Техникалии околу момачка/девојачка вечер

• Креатор на темата Креатор на темата Ska Maniac
  • Време на започнување Време на започнување
Почитувани колеги и колешки кајганџии и кајганџики ја отворам оваа тема за да развијам дискусија и да споделиме рамислувања околу овие два гореспоменати настани со иста намена и природа.
Прашањето е : Доколку на момачка или девојачка вечер зетот или невестата направат нешто со некоја/некого дали тоа се смета за изневерување ?

Моментално се наоѓам во ситуација каде што една другарка од средно ме викна на девојачка вечер кај нејзе . Прв чуден момент ми е што колку што знам на девојачка вечер не се викаат мажи како и обратно што на момачка вечер не се викаат жени. Втор чуден момент е што со нејзе од средно кога завршивме па до сега немаме интензивен контакт или некаква дружба. Два до три пати годишно се имаме среќавано на пијачка вклучувајќи ги и нашите родендени.

Па второто прашање ми е дали треба да и влезам и да ја преорам како Израел у Палестина во фазонот на песната на Нови Фосили - За добра стара времена ?
Имаш 2 опции:

1. Идеш и ја ораш и после се праиш дека не ја знаеш
2. Идеш и ја ораш другарка и

Со вторава опција си раат за натаму, со првава може да ти падне едно незгодно од муабет некој.

Што и да праиш ако идеш и ако видиш дека нивата не е за орање, тогаш демонстративно напушташ терен, да не дремеш како мисир таму без врска :icon_lol:

Душо моја, па она тебе не те ни смета за маж
:свиркам::cenzura::lolzz:

Abe se mislev da mu pisam ama aj.

Jas ednas oddamna uste sredno skolo, bev na edna devojacka vecer. Lepevme edni cvetcinja na kartoni, ukrasi pravevme jas i drugarot. :pos:

Posle nas mozda dosle nekoi pozarnikari, sepak damite bea 10 god pogolemi od nas. Nie si ispivme sokot i patot nakaj doma.:pos:

Пер дај не заебаај жити мене.

Треба да сфатиш некои прости работи.
Прекинуваш со контакти ако си имал нешто со некоја одамна.
Коа ќе те побара после подолго време, зар не ти смрди малку на "Second hand" или по нашки резервна опција?
Пијачката е убава работа, но на долг рок е нож со две острици. Завршуваш со курот у рака, док она се преиспитува за чувствата на нејзиниот господин „совршен“. Емоционален багаж ствара, а тебе тоа не ти одговара - ако сакаш малку посозреано да гледаш во животот. Сепак ова личи на средношколско играње мачка и глушец.
Овде веќе од старт ја губиш играта јер си прошол кај неа одамна и освен прц левел, немаш никакви шанси да отидеш на повисоко ниво. А ако сакаш нешто да прцаш има далеку подобри опции со помалку ризични последици. Тука и неа ја ставаш у незгодна ситуација, за тебе да не праам муабет, пошто те знае, а ваљда и маж ѝ истотака.
Оди на вечерта чисто онака, ако она почнува да се отвара као паштета, пакуј куфери и бришка. Не те смета за другар, камоли за boyfriend material.
Мислам кој дисреспект ти праи женава....
Кај пишав дека сакам со девојка пред свадба што е сакам да идам на повисоко ниво ?

Кај пишав дека сакам со девојка пред свадба што е сакам да идам на повисоко ниво ?
У право си, не пиша. Ама не е тоа поентата. И да сакаш да останеш само на прц иницијатива, ќе си навлечеш глуп проблем. Ако мислиш дека ќе добиеш некаков поен ако ја „скорнеш“ типкава (pun intended on score :D), нема да има ништо од тоа. Таа веќе у старт те множи со нула со самото тоа што те вика на девојачка вечер. Ќе ја прцнеш. И што понатаму? Као пиши го тоа у сивито на сексуални искуства - еј сум ја клецнал the bride-to-be. И после?
Ова се многу детинести и неозбилни ствари кои жените ги поставуваат у клопка за мажи кои ги сметаат за неизживеани и несериозни. Многу слично како параметарот у средношколските денови - ќе го напраам љубоморен дечко ми за да му ја вратам заинтересираноста и хемијата во врската. Најбитното тука е ти колку си возрасен да ја сфатиш заебанцијава. Ај да си у средно, ќе се изгориш, јер појма немаш што женско сака и како тера. Ама на 30+ години? Евтини манипулации, ништо друго. На твое место ја не би ни идел на девојачка кај некоја со која некад сум имал нешто (од моја страна). Пошто знам дека она знае дека ваљда некад сум имал некои чувства кон неа, па сеа пробува на некој глуп начин да ме изманипулира да го добие оноа што сака.

Ска на девојачката

clown-nose.gif

Се имаш зацементирано во "френд зоун", кај неа. Тоа нека ти биде јасно. Те викнала зашто те смета за другар. Но нема врска, таму ќе има и многу други пријателки на невестата, ти па си запнал за неа, барај си некоја слободна, невестата нема такви намери, нема логика, кај ти текна тоа.

Ич да не те боли тулето хејтериве што пишуваат, да идеш, да напраиш лом некоја старосватица и да ја изораш како магаре.

Невестата ќе ја остаиш на страна, освен ако не сака да биде трет играч :icon_lol:

Јас до сега иначе не сум била на девојачко кај што имаме машки другарки. :D

Само ако има немажени меѓу 24 и 28 заинтересирани за градење династија. Постари не ме занимаат.
Династијата да му ги перат срдливите чорапи и да вечераат по 20 грама печеница со него :icon_lol:

у секој случај кажи што си направил и нека ти е со среќа :smirce:

Династијата да му ги перат срдливите чорапи и да вечераат по 20 грама печеница со него :icon_lol:

Па што да прави? Треба нешто да работи, сигурно нема над глава да ми седи цел ден да ме гњави. И прашина чистење, играта со џогерот треба да и биде профи.

• Љубов
Reactions: Mud
У право си, не пиша. Ама не е тоа поентата. И да сакаш да останеш само на прц иницијатива, ќе си навлечеш глуп проблем. Ако мислиш дека ќе добиеш некаков поен ако ја „скорнеш“ типкава (pun intended on score :D), нема да има ништо од тоа. Таа веќе у старт те множи со нула со самото тоа што те вика на девојачка вечер. Ќе ја прцнеш. И што понатаму? Као пиши го тоа у сивито на сексуални искуства - еј сум ја клецнал the bride-to-be. И после?
Ова се многу детинести и неозбилни ствари кои жените ги поставуваат у клопка за мажи кои ги сметаат за неизживеани и несериозни. Многу слично како параметарот у средношколските денови - ќе го напраам љубоморен дечко ми за да му ја вратам заинтересираноста и хемијата во врската. Најбитното тука е ти колку си возрасен да ја сфатиш заебанцијава. Ај да си у средно, ќе се изгориш, јер појма немаш што женско сака и како тера. Ама на 30+ години? Евтини манипулации, ништо друго. На твое место ја не би ни идел на девојачка кај некоја со која некад сум имал нешто (од моја страна). Пошто знам дека она знае дека ваљда некад сум имал некои чувства кон неа, па сеа пробува на некој глуп начин да ме изманипулира да го добие оноа што сака.
Друже многу филозофии за џабе, голема работа ако ја клецне и си го направи меракот. Ништо он не губи, сингл е, ќе клецне и ич не го боли. Го множела со нула, како не, множен е тој мажот иден, што жена му го прај будала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom