Mud
Aloysius Devadander Abercrombie
- Член од
- 4 мај 2012
- Мислења
- 4.517
- Поени од реакции
- 7.891
Имаш 2 опции:Почитувани колеги и колешки кајганџии и кајганџики ја отворам оваа тема за да развијам дискусија и да споделиме рамислувања околу овие два гореспоменати настани со иста намена и природа.
Прашањето е : Доколку на момачка или девојачка вечер зетот или невестата направат нешто со некоја/некого дали тоа се смета за изневерување ?
Моментално се наоѓам во ситуација каде што една другарка од средно ме викна на девојачка вечер кај нејзе . Прв чуден момент ми е што колку што знам на девојачка вечер не се викаат мажи како и обратно што на момачка вечер не се викаат жени. Втор чуден момент е што со нејзе од средно кога завршивме па до сега немаме интензивен контакт или некаква дружба. Два до три пати годишно се имаме среќавано на пијачка вклучувајќи ги и нашите родендени.
Па второто прашање ми е дали треба да и влезам и да ја преорам како Израел у Палестина во фазонот на песната на Нови Фосили - За добра стара времена ?
1. Идеш и ја ораш и после се праиш дека не ја знаеш
2. Идеш и ја ораш другарка и
Со вторава опција си раат за натаму, со првава може да ти падне едно незгодно од муабет некој.
Што и да праиш ако идеш и ако видиш дека нивата не е за орање, тогаш демонстративно напушташ терен, да не дремеш како мисир таму без врска

), нема да има ништо од тоа. Таа веќе у старт те множи со нула со самото тоа што те вика на девојачка вечер. Ќе ја прцнеш. И што понатаму? Као пиши го тоа у сивито на сексуални искуства - еј сум ја клецнал the bride-to-be. И после?