Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој има Geely, поточно Starray и како се задоволни? Дали таблетот е фабрички или некој мртов андроид што ќе почне да кочи и сецка после две години користење?
Exactly!

Дали некој има Geely, поточно Starray и како се задоволни? Дали таблетот е фабрички или некој мртов андроид што ќе почне да кочи и сецка после две години користење?
Xiaomi original e tabletot ic da ne se sekiras.
Ne e tablet nego e samo nezavisen ekran koj sto e povrzan so infotaiment kompjuterot sto go ima kolata.
Taka sto gledaj sto ima tamu kako ured.

Xiaomi original e tabletot ic da ne se sekiras.
Ne e tablet nego e samo nezavisen ekran koj sto e povrzan so infotaiment kompjuterot sto go ima kolata.
Taka sto gledaj sto ima tamu kako ured.

Ок тоа, прашував затоа што имам многу лошо искуство со азиска кола каде што на проспект една беше конзолата па во реалност дојде друга за да утврдам дека станува збор за некаков си петпарачки уграден таблет кој ако е native фабрички е тешко срање. Нит се врзува на iphone hotspot нит можам од bluetooth да стримам музика. Има некојси ворд и ексел апликации јеботе…од тоа ми е само страв.

Ок тоа, прашував затоа што имам многу лошо искуство со азиска кола каде што на проспект една беше конзолата па во реалност дојде друга за да утврдам дека станува збор за некаков си петпарачки уграден таблет кој ако е native фабрички е тешко срање. Нит се врзува на iphone hotspot нит можам од bluetooth да стримам музика. Има некојси ворд и ексел апликации јеботе…од тоа ми е само страв.
Toa so Xiaomi e sarcasm, nikogas ne sum sednal u kolava pojma nemam sto ima, ama ekranot e samo ekran ne e nekoj tablet ili slicno kade raboti se instalirani na nego

Gledam deka kolava koristi CMA platforma koja e na Volvo - Geely sorabotka, pokraj volvo i geely imas i Polestar i Lync&Co sto ja koristat
Bi ocekuval deka imaat slicni kompjuteri/senzori vgraden vo niv, proveri vidi sto stavaat ako nekoj znae da ti odgovori prasaj koj infotainment sistem im e

Toa so Xiaomi e sarcasm, nikogas ne sum sednal u kolava pojma nemam sto ima, ama ekranot e samo ekran ne e nekoj tablet ili slicno kade raboti se instalirani na nego

Gledam deka kolava koristi CMA platforma koja e na Volvo - Geely sorabotka, pokraj volvo i geely imas i Polestar i Lync&Co sto ja koristat
Bi ocekuval deka imaat slicni kompjuteri/senzori vgraden vo niv, proveri vidi sto stavaat ako nekoj znae da ti odgovori prasaj koj infotainment sistem im e

Бев таму (на стадион) во продажен разговор ја направија ролс ројс, нормално. Затоа сакав да прашам од реално искуство како е некој задоволен затоа што ако нема посериозни проблеми во моментов ми се гледа best buy за тие пари.

2.0 110ks i 2.0 140 ks se skoro isti motorite samo so toj so 110ks e so 5 brzini menjac. Nemaat problemi kako postariot 2.0bkd vo vw5.
Единствена разлика помеѓу 2.0 тди на Голф 6 (ЕА189) и 2.0 тди Голф 5 (BKD) е тоа што преносот од радилица до балансерите не е на ланец туку е запчаник.
Screenshot_20251021_132611_Adobe Acrobat.jpg

Сеуште останува проблемот со инбус осовината што ја врти маслената пумпа. Се разјадува и ќе прошлајфува и паѓа притисокот на маслото.

Тие балансери кои наводно ги елиминираат вибрациите ги има и кај 2.0 тди Голф 7 (EA288)
Над радилица се во блокот од моторот.
Screenshot_20251021_132954_Adobe Acrobat.jpg

А ова е маслената пумпа и тој фамозен wet belt
Screenshot_20251021_133047_Adobe Acrobat.jpg

Интеркулерот не е воздух-воздух туку воздух-вода. Зошто да е едноставно кога може да е комплицирано. Само колку сензори има.
Screenshot_20251021_133906_Adobe Acrobat.jpg

Дури и посебна електронска водна пумпа има за интеркулерот. Преслатко
Screenshot_20251021_133808_Adobe Acrobat.jpg

Во резервоарот за антифриз има silica bag. Како малечка вреќичка со некои кристали во неа за да го продолжува векот на Г13 антифризот. А ова ако се скини моторот ќе прегрее ради тие кристали. Па како е ставена во дупли зид да бе може да се извади. Паметен шваба.
Screenshot_20251021_133242_Adobe Acrobat.jpg

Ете го ЕГР системот. Едноставно е па ти, клајму плехче...
Да видам кај резервниот точак дали претходниот власник оставил ортома за бесење
Screenshot_20251021_134936_Adobe Acrobat.jpg

Mozda glupo prasanje ama tolku razbiram, istovo vazi i za benzin motorite?
Isto e i za Audi ili samo za VW?
A bas onoj den gledav ubava golf 7ca sochuvana, sea pamet mi izvadi.

Mozda glupo prasanje ama tolku razbiram, istovo vazi i za benzin motorite?
Isto e i za Audi ili samo za VW?
A bas onoj den gledav ubava golf 7ca sochuvana, sea pamet mi izvadi.
Не знам за бензин. Барај со ознака FSI тоа е без турбо. Пример R32 :) 3.2кубика VR6 бензин naturally aspirated без турбо. Е тоа е напраено како тенк не се квари. Само треба договор со бензискиве да напраиш за гориво.
Денес све е TFSI со турбо 1000кубика моторче а коњажа 150 коња. Јесте малку ќе троши ама век нема.

Vw/ Audi ти е групација. Скоро па исто, можда малку помодерно е кај Ауди.

Види можда нема се се квари...
Ако си малер еден дефек може да кошта колку пола од цената на тоа половно возило.
Малку потешко е со македонска плата да одржаваш Еуро 5 или Еуро 6 возило

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom