Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За базите треба да се договорат, не иде од курташак таму.
Фала Богу, еве и мене ми олесниАаа добро значи овај по киријата оди кај Путин. Добро е...
Не разбираш ти, ова многу логика прави, ама ти не разбирашСега ок било да соработуваш со главосечачи се додека не си ги создал. Каков meltdown.![]()
100% не се ни звање ни знање.Ај Трамп тоа го вергла за власт, ама овие овде на форумов, чуму?
Испаѓа како поговорката за за брадата: звање, знање и срање![]()
Во моментов работата во Сирија не е завршена, Курдите (таканаречени СДФ) контролираат 70-80% од земјата погодна за жито, а популациски можеби не се ни 10 %, нафтата им ја држат американците, Дружињата се подржани од Израел и прават проблем на југ, алавитите какви такви не се малку за да ги истребатДа, токму затоа на @fennel му објаснував дека со таква политика ќе му се бројат деновите ама и угледот кој сега го има Русија.
Договорот е за базите, не знам што ќе му се бази кога не е добредојден, смета ќе се сменат времињата па повторно ќе бидат добредојдени, како да Сиријците имаат меморија на златна рипка.
Никаде не говорев за Сирија и состојбата таму.Во моментов работата во Сирија не е завршена, Курдите (таканаречени СДФ) контролираат 70-80% од земјата погодна за жито, а популациски можеби не се ни 10 %, нафтата им ја држат американците, Дружињата се подржани од Израел и прават проблем на југ, алавитите какви такви не се малку за да ги истребат
Значи ситуацијата во економска смисла не е сјајна, треба леб да се јаде, а кој има жито за извоз, веќе погодувате, Ердоган не верувам дека ќе финансира кога и дома не му е сјајно.
Една година помина и гасовод нема абер од почеток за градење, гасовод во ваква нестабилност нема да почне да се гради во следните 5 години, а којзнае дали ќе се заврши за 10,
плус како што спомнаа погоре, американците зошто да не продаваат од нивниот за 10 пати поскапо
Одамна не ја бев отворил мапата на Сирија, значи онаа што го зборев, Израел ќе проба да лапне дел од јужна Сирија , автобус разнеле во ДиерЗор, ќе имаат проблеми и со алавитите, а најгоре во вестите има нешто интересно, дека СДФ ќе се споела со националната армија, хм баш да видеме што ќе испадне и како планираат да го направат тоа, утре кога турција пак ќе влезе да ги тепа ќе треба да се тепа и со сириската војска.
Прегледај го приврзокот 458243
Секако дека оправдувам, политиката е курва и треба да се прилагодуваш на ситуацијата и кој се твојте интереси, а не да мислеш дали овој или оној бил главосечач.Никаде не говорев за Сирија и состојбата таму.
Само изнесов мислење дека РФ-Путин водеше војна на повик на Сирија-Асад против овој и сега го прима во Москва со најголеми почести.
За прв пат политиката на Москва-Путин во нишпто не се разликува од политиката на Трамполино и ЕУропска!
На руски канали се повикуваат како и ти дека не било ништо завршено (само да повторам мојот коментар се однесуваше на политиката на Путин-Москва) а не на Сирија, дека овој Ал-алии ветувал дека базите може да останат па дури и да се распоредат према Израел (зоните кои ги окупираа) ма еве ти линк па самиот читај,
И кога веќе одговараш на мојот коментар но не за тоа што пишува туку сосема друго ме интересира имаш некое мислење за оваа што го направи Путин-Москва, го оправдуваш !?
Мокра е водата, толку е едноставно.Не разбираш ти, ова многу логика прави, ама ти не разбираш
Реални да сме секоја велесила гледа свои и само свои интереси!Сега ок било да соработуваш со главосечачи се додека не си ги создал. Каков meltdown.![]()
Абе ок тоа, ама нели Западниве беа лицемерни, соработуваа со терористи... што сега наеднаш било ок, гледале свои интереси?Реални да сме секоја велесила гледа свои и само свои интереси!
Кадиров мислиш е подобар од овие сирискиве? Сигурно не, принципот е царот ти дава изим, ти си му верен на царот, коли беси, твоја работа! Само држи мир и давај војска!
Москва си ги гледа интересите им чуе за Чеченците!
И тука, Путин си ги гледа базите, како ќе се вика претседателот на Сирија, малку важно!
Моја грешка што ти одговорив, а не те тагирав само!Абе ок тоа, ама нели Западниве беа лицемерни, соработуваа со терористи... што сега наеднаш било ок, гледале свои интереси?![]()
Ете, не беше тешко.Лицемери се сите
Види дечко, не сум јас тој на кој што треба ова да му го пишеш!Ете, не беше тешко.
И јас не пишав дека целта на Русите им е Донбас, па не остана тема кај што не беше спомнато изместено од контекст.Барај, листај, ама јас такво нешто на што ти инсистираш, никогаш не сум напишал!
Оо мил на батка, страдна душичка она!И јас не пишав дека целта на Русите им е Донбас, па не остана тема кај што не беше спомнато изместено од контекст.
Ајде, следен пат, читај со разбирање. И бирај си ги одговорите.![]()
За да оправдаш курварлук се повика на историја, демек и тогаш се курвале.Секако дека оправдувам, политиката е курва и треба да се прилагодуваш на ситуацијата и кој се твојте интереси, а не да мислеш дали овој или оној бил главосечач.
Интересите на Русија се да си има бази, а со тоа и влијанието кое го имаше таму.
Во ВСВ2 Молотов-Рибентроп потпишале договор за ненапагање и до почетокот на Барбароса СССР ги снабдувала Германците со се и сешто, по Барбароса, Черчил и Сталин станале најдобри другари, а американците помагале комунистичка држава.
Понов пример ти се талибанците, пред 30+ години ги помагаа да се тепат со СССР, пред 20 години ги нападнаа зошто Ледниот се криел таму (а он да ти бил во Пакистан).