Да бе не се разбирам во политика тоа ти е ама затоа ти си тука што ќе објасниш.Навреда за интелигенција е да гледаш црно-бело на работите во политиката. Тоа инфантилно разбирање на политика е типично за незрела дечурлана.
Не сум пишувал дали се добри или лоши, такви филмчиња каде морално супериорни, чесни борци се борат против злото, ви ги оставам на вас. Без разлика дали е борбата на Трамп или Путин против сатанистите, слободниот Запад против фашисти и диктатори и слично пренесено на наша локална сцена.
Пишував, според мене, кои им се предности и мани во понатамошното политичко делување, без разлика дали сум за Мицко или Димче.
Можеби сум во право, можеби грешам, пишувај за тоа, а не за мои мотиви или каков сум јас. Може да имам и најлоши мотиви и да сум најголемо ѓубре од човек, да сум глуп, но, сепак, за нешто да бидам во право.
Значи вака:
-прво напиша еден подолг пост каде започна со: “Левица е фактор...“ , “Но Левица уште нема покажано капацитет“, “како Радикалите на Шешељ на времето..“, ...
На ова и другите КОНСТРУКЦИИ ти одговорив,
“Ма скроз се небитни затоа ДПсНЕ доби забрана да соработува со нив, ама ако само терај си наративот.“
По се изгледа беше повредена твојата величина па продолжи:
“па донесе заклуок твоето височество дека ништо не разбирам
“
Ти напишав дека треба да си конзистентен/доследен во наративот кој го пласираш инаку н.....
И за на крај да почнеш со адхоминем, бравоооооо!
Ама така ми треба кога знам а не сакам да се придржувам до тоа а тоа е - “кога некој ќе изнесе демократско мислење извадено од анусот немој да се расправаш со него затоа што ќе те добие на кондиција“, и на крај овде би требало да заврши дружбата, а ти продолжи си нема љутиш само и јас секогаш кога ќе сметам за потребно ќе одговорам.