- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.709
- Поени од реакции
- 19.231
drugar ja zema vo dupka 1050. Ne gleam zasto bi prodaval za 800 na nekoj.Aham da, kolku sho Kapitol, Lisa i Micurin bea regular po 1000ce tolku i Azmanov ne daval pod 1k![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
drugar ja zema vo dupka 1050. Ne gleam zasto bi prodaval za 800 na nekoj.Aham da, kolku sho Kapitol, Lisa i Micurin bea regular po 1000ce tolku i Azmanov ne daval pod 1k![]()
И овој ја зема во дупка, едино имаше некој 50е минус од квадрат пошо во кеш исплати. Изледа кој како ќе си се договорит/ посрекит, ние тројца различно прашавме за понуда во таа од Капитол зад Универзална, три различни понуди добивме во размах од два месециdrugar ja zema vo dupka 1050.
Цените личат на тролање, посебно за нова зграда 700 евра кај Католичка незнам што е зел и е најверојатно 1 од 1000. Дури и таа кај католичка зграда на ќошот од раскрсницата Костурски Херои и Васил Стефановски што ја заглавија(изградена е со 2-3 години доцнење) зашто почина инвеститорот и децата класичната македонска неможеа да се договорат па мораа на недовршена на црно да се вселат фамилиите кои што имаа претходно куќа не ја даваа испод 1050 кај што не се знаеше дали ќе се изгради, се вклучија извршители и не се знаеше што како со имотен лист. Да, гледаш недовршена зграда и гори ламба во два стана. Нема врата, лифт немаше ама морале да се вселат зашто престанале кирија да им плаќаат на претходните сопственици на земјиштето.Нз шо си земал брат ама во иднина отварај си очите , али далеку од то дека нешто си се заебал со твојот по таа цена. Другар до Католичка за 700 зема, само кај него шо имаше поќе за вложување во станот. Адора Дајмонд куќни пријатели земаја за 800е во изградба, истото и за Настел брат на другар така да ти кажвам за веќе купени станови по договор а не од огласи.
Ili te lazheИ овој ја зема во дупка, едино имаше некој 50е минус од квадрат пошо во кеш исплати. Изледа кој како ќе си се договорит/ посрекит, ние тројца различно прашавме за понуда во таа од Капитол зад Универзална, три различни понуди добивме во размах од два месеци
Во недостаток на знаење, проценка на прав момент и очигледно недоволен круг на пријатели, со зголемено игнорантско- тврдоглави особини и денес да земаш стан(или било што) пак ќе платиш повеќе од мене за нешто со помала вредност од моетоЦените личат на тролање, посебно за нова зграда 700 евра кај Католичка незнам што е зел и е најверојатно 1 од 1000. Дури и таа кај католичка зграда на ќошот од раскрсницата Костурски Херои и Васил Стефановски што ја заглавија(изградена е со 2-3 години доцнење) зашто почина инвеститорот и децата класичната македонска неможеа да се договорат па мораа на недовршена на црно да се вселат фамилиите кои што имаа претходно куќа не ја даваа испод 1050 кај што не се знаеше дали ќе се изгради, се вклучија извршители и не се знаеше што како со имотен лист. Да, гледаш недовршена зграда и гори ламба во два стана. Нема врата, лифт немаше ама морале да се вселат зашто престанале кирија да им плаќаат на претходните сопственици на земјиштето.
Твоите куќни пријатели можеби ти рекле за 800 евра ама освен ако во кеш под маса да не биде на сметките за некој попуст нема друго. А тешко ова пошто Адора има капитал и не им менува многу многу да дадат на некој за 800 евра само зашто ќе платил во кеш кога секако за година две ќе го продадат за 1 100+(за таа зграда).
Друго нешто е што се знае колку и кој има платено најефтино и колку и кој најскапо и за кои станови во зградата без разлика во изградба или потоа.![]()
Затоа е форумот да научиме некој работи. Еве научив дека пред 5 години нови згради кај католичка имало за 700 евра и дека Адора и Настел за 800 евра ги давале становите. И не се секирај, јас сум за секој да плати што е можно помалку кај овие наши градежници што имаат преголем процент на добивка.Во недостаток на знаење, проценка на прав момент и очигледно недоволен круг на пријатели, со зголемено игнорантско- тврдоглави особини и денес да земаш стан(или било што) пак ќе платиш повеќе од мене за нешто со помала вредност од моето![]()
Или пак куќните пријатели му се некој од екс министрите што живеат во зградите на Адора.Ili te lazhe
То е проблемот шо вие се расправате безцелно и тврдоглаво. Јас не реков Настел ги давал цело време за таа цена, јас пишав дека другар зема тамо за 800е шо е факт. Братучед ми зема кај Универзална за 650е(стара зграда во короната) шо е исто факт и не моеш при очи слеп да ме прајш.Исто е факт дека Аеродром и К.Вода не биле "регулар" 1000че особено особенооо 2006-2016 коа уште Фиком и некој слични налик нив беа свежи, и не планирам поќе да се објаснувам ако сумјаш во фактите излези низ град распрашај се, види шо како собери искуства од различни луѓе, направи анализа, ете седиш во околина кај шо циркулирет екстра намазани дечки од секоја бранша, така да само плус ќе си за себе.Затоа е форумот да научиме некој работи. Еве научив дека пред 5 години нови згради кај католичка имало за 700 евра и дека Адора и Настел за 800 евра ги давале становите. И не се секирај, јас сум за секој да плати што е можно помалку кај овие наши градежници што имаат преголем процент на добивка.
os 2006 do 2016 e dosta razlicen periodТо е проблемот шо вие се расправате безцелно и тврдоглаво. Јас не реков Настел ги давал цело време за таа цена, јас пишав дека другар зема тамо за 800е шо е факт. Братучед ми зема кај Универзална за 650е(стара зграда во короната) шо е исто факт и не моеш при очи слеп да ме прајш.Исто е факт дека Аеродром и К.Вода не биле "регулар" 1000че особено особенооо 2006-2016 коа уште Фиком и некој слични налик нив беа свежи, и не планирам поќе да се објаснувам ако сумјаш во фактите излези низ град распрашај се, види шо како собери искуства од различни луѓе, направи анализа, ете седиш во околина кај шо циркулирет екстра намазани дечки од секоја бранша, така да само плус ќе си за себе.
Богаташите не купуваат по еден стан. Сите имаат по 5-6, да си стојат, за инвестиција. Тие и ги дигаат цените всушност. Купуваат без разлика каква е цената.Ако во државава моментално има 1.5 милиони народ, кој тогаш купува толку станови во Скопје?а за 20 години ќе сме испод 1 милион жители, хах, за секој жител по 100 стана во Скопје ќе има изградено.
Tie brojki se pretezno poluraspadnati selski kukji po provincijata. A koga zborime za Skopje ti avtomatski mislis na izgradite vo aerodrom I centar? Relativno ponovi. Ne sestro odi prosetaj niz Çair, butel, kiselavoda da vidis kakvi shupi vleguvaat vo statistikata. Pa vekje I golem del od starine zgradi niz karpos se rashodovani.Ако во државава моментално има 1.5 милиони народ, кој тогаш купува толку станови во Скопје?а за 20 години ќе сме испод 1 милион жители, хах, за секој жител по 100 стана во Скопје ќе има изградено.
Овие од велес што станаа богати од трамп. Сите станови ги купија, не остана ништо за скопјани.Ако во државава моментално има 1.5 милиони народ, кој тогаш купува толку станови во Скопје?а за 20 години ќе сме испод 1 милион жители, хах, за секој жител по 100 стана во Скопје ќе има изградено.
Си ги бива луѓето бе, може само да им љубомориме.Овие од велес што станаа богати од трамп. Сите станови ги купија, не остана ништо за скопјани.