Заборавена Македонија (Егејска, Пиринска Македонија)

• Креатор на темата Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум бил во Бугарија, а сакам да прошетам некаде низ Пиринска Македонија. Нешто Македонско да се види?

Црква, кафана, село со доминантно Македонско население асимилирани од проклетите твои влгари.
Се е македонско, како мислиш некое село?
Само што испран им е мозокот.
Инаку да многу пати сум бил секаде освен во Неврокоп, се осеќам како во Македонија и сум немал никакви проблеми.Пирин сеуште зрачи со комитскиот дух.

Нема да видиш
Ок бркај работа има тука други што ќе споделат корисни информации.
Се е македонско, како мислиш некое село?
Само што испран им е мозокот.
Инаку да многу пати сум бил секаде освен во Неврокоп, се осеќам како во Македонија и сум немал никакви проблеми.Пирин сеуште зрачи со комитскиот дух.
Како што пишав погоре не сум бил во Бг и желба ми е да прошетам низ Пиринска Македонија. Некои места да ми препорачаш да се посетат или каде има нешто да се види/научи за историјата на нашинците таму.

Ок бркај работа има тука други што ќе споделат корисни информации.

Како што пишав погоре не сум бил во Бг и желба ми е да прошетам низ Пиринска Македонија. Некои места да ми препорачаш да се посетат или каде има нешто да се види/научи за историјата на нашинците таму.
Роженски манастир. Таму се гробовите на Јане и Тодор.

... селото Овчарани (Леринско) е познато како еден од најголемите симболи на македонштината, јазикот и традицијата во Егејска Македонија, (прославата е по нов Григоријански календар Св.Илија- Илинден).

Back
На врв Bottom