Јузе не ми е многу ентузијастичен за Ајс Ајс Бејби.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ајс си ја бркаат работата, за прв пат после долги времиња.Јузе не ми е многу ентузијастичен за Ајс Ајс Бејби.
Ова не е никакво изненадување, децата родени после 2000та година (посебно во САД) се учени дека светот треба да се привикне на нив, а не обратно. Они не знаат едноставен биолошки факт да го сфатат, а не камоли нешто друго, затоа што од мали се наполнети со пропаганда што од школо, што од родители (оние кои имаат ментални woke родители), што од медиуми, што од филм, целосно лоботомизирање.Морам некако да го излажам алгоритмот дека сум левичар за да почне да ми дава видеа од другата страна. Ќе пишам подолу зошто, сега само пишувам некои работи што ме мачат: дали не знаат да направат алгоритам или намерно прават да добиваш видеа со одредено политичко гледиште? Зошто на пример не ми дава видеа од апсењата на ICE со 50-50 сооднос, половина од видеата да ги фалат а другата половина да ги кудат? За Србија од кога почнаа протестите заглеав неколку видеа и сега добивам вести само за доброто граџанство и небањатите ќаци, кои изгледа не знаат како се прави видео па затоа ги нема во етерот.
Зошто го пишувам ова? Затоа што жувеењето во bubble е опасно, што е евидентно од однесувањето на левичарите со ICE. Изгледав до сега едно 20-30 видеа со истиот патерн на однесување:
1) ICE им вика да се тргнат метар два поназад, океј е да протестираат само да држат дистанца и да не им се внесуваат во лице или да им блокираат возила.
2) Овие им објаснуваат протоколи, им бараат налози за апсење, ги пцујат, и генерално одбиваат да послушаат инструкции.
3) После некое време го прават точно она за кое им е кажано дека ќе бидат приведени ако го направат.
4) Следи приведување.
5) Следи пиштење вриштење и генерално вистински шок дека се приведени.
Не е глума, на овие луѓе после долго живеење во bubble навистина не им е јасно како одат овие работи. Мислат дека се на пазар и дека можат да се ценкаат со агентите и да прават што сакаат без последици. Реалноста ги удира како тон цигли по глава.
Колку повеќе гледам толку повеќе ми е јасно дека проблемот не е толку лево-десно колку што е проблем на социјалните мрежи и алгоритми кои ги држат луѓето во некој нереален замислен свет, заедно со други луѓе кои мислат како нив и комплетно изолирани од реалноста.
Како за луѓе што бараат конфликт со специјална полиција, добро поминуваат сега за сега, да беа во Европа ќе беа посерени од тепање. Не ми се верува дека ICE им дозволува да им протестираат пред зграда 3 месеци, не сум видел потолерантни специјалци во животов.
Хундаи ладно си вработиле 450 мигранти да им работат фабрика, кој ги е*е тие што живеат таму легално и не можат да најдат работа. До толку никој не верувал дека еден ден ќе дојде крајот, сите си правеле што сакаат.
Живееме во неверојатни времиња.
Не функционира така.Ова не е никакво изненадување, децата родени после 2000та година (посебно во САД) се учени дека светот треба да се привикне на нив, а не обратно. Они не знаат едноставен биолошки факт да го сфатат, а не камоли нешто друго, затоа што од мали се наполнети со пропаганда што од школо, што од родители (оние кои имаат ментални woke родители), што од медиуми, што од филм, целосно лоботомизирање.
Ќе биде многу интересно кога за 20, 30 години овие генерации ќе се главен двигател на американска политика, ќе гледаме циркуз in real time.

Изгледа Путин и Си ќе ги гледаме уште долго време
Researchers from the Chinese Academy of Sciences (now ranked as the world’s top research institution) have managed to systematically reverse aging in primates, using engineered human stem cells.
The age reversal is across the board: it affected 10 organ systems, 61 tissue types, the brain, the bones, teeth, reproductive system, all the way down to cells and neurons.

Trump considers massive bailout of at least $10 billion for American farmers hurt by his trade war
Јузе ќе мора да ги плаќа фармерите.