CN – Народна Република Кина

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
A dobro, ova e poveke trivija. Ne može da se očekuva od sekoj kinez da go znae našeto zname
оооо ја чудим!
Зошто ваков став, што е погрешно во напишаното.
И зошто очекуваш дека некој си таму глуп полицаец во Кина би знаел какво е нашето знаеме кое патем ни го менуваат секоја година?

Да не сакаш да речеш дека Кина ја сменила полтиката кон Македонија, ако е тоа ај да го причаме ама за некој си глуп полицаец во Ина и неговите постапки да се политизираат за потребите на газдите ми се смешни.
Да не сакаш и на Кина да и опнеме санкции како на Русија?

оооо ја чудим!
И зошто очекуваш дека некој си таму глуп полицаец во Кина би знаел какво е нашето знаеме кое патем ни го менуваат секоја година?

Да не сакаш да речеш дека Кина ја сменила полтиката кон Македонија, ако е тоа ај да го причаме ама за некој си глуп полицаец во Ина и неговите постапки да се политизираат за потребите на газдите ми се смешни.
Ništo ne očekuvam, ništo ne sakam da rečam, ništo ne te razbiram.
Vesta e interesna i ništo poveke, ne treba da se odi podaleku od toa

оооо ја чудим!

Што се тревожиш?
Како шала беше постирано, а да личат, си личат знамињата! Кинезот си имал трауми и си реагирал како си реагирал :)
Многу на озбилно ја сфати! Они Тупурко го изигнорираа речиси, така да ние немаме уста збор да кажеме на таа тема!

Ništo ne očekuvam, ništo ne sakam da rečam, ništo ne te razbiram.
Vesta e interesna i ništo poveke, ne treba da se odi podaleku od toa
...а вака дискретно дали си да им опнеме едно 500-600% царини на Кинезиве читај Македонците?
Ај биди храбар не се срами отвори си душата.
Ја би им опнал 1000% царина да видат тие со кого се заебаваат... и визи не заборавај визи и прекин на коридорот 10 нека кружат околу северен пол.

гледам бараш кавга, но немам време за празни муабети.

Најди некој друг.

(едно време форумов беше место за размена на информации и издржана дискусија. Стана место за лечење фрустрации.)

гледам бараш кавга, но немам време за празни муабети.

Најди некој друг.

(едно време форумов беше место за размена на информации и издржана дискусија. Стана место за лечење фрустрации.)

иди на редит, таму повеќе се со твоето мислење, таму сакаат да ги гузат мигранти и да се дават у лубриканти.

сам си закажува сам си откажува средби, овој да го немаше следењето на белосветските случувања ќе беше без смеа.

сам си закажува сам си откажува средби, овој да го немаше следењето на белосветските случувања ќе беше без смеа.

155% царини сега, Барон не ќарил доволно на крипто.

Кинезиве им барале секакви трговски тајни на германците у замена за дозвола да купуваат ретки метали. Може ова и за американците да го очекуваме. Трамп многу голема беља направи со тарифите.

Кинезиве им барале секакви трговски тајни на германците у замена за дозвола да купуваат ретки метали. Може ова и за американците да го очекуваме. Трамп многу голема беља направи со тарифите.

Кхм, ова и не е некоја вест.
Вест е кога Марс/Мерц како се викаше зборавив ја откажа посетата на Кина зато што Си немал време д го прими.
Или деновиве е откажано патувањето на гермнскиот МНР кој не сакал никој д го прими во Пекинг па овој го откажал патувањето.
Автоматски споено мислење:

А за Трмплино не знам што очекуваш/аат од човек кој за 24 часа ги дава следниве изјви:
- ги прекинувам трговските разговори со Канада.
- Кина шверцува фентанил во САД преку Венецуела.
- САД ќе влезат во Венецуела „по копно“.
- колумбискиот претседател е бандит.
- Мексико е управувано од нарко-картели.

Никако не ми е јасно врз што ги темелат очекувњата, оној пред него не се мешаше во својат работ овој...

Последно уредено:
Вест е кога Марс/Мерц како се викаше зборавив ја откажа посетата на Кина зато што Си немал време д го прими.
Или деновиве е откажано патувањето на гермнскиот МНР кој не сакал никој д го прими во Пекинг па овој го откажал патувањето.

А за Трмплино не знам што очекуваш/аат од човек кој за 24 часа ги дава следниве изјви:

Никако не ми е јасно врз што ги темелат очекувњата, оној пред него не се мешаше во својат работ овој...

Не заборавај дека Исланд ќе го анексираше.

Тешка будалетина е портокалот. И за лековите нешто се шушка. Преку 700 лекови што се продаваат во сад состојките се прават у Кина и се збори дека кинезите ќе го користат тоа да го уценат.

Интересна статистика за производството на енергија во Кина.

G38imR1W8AAPRSf

G38jlyXWcAAHyfb

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom