Конфликтот во Сирија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Значи белгиската економија не е поголема од руската, како што може да се види и на сликичкиве а и лесно да се провери со два клика, плус Белгија нема бази во Сирија не трпи ни санкции ниту пак води војна со НАТО. Темава е за Сирија, Русија си ги задржа базите таму, терористот претходно ти напишав се и сам знаеш дека е крунисан од западот нема никаква логика Русите после се да не играат во свој интерес, нели кога е бал нека е маскенбал.
Поентата е што ти не ги критикуваше западните кога одеа да го крунисан главосечачот, а истрча одма како некоја тетка што гледа турски серии: аха ете главосечачот отишол во Москва
Јас сум пишал и порано и во темата за Украина и корејските војници, дека не ми е гајле што со кој или на каков начин Русите го прават, за гомнари со гомнарска цефка.
Туку ајде објасни чим толку разбираш економија како тоа еве денес ЕУ усвои 19-ти пакет санкции против Русија, а од друга страна руската економија е најсилна во Европа а четвртата во свет, додека земјата во која ти живееш земјата во која јас живеам и цела Европа генерално се соочуваат со економска криза?
Чекај сега, и Кина има воена база само во близина на Суетскиот канал Џибути мислам беше. Исто има 1-2 бази низ Африка, тоа значи дека Кинеската економија е мала?

Не не, да не се разбереме погрешно. Не дозволувам да ми импутираш зборови што ги немам речено и не ги мислам. Јас само ви посочував дека тука дволичноста на многу души кои пишуваа како Џолани е терорист, Христијански убиец, дека е доведен од Западните елити.А особено со голема помош на Израел и Мосад, што е точно што и со што јас се сложувам...

За мене тој ќе биде терорист и убиец, независно дали го носеле САД, Кина или Русија.

Слушавме тажопојки тука како Израел соработувал со терористи, како Америте соработувале со терористи, а сега кога Путин почна да соработува, наеднаш Џолани стана нужно зло и човек со кој мора да се соработува..Дволичност до максимум!

Ајде сега, не знаел дали се живеј подобро во Белгија или Русија, брат океј е мислам, во ред е да си фан на Русија и на се, ама зошто јас познавам само еден што се преселил во Москва, а знам стотини и стотини што се низ Западна Европа, Австралија и Америка? Сега можиме да се прајме на три ипол, ама имај исав малку. Не знаел кај се живеело подобро, ок...Сега ќе почниш со мигрантите и истата мантра ред редом...Оксиморонот знајш каде е, ако не си иселен, утре да треба да се иселиш, сигурно нема да сакаш да заминиш во Минск, туку ќе сакаш во Штутгард...А ако си иселен, кажи, сигурно си некаде по Западот...

Замисли пример еве Германија со поставеноста и онаа економија, да ја имаше големината и ресурсите на Русија. Моќта на САД во моментов ќе беше 10% од тоа што би ја имала Германија тогаш.

Како што реков ППП-то најпросто кажано е, со 10 евра што можиш да купиш во Белгија а што во Русија.

Ама, што ако во Русија со 10 евра можиш да купиш повеќе работи отколку во Белгија, ако во Белгија просечно земаш 3000 евра плата, а во Русија просечно 800? Е тука пак идиме per kapita ;)

Затоа Кина е далеку пред другите, игра паметно, и затоа ќе биди водечка сила во иднина ако тера вака како што тера....
Ние сме дел од западниот свет и нашите сонародници традиционално се иселуваат натаму, во Узбекистан на пример главна дестинација им е РФ за преселба и сеа таму на форум некој вика ако Бугарија е толку моќна економски зошто нашите бегаат во Русија а не таму.

Инаку во Македонија сум, не планирам да се селам.

Гајле му е на Русите за куповната моќ дали била поголема од Белгија или не, тие имаат фаталистичка филозофија на живот и дури и смртта ја прифаќаат лесно, не па да имале мала куповна моќ и да сечат вени на камера како западните педерчиња ако не можат да купат најнов телефон или некоја игра.
Нешто во превод корења ќе јадиме, ќе умираме, за Сталин да живеј убо а?

Гајле му е на Русите за куповната моќ дали била поголема од Белгија или не, тие имаат фаталистичка филозофија на живот и дури и смртта ја прифаќаат лесно, не па да имале мала куповна моќ и да сечат вени на камера како западните педерчиња ако не можат да купат најнов телефон или некоја игра.
Куповната моќ е големи ташаци.

Еве на Западот населението има најголема куповна моќ и какви се земјите?
Попедерчени шеријатски дувла кај што христијаните се загрозен вид. Куповната моќ можат у гз да си ја напикаат исто ко што ИСИС/Алкаеда им пикаат на нивните ќерки и жени све и свашата, а овие не смеат да писнат, а ако пишат нешто што макар и потсеќа на пркос, одма им стига полиција на врата.

Ние сме дел од западниот свет и нашите сонародници традиционално се иселуваат натаму, во Узбекистан на пример главна дестинација им е РФ за преселба и сеа таму на форум некој вика ако Бугарија е толку моќна економски зошто нашите бегаат во Русија а не таму.

Инаку во Македонија сум, не планирам да се селам.
Оправдувањето за зошто се селеле на запад не на исток ти вришти брат. Знаеш која е процедурата за да се пресели Узбекистанец да речеме во Берлин легално? Трипати покомплицирана за еве да речеме рандом човек од Македонија....

Оправдувањето за зошто се селеле на запад не на исток ти вришти брат. Знаеш која е процедурата за да се пресели Узбекистанец да речеме во Берлин легално? Трипати покомплицирана за еве да речеме рандом човек од Македонија....
Да, како што кажав поблиски сме со ЕУ културолошки и политички и затоа полесно ни е нам да се преселиме таму отколку на некои други.

Пола Авганистан и Сирија со се цели фамилии се преселија и живеат легално во Берлин па за Мустафа од Ташкент да му било проблем.

Bela corapa na cik kumanovo vlecka, te molam smiri se...

Ti si se preselil vo zapadna demokratija i jadis gomna protiv istata, i mene mi vikas glup? Ti si najvisoka merna edinica za glupokja..Како сто е Yota byte za najvisoka merna edinica za kompjuterska memorija, taka i ti za glupokja....

jas sum se preselil vo kontitent pogolem od evropa so naselenie pomalo od moskva be glup... kaj i da kopnes ima ruda ili nafta i ne pipnata priroda. nema zemski granici i ne bile bombardirani. pa sega vidi dali se bogati radi zapadnata demokratija napravena od robijasi ili radi genocidot sto go izvrsile vrz aboridzinite...

jas sum se preselil vo kontitent pogolem od evropa so naselenie pomalo od moskva be glup... kaj i da kopnes ima ruda ili nafta i ne pipnata priroda. nema zemski granici i ne bile bombardirani. pa sega vidi dali se bogati radi zapadnata demokratija napravena od robijasi ili radi genocidot sto go izvrsile vrz aboridzinite...
Epa koga se tolku zlobni, zosto ne se iselis ottamu?? Znaci i ti si soucesnik vo zlostorstvoto vrz aboridzinite....

Путин со своите соработници подготвувал воена операција или како сакате наречетеја.И не знам со кој памет на Европјаниве или Свифт им оставил 300 милјарди долари?Мислам која е логикава стварно не ми е јасно?

Чекај сега, и Кина има воена база само во близина на Суетскиот канал Џибути мислам беше. Исто има 1-2 бази низ Африка, тоа значи дека Кинеската економија е мала?
Не, тоа значи дека темава е за Сирија, а дискусијата се започна за тоа зашто терористот отишол у Москва, јас ти објаснив, потоа ти нешто кажа Белгија имала појака економија од Русија, па испадна дека не е така туку дека Русија е најсилна економија во Европа и меѓу првите во светот, па ти поставив прашање на што се должи тоа покрај војна санкции итн...
Автоматски споено мислење:

.

Слушавме тажопојки тука како Израел соработувал со терористи, како Америте соработувале со терористи, а сега кога Путин почна да соработува, наеднаш Џолани стана нужно зло и човек со кој мора да се соработува..Дволичност до максимум!
Русија не соработува со него од позиција на терорист туку од позиција на претседател на Сирија, донесен и признаен на власт од западните. Кога тој не беше претседател Русија се бореше против него, а обвие го подржуваа.
замисли Русите да беа нубари како тебе и да речат кој го ебе терористот си собираме порталите и базите ќе му ги предадат на НАТО, па тоа е поен за непријателот.

Последно уредено:
ne, jas ni sum tepal ni sum propagiral demonkratija tamu. uzivam vo plodovite na mojot trud a parite gi trosam na istok ili u mkd.
Uzivaj brate, ne sum ujp da mi se pravdas kako gi trosis parite, preku taseta... Toa trosenjeto vo mkd e toa sto mu davas po 10 dolari na vnucite, i ocekuvas da ti se poklonat koga ke mu gi davas parite?!

Uzivaj brate, ne sum ujp da mi se pravdas kako gi trosis parite, preku taseta... Toa trosenjeto vo mkd e toa sto mu davas po 10 dolari na vnucite, i ocekuvas da ti se poklonat koga ke mu gi davas parite?!

ti 10 dolara u zivot ne si videl tebe ke ti se pravdam be... :tapp:

glup si pa moram da ti nacrtam deka denes mozes kaj sakas da zivees i rabotis a i parite mozes lesno da si gi trosis na druga strana na svetot... normalno ako te biva...

Русија не соработува со него од позиција на терорист туку од позиција на претседател на Сирија, донесен и признаен на власт од западните. Кога тој не беше претседател Русија се бореше против него, а обвие го подржуваа.
замисли Русите да беа нубари како тебе и да речат кој го ебе терористот си собираме порталите и базите ќе му ги предадат на НАТО, па тоа е поен за непријателот.
Rusija ko so znam imase uste 10 godini rok za koristenje na Latakija pred Rusija da mu pomogni prviot pat protiv teroristive na Asad. Potoa ovaj za da im se oddolzi mu ja predade vo celosno vladenie Latakija na Rusite.

Ako si drzea do zborot za razlika od zapadnive, Rusite trebase da mu recat „Bujrumte, zemete si ja Latakija“.... I da vidime dali imaa madinja da vlezat...

ti 10 dolara u zivot ne si videl tebe ke ti se pravdam be... :tapp:

glup si pa moram da ti nacrtam deka denes mozes kaj sakas da zivees i rabotis a i parite mozes lesno da si gi trosis na druga strana na svetot... normalno ako te biva...
Torko, ami koj te prasa kaj gi trosis parite?! Kuro me boli za parite tvoj...Samo toa i go imas (ako voopsto i imas, nebitno).....

Rusija ko so znam imase uste 10 godini rok za koristenje na Latakija pred Rusija da mu pomogni prviot pat protiv teroristive na Asad. Potoa ovaj za da im se oddolzi mu ja predade vo celosno vladenie Latakija na Rusite.

Ako si drzea do zborot za razlika od zapadnive, Rusite trebase da mu recat „Bujrumte, zemete si ja Latakija“.... I da vidime dali imaa madinja da vlezat...

Torko, ami koj te prasa kaj gi trosis parite?! Kuro me boli za parite tvoj...Samo toa i go imas (ako voopsto i imas, nebitno).....

na glup covek se mora da mu se nacrta za da sfati 2%

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom