Леле леле леле,сите ергени и ергенки на темава се најдоа увреѓени, абе шо сакам тоа ќе си се договарам со маж ми и шо сега? Мене некој ќе ми соли памет шо 2 дена не бил во брак,дај бе луѓе. Бракот е слободна волја и ствар на договор, значи се ама баш се во бракот е ствар на договор, не функционира секој брак по иста шема. Различни сметки или заедничка сметка, тоа е исто договор помеѓу мажот и жената значи интимна ствар, дали еднаш у година ќе имам секс со маж ми, или секој ден по 5 пати, исто е ствар на договор, не може мене некој форумџија/форумџика да ми кажува.....Еееееј знаеш што ти мораш 5 пати да му го издудлаш на маж ти иначе ќе те остаи, абе одете шетајте сите....
Во смисла да може сама да си го плаќа својот дел, од животниот терет да не биде се на грб на маж и, никој не е должен никого да издржува и храни освен родителите своите деца до 18 години.
Не мислев на независност во смисла да оди сега на феминистички протести и слично.
Автоматски споено мислење:
Да но со оваа стапка на разводи ниту мажите не се глупави да издржуваат некоја жена, која утре може клоците да им ги даде, чест на исклучоците, остај ваму сите што глуматате Кинг Конг и се лупате у гради, се знае како стојат работите во пракса.
Како и сите останати погрешно го сфати поимот независна, мислев на независна од тоа утре мажот да и префрла зашто све он плаќа. Од почетокот жената треба да има свој динар, за да може да го задржи достоинството и почитта од својот маж, бидејќи таа жена што не работи, ја губи почитта од мажот и, и од тука настануваат сите останати проблеми.
Еднакво да допринесува во подмирување на обврските за животни трошоци.
Скроз погрешно си ме сфатил, независна не значи да шета по кафани во сабота до 3 часот наутро, туку независна значи да понесе дел од теретот, финансиски пред се, цените растат секој ден, никој не може со една плата да опстане. Не се пењави одма кога погрешно си разбрал. Нормално дека децата ми се приоритет, одкако е роден син ми јас кафана не знам што е, кафе немам испиено со другарки,а не па да шетам, си се шетаме со син ми и тоа ми е најубаво нешто во животот.
Eh be Bijons,
Zamisli mozhebi ednostavno ne go privlekuva. Bez razlika shto znam deka chupeto e na mesto ama ubanja so sila ne biduva a i vreme gubenje vo nadezhi ne i pomaga!
Imaat i drugi majku ubavi i dobri sinovi!
Момците ги сакаат добрите девојки.Само будала или некој шо нема избор би зел некоја истетовирана , со бузи ко сом која била на печалба во Дубаи.Е сеа чоек може да се заебит. Рокчињата излегуваат после склучување на бракот.
Момците ги сакаат добрите девојки.Само будала или некој шо нема избор би зел некоја истетовирана , со бузи ко сом која била на печалба во Дубаи.Е сеа чоек може да се заебит. Рокчињата излегуваат после склучување на бракот.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.