Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
. Пишува “светот по гражданство не е уважил молбата. Не са налице категорични данни за наличието на на взходаашц блгарин” што значи тоа?? Ај некој ако знае или адвокат ште му дадам пари за совет ако има..

. Пишува “светот по гражданство не е уважил молбата. Не са налице категорични данни за наличието на на взходаашц блгарин” што значи тоа?? Ај некој ако знае или адвокат ште му дадам пари за совет ако има..
sho broj si ? koja godina ?

Не им биле верни документите за твојот предок бугарин.

Ja sam bio 17.10.2023 na intervju
Idem na narodnost
Pise mi da je fajl u obaveznom postupku kordinacije jos koliko se ceka?

sho broj si ? koja godina ?
2***/2023 intervju November skopje 2022
Автоматски споено мислење:

Не им биле верни документите за твојот предок бугарин.
Dokumentite se 100% verni. Koj e problemot ne znam. Mozda sto imam Mkd passport. Dali da gi dadam na sud u BG ili pak pak da apliciram na novo?? Jbg

2***/2023 intervju November skopje 2022
Автоматски споено мислење:

Dokumentite se 100% verni. Koj e problemot ne znam. Mozda sto imam Mkd passport. Dali da gi dadam na sud u BG ili pak pak da apliciram na novo?? Jbg
po site nasoki daeni do sega vo forumo mislam deka nemas pravo na zalba, a za na sud nemam procitano tuka nekoj so takvo iskustvo da imal.sho dokumenti imas ? pisi tochno mozi ke daj nekoj mislenje tuka ... sekako ne gubish nishto.pozzz

Rekli su mi da je ovo najjači forum vezan za bugarska drzavljanstva.

Ja sam iz Srbije imam nekoliko pitanja.

1. Moj pradeda je radio u Bugarskoj (Burgas), dugi niz godina, imam fotofrafije i neka dokumenta gde ne pise nacionalnost, nemam dokumenat (izvod) koji potvrdjuje da se izjasnio kao Bugarin. Mozda jeste, mozda nije.
Gde mogu u Bugarskoj da potrazim preko njegovog imena i prezimena njegov izvod ili slično, da vidim da li je deklarisan kao bugarin?
2. Prabaka ona ima poreklo sa Kosova, da li neko zna kako Kosovo gleda na izdavanje Bugarskog drzavljanstva? Jel imaju neku laksu proceduru?
3. Pitao sam nekoliko agencija koji kao posrednici zavrsavaju bugarska dokumenta, tacnije pitao sam Aleksandra Micica (Pirot-Sofija), Cvetiliana Vladimirova (Niš-Sofija), Milijana Planinska (Sofija), i svi su mi rekli da može, i da za sad prolazi na onu foru npr. ja i majka ovde u maticnoj sluzbi se za nacionalnost izjasnimo kao Bugari, i nakon toga se vadi izvod i uverenje 9, gde se vidi napismeno da se roditelj deklarisao kao Bugarin.
Da li je neko od vas dobio na ovu foru, ili zna nekog ko je dobio?

po site nasoki daeni do sega vo forumo mislam deka nemas pravo na zalba, a za na sud nemam procitano tuka nekoj so takvo iskustvo da imal.sho dokumenti imas ? pisi tochno mozi ke daj nekoj mislenje tuka ... sekako ne gubish nishto.pozzz
ne znam, vo bukvalen prevod sto ti e napisano znaci deka nema kategoricni podatoci za pripadnosta na predokot bugarin. Od 2021 navamu se strogi, mozebi i na intervju si se pokazal loso ili pak zaradi nepoklopuvanje na nekoi podatoci, pa spored sve odlucile deka ne ti e veren slucajot

ne znam, vo bukvalen prevod sto ti e napisano znaci deka nema kategoricni podatoci za pripadnosta na predokot bugarin. Od 2021 navamu se strogi, mozebi i na intervju si se pokazal loso ili pak zaradi nepoklopuvanje na nekoi podatoci, pa spored sve odlucile deka ne ti e veren slucajot
Gluposti. Imam 100% proishod ama izgleda ovie se pretvorile u novi nacisti koga se odnesuva za onie so mkd pasos. Djabe mi otidoa 1200evra. Ama uste dve godini pa slovenecko postojano zivealiste ke mi stigne a i ovde kako mehanicar me plakaat 1900evra za 5 dena rabota ne mi e loso..bolje nego 600e u skopje..

Raboti sajtot za proverka denes.

Da ne ima info nekoj zasto ima zastoj so ukazi , kako sto vidov i fb grupata toa nesto se spomna znaci generalno za site e.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom