Криза во Венецуела

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Па и нобелова награда за мир дадоа на опозиционерка која живее во Уса....
Многумина мислат дека ВВ3 е неизбежен бидејќи Западната Алианса е во финансиски колапс, т.е. не може да го задржи тој висок ниво на плати, а не може да спроведе штедење спрема губерот бидејќи народот нивни се бунтува...

Venecuela im pravi problemi kaj nivniot breg ?
o_O

Znam deka ironicno pisuvas ama daj be drzi nekoe nivo, ne bidi idiot pa makar i tamu da zivees.
Тие Венецуела! Ја ставиле државата веднаш до амерички бродови и авиони! :unsure:

Тие Венецуела! Ја ставиле државата веднаш до амерички бродови и авиони! :unsure:
Abe gluposti, ic da ne se mislelo. Aj tamu sto ja stavile tuku i nafta imat vo dvorot, a SAD najpoke se interesira vo zemjite kade so ima nafta gragjanite da ziveat vo demokratija. Fetis im e toa nekoj izgleda.

Znam deka ironicno pisuvas ama daj be drzi nekoe nivo, ne bidi idiot pa makar i tamu da zivees.
Да бе ти ќе му кажеш!
Секој има право да биде глуп колку сака, проблем е кога се злоупотребува тоа “демократско“ право.

Околу нафтата прочачкај кои се резервите на нафта на Венецуела а кои се на САД, плус имаат и нешто злато, повеќе од доволно да се обидат да ја демоНкратизираат. Инаку во последниот напад на САД врз рибарски бродчиња/чамци (за кои Трамполино тртомуљи дека биле оа наркокартели) убиле и две лица државјани - рибари од Тринидад и Тобаго.
Ако Трамполино вака продолжи нема да смеат ни риби да ловат.

Многу е лесно да си експерт на САД политика во Мк. Само речи нафта, и поддај рачето 5ка да ти пишат учителките.

Многу е лесно да си експерт на САД политика во Мк. Само речи нафта, и поддај рачето 5ка да ти пишат учителките.
Па што да правиме? :toe:
Чиста коинциденција се сите тие напади врз нафтени земји сиве овие децении.

Што нафтени извори имаа Србија, Панама и Афганистан?

Нафтата во Венецуела е најтешка и една од најскапите за рафинирање. Би се согласил со тебе ако сите останати извори беа пресушени па мора да се користат депозитите во Венецуела. Ама сме далеку од тоа.

Засега овие ограничени акции се за да се ништат картелите и нивните џебови. Кога нема да прават пари и потрошат се што имале до сега, сами ќе се изедат.

Последно уредено:
Ако фрлиш зборчиња како Трамполино, Китајо и демоНкратија, директно одиш на факултет.

Ако им беше за нафтата ќе ја изораа Венецуела пред 20 години.

Ама Трамп рече дека сето ова е заради дрогата и наркокартелите! :(

Нафтата во Венецуела е најтешка и една од најскапите за рафинирање. Би се согласил со тебе ако сите останати извори беа пресушени па мора да се користат депозитите во Венецуела. Ама сме далеку од тоа.
Кога ќе биде за џабе не е скапа, па макар трошеле и 50-60 долари за рафинириање, од Русија нели ставија 60 долари граница, плус рафинирање, од ОПЕК уште поскапо, од Канада само можат да ја зимаат за колку што ќе кажат, од причини што инфраструктурата на Канада е да продава само на САД и никаде на друго место (имаат еден нафтовод кон запад и прават нов ама со слаб капацитет се).

Кога ќе биде за џабе не е скапа, па макар трошеле и 50-60 долари за рафинириање, од Русија нели ставија 60 долари граница, плус рафинирање, од ОПЕК уште поскапо, од Канада само можат да ја зимаат за колку што ќе кажат, од причини што инфраструктурата на Канада е да продава само на САД и никаде на друго место (имаат еден нафтовод кон запад и прават нов ама со слаб капацитет се).
За тоа џабе да излези треба да се потрошат 3-5 трилиони во воена опрема и војување, 1-2 трилиони на рафинерии, логистика и производство. Плус 25-35 долари за рафинирање по барел. На 65 $ цена за барел ова не прави никаква финансиска смисла.

Ако е цената 180$ по барел, тоа е друга математика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom