешаме ? Или ќе налетаме на вашиот сарказам како вие да се левел 99, а ние левел 5. Што лупаш ти бре 10ти пат ? Немаш ти врска во некаква фикција живееш.
Али нема врска вие сте ми најомилени тие најжестоките навивачи на војните се надевам дека нема да имате можност да искусите такво нешто до тогаш еве јавно признавам ве има 2-3 најјаки аналитичари и сезнајковци.

Извини мајсторе или докторе на науки во областа на конфликти релација запад-исток.
Значи ти, Лавот и тој ХХ сте тука една проруска секта што ние останатите не смееме да се вмешаме ? Или ќе налетаме на вашиот сарказам како вие да се левел 99, а ние левел 5. Што лупаш ти бре 10ти пат ? Немаш ти врска во некаква фикција живееш.
Али нема врска вие сте ми најомилени тие најжестоките навивачи на војните се надевам дека нема да имате можност да искусите такво нешто до тогаш еве јавно признавам ве има 2-3 најјаки аналитичари и сезнајковци.
Не бе, никој не е најпаметен по дифолт.
Можеби ти си најпаметниот. Ама за да е така треба повеќе да си докажуваш ставовите со факти.

Така да ако нема факти - нема најпаметен. :)

се надевам дека нема да имате можност да искусите такво нешто
Па тоа е поентата бе другар. Ако биде како што сакаат западните, ние твоите сонародници кои не сме ја напуштиле татковината - сега ќе бидеме со Украинците и ќе гинеме по ровови.

Знаеш зошто јас ги пишувам писанијава?
Најмногу за јас ниту било кој овде да мора да иде да гине за туѓи интереси. Разбери го ова озбилно, пошто не сме премногу далеку од такво сценарио.

Не бе, никој не е најпаметен по дифолт.
Можеби ти си најпаметниот. Ама за да е така треба повеќе да си докажуваш ставовите со факти.

Така да ако нема факти - нема најпаметен. :)
Факти имаш 19138039 и секоја страна вади свои факти што мисли дека се релевантни така да ни твоите факти не можам да ги земам за релевантен фактор зошто си про руска секта. Јас сакам да дебатирам со луѓе што ќе пљукаат и по Украина и по Русија и по Кина и по САД ,а ти величиш страни небаре твојата држава е во војна. Ок друже дискусијата ја завршуваме тука.

секоја страна вади свои факти
Тука е проблемот.

Ти не разбираш разлика од факти до пропаганда. Јeбeнo голема разлика и ако досега не си ја научил разликата... Епа чорба. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom