- Член од
- 9 октомври 2022
- Мислења
- 3.746
- Поени од реакции
- 11.489
Што се случило СоПро? Кружи статус на л-ин дека останале 25?
Со оглед на тоа дека статусот е лајкан од вработени во Sopro веројатно е вистина.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што се случило СоПро? Кружи статус на л-ин дека останале 25?
Mislam ubavo sto se snasol bez da nasteti na nekoj tuka, ama ko sto pamtam muabetot bese za nekakvi unicorns product firmi, startapi i tn, a ne kopanje kripto fori.Тоа "фалењето" е честа пракса кај indie hackers заедницата, solopreneurs кои почнале со некој micro-SaaS и најчесто работат сами или со уште еден-двајца во тимот.
Во држава во која кај добар дел од народот владее некој затуцан менталитет наследен од претходниот систем, дека ако имаш пари или за да направиш пари мора да си криминалец, политичар или партиски тендераш, вакви ликови како овој од HeyReach се повеќе од добредојдени.
Искрено, не знам зошто на некој би му сметало "фалењето" и успехот негов, баш напротив, треба да влијае инспиративно.
Mislam ubavo sto se snasol bez da nasteti na nekoj tuka, ama ko sto pamtam muabetot bese za nekakvi unicorns product firmi, startapi i tn, a ne kopanje kripto fori.
Zasto takvo ko prvoto nemame, a vakvi ko vtoroto ima eden kup zadnji godini, i realno osven sto vnesuvaat pari vo drzavata nema nekoe fajde za IT pazarot. Ja ne se razbiram sto mu e produktot, ama ako e neso takvo semi-legal, ne gleam sto ima da se fali tuka na temava. Kje naprai pari, kje go baniraat i toa e toa.
@Lester Freamon Ostavam na postrucni od mene da obrzlozatНема никаков scam во heyreach. Ги следат правилата на Linkedin и го автоматизираат целиот процес на engagement. Прилично добар response има и секако е за high ticket продукти. Си ја завршиле домашната пропер. Прават интеграции со најдобрите алатки во моментот што се користат меѓу SDR-и како Clay на пример а од скоро имаат фул интеграција со n8n. Не гледам никаков скем тука ниту па кој би бил измамен, али само да се јадело гомна на туѓиот успех.
Види можеби моите сфаќања се застарени ама тоа што е некаков стандард во некоја заедница, не значи дека треба да го прифатиме како такво.Тоа "фалењето" е честа пракса кај indie hackers заедницата, solopreneurs кои почнале со некој micro-SaaS и најчесто работат сами или со уште еден-двајца во тимот.
Во држава во која кај добар дел од народот владее некој затуцан менталитет наследен од претходниот систем, дека ако имаш пари или за да направиш пари мора да си криминалец, политичар или партиски тендераш, вакви ликови како овој од HeyReach се повеќе од добредојдени.
Искрено, не знам зошто на некој би му сметало "фалењето" и успехот негов, баш напротив, треба да влијае инспиративно.
Нема поента од образложување во детали, ставив правила за користење на Linkedin, ако не знаат да читаат, нема како да им помогнеме. И налет правилата, вакви алатки се контра цел бизнис модел на Линкедин, тие парите ги прават од реклами и од Sales Navigator, не се идиоти да дозволат на некој од надвор да им спама во платформата и да нуди сличен сервис за пониска цена.@Lester Freamon Ostavam na postrucni od mene da obrzlozat![]()
Голем к ако има интеграција со Clay. Не е некоја магија да се врзеш со платформа што моли за интеграции за да продава податоци по ненормални цени. Мобилен број 5 до 40 кредити со вотерфол енричмент, треба да ти чади главата да го платиш ова. Со последниот апдејт на iPhone, едвај 10% креваат на колд кол, само е губење на време, плус од 2024та е строго упм за да ти одобрат за СМС и се упм.Нема никаков scam во heyreach. Ги следат правилата на Linkedin и го автоматизираат целиот процес на engagement. Прилично добар response има и секако е за high ticket продукти. Си ја завршиле домашната пропер. Прават интеграции со најдобрите алатки во моментот што се користат меѓу SDR-и како Clay на пример а од скоро имаат фул интеграција со n8n. Не гледам никаков скем тука ниту па кој би бил измамен, али само да се јадело гомна на туѓиот успех.
Со оглед на тоа дека статусот е лајкан од вработени во Sopro веројатно е вистина.
Од кога станало фалењето доблест? Испревртени ви се вредностите, ни за клошари ни за techbros hustleri фалењето не е добра ни пак доблестна одлика, ама вие си знаете, кој сум ја па да ви кажамУ суштина, лоша работа е да бидеш успешен во сиромашна средина, а уште полошо е ако се пофалиш. Смртен грев. Сва среќа, дечките не таргетираат умрен пазар ко овој и баш ги заболе дали на некој му сметало нешто што е нормално у цел свет, пошто овде сосема други работи се нормални. Нема поголем доказ дека се на прав пат од тоа. До крај на годината сигурно ќе стигнат до 10мил$ годишно и ќе идат можда на валуација за некоја година. Ќе искешира јако и никад нема да се врати у смрдешницава. А форумџиите ќе дојдат до својот 24.453 пост броејќи до 100.000 во истоимената тема.
Приметив и јас ама никој не кажува детали.
У суштина се работи за обичен бројлер, нит е успешен, нит има квалитетен продукт, нит има толку пари на сметка на фирма, све е фејк и набилдано за да се фура и да се претстави нешто што не е.
Фирма со блокирана сметка имаше до пред скоро, регистрирана негде Јуни 2025 во МКД. Незнам какви им се договорите за вработување кои ги имаат со македонските вработени овде, дали почитуваат закони и слично, дали перат пари преку странски сметки јебеш ли га, дали имаат офис и слично, ама ќе дознаам детали, па ќе пишеме.
Началниче рулз!
Автоматски споено мислење:
Да консолидирам и добијам уште некои детали, па ќе имате писание.
Куцај на форуми баце ќе те биде.
Нека има некој до тебе вечерва, да не посегнеш по себе откако те издробија у претходниве коментари.
Што е сигурно сигурно е.
Од кога станало фалењето доблест? Испревртени ви се вредностите, ни за клошари ни за techbros hustleri фалењето не е добра ни пак доблестна одлика, ама вие си знаете, кој сум ја па да ви кажам![]()
У кои коментари ме издробил кој? Лузери што се немаат остварено па рџавем курцу длаке сметају? Пих, од такви само ташаков може да се заталаса.Автоматски споено мислење: