- Член од
- 17 декември 2019
- Мислења
- 3.108
- Поени од реакции
- 5.237
Daj da ja vidime taa tetovazaЗнаеш како викаат, мемињата сами се пишуваат. Вчера кујтим тетоважа, денес златна тројка.
Вин - вин.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Daj da ja vidime taa tetovazaЗнаеш како викаат, мемињата сами се пишуваат. Вчера кујтим тетоважа, денес златна тројка.
Вин - вин.
Ја постирав у темата за соживот во мкд.Daj da ja vidime taa tetovaza
Koga? Za da ne baram so denovi..Ја постирав у темата за соживот во мкд.
Абе отвори од најново и листај назад, не биди мрза.Koga? Za da ne baram so denovi..
OkАбе отвори од најново и листај назад, не биди мрза.
Инаку, за секое лонче има капаче.
Ќе се задржам на овој дел пошто сум го приметил како патерн лично, а и сигурен сум дека и други како мене го имаат приметено овој феномен, ме интересира што мислиш која е причината за ова? Еволуциско-биолошки разлики на машкиот мозок и женскиот? Културолошки или па домашното воспитување од мали нозе кои можат да се различни на двата пола?општата незаинтересираност и затупавеност за било што од светот наоколу што не е шминка, козметика и мода, односно суштинските работи што го прават еден човек единка се скоро потполно идентични.
Ќе се задржам на овој дел пошто сум го приметил како патерн лично, а и сигурен сум дека и други како мене го имаат приметено овој феномен, ме интересира што мислиш која е причината за ова? Еволуциско-биолошки разлики на машкиот мозок и женскиот? Културолошки или па домашното воспитување од мали нозе кои можат да се различни на двата пола?
Стандард, твоите теории се базирани на генерализации и екстремни приемри, и тоа едноставно не држи вода. Мислам, примери користиш како Аркан, Маленко или Мијалков за да ми докажеш поента дека жените избираат доминантни и токсични партнери? И нормално дека ова не се научни аргументи, туку се муабети еквивалент на жута штампа.Не. Истражувањата покажуваат дека и тука е аплицирано паретовото правило каде што 80% од жените ги избираат 20% од мажите. 30% од мажите во САД до 30 години немале сексуален однос последните 365 дена, не верувам дека и тука е нешто различно тоа. Погледни околку себе, другари, другарки, роднини. Кој имал поголем сексуален опсег? Колку невини жени знаеш на 30 години, а колку машки? Од друга страна имаш Аркан, докажан криминалец, робијаш, пљачкаш и убица со 9 деца од 5 жени, и тоа е само оние жени кои ги затруднел а уште колку плус имал, па го имаш Маленко со веќе не знам колку брака и деца, па го имаш Сашо Мијалков со што се не испоеба све живо. Ова под број еден.
Под број два. Несвесно и тоа потенцирано во болд жените избирале такви доминантни мажи. Добро што се тие жени, деца од 5 години? Или што е ова влегуваш во пекара денес и не знаеш дали ќе јадеш кифла или ѓеврек па не е толку битно? Избор на партнер а ко не е најбитно прашања е сигурно меѓу топ три. Како тоа несвесно? Мозок имате како пол? Или имате па во тој случај ќе разговарам со вас како со возрасни свесни единки или немате и ќе разговарам со вас како со деца. Кој избор и да го направам се љутите на крај. Ако разговарам со вас како возрсни единки се љутите пошто ви кажувам директно како стојат работите, ако разговарам како со деца тогаш ве омаложваувам и патронизирам. Не може и несевесно и почит како кон зрел рационален маж. Ќе одбереш едно. Да, сите некогаш поебуваме работа. Или ќе преземеш лична одговорност за сопствените избори кои никој не ти ги ставил со пиштол на глава ако сакаш почит или ќе избегнуваш одговорност и последици и ќе бидеш гледана како послаб пол кој нема одговорност и на кој не можеш да се ослноиш.
И трето. Доминантен маж не значело и социопат, сељак и слично. Можело да биде едното без другото. Тоа е исто како да кажеш сакам некој кој трча брзо, ама да е дебел. Не мора да значи дека ако е дебел дека е и спор. Да, точно не мора да значи има исклучоци од 0.001%. Ама, сакаш доминантен маж? Оној што се истакнува пред сите, што ги надвикува и омаловажва другите за да стави вредност на себе, што не ебе жива сила, што повеќе жени го посакуваат? Зошто па тој мислиш дека со тебе ќе биде поразличен? За сите други страв и трпет со мене памук? Јас ќе го сменам? Сите жени му се фрлаат под нозе ама тој само мене ќе ме сака и нема ни да ги погледне нив?
Да се разбереме една работа. Нема бегање од овој круг. Изборот ваш секогаш ќе биде тој, истиот. Тоа е втората најголема навреда што можеш да и ја кажеш на жена осознаена од мојот досегашеш живот. Ни кучко, ни курво ни ништо не ве боли повеќе од фактот дека немате индивидуален идентиет како пол. Апсолутно сте исти и тоа ве боли, од најпроста и најбанална ситница да тргнеме одите во некој клуб/кафиќ и гледате некоја исто облечена како вас и од старт ја мразите. Да, точно, се фаќате за некои површни ситници кои не се од суштинска важност од типот на: ама јас гледам фудбал, а другарките моие не, или еве јас сакам црвена боја на хаљина а другарка ми црна. Ама, начинот на кој функционирате, начинот на кој (не) размислувате и перцепирате, вредносниот систем, избегнувањето одговорност за сопствените избори и срања, изборот на дечковци/мажи/брачни партнери, зависта и злобата што ја имате пред се кон најдобрите свои другарки, менталниот склоп, општата незаинтересираност и затупавеност за било што од светот наоколу што не е шминка, козметика и мода, односно суштинските работи што го прават еден човек единка се скоро потполно идентични.
Така што не, нема за секое лонче капаче. Да беше така, затоа што од прилика процентуално сме горе-долу тука некаде 50-50% мажи-жени, немаше да постои овој навидум на прва парадокс каде имаш тон мажи што не виделе пичка у живот, а од друга страна не постои неебана жена без 5+ кура у животот. Што укажува дека едни исти во горниот графикон на мажи ебат на ангро, додека останатото мнозинство останува на 0-2 во животот, додека кај женскиот графикон нема толкави драстични разлики.
Сакаш следно за двојните стандарди помеѓу сексуалната активност?
Стандард, твоите теории се базирани на генерализации и екстремни приемри, и тоа едноставно не држи вода. Мислам, примери користиш како Аркан, Маленко или Мијалков за да ми докажеш поента дека жените избираат доминантни и токсични партнери? И нормално дека ова не се научни аргументи, туку се муабети еквивалент на жута штампа.
Ако стварно сакаш да збориш како интелектуалец, тогаш треба да ги почитуваш сите, а не да ги потценуваш и омаловажуваш луѓето заради некои полови стереотипи и генерализации.
Екстремите не ја дефинираат нормата.
Ако 30% од мажите немаат секс цела година, тогаш не може 80% од жените да се фокусираат само на 20% мажи… ова ти е баш контрадикторно.![]()
Да, се женат, ама се ретки т.е. исклучоци, а исклучоците само го потврдуваат правилото.Мажи со тешки инвалидитети се женат.
Значи игнорирајте вакви думпостингс.
Заборави да кажеш дека ниеден од нив не земал инвалидска пензија.Мажи со тешки инвалидитети се женат.
Значи игнорирајте вакви думпостингс.