Зошто момците не ги сакаат добрите девојки!

• Креатор на темата Креатор на темата bijons
  • Време на започнување Време на започнување
Не е воопшто исто. Едното е делење пари во брак, а другото е објаснување што значи финансиска независност, она што ти веројатно сакаше да го кажеш.

Делови во бракот нема, има една целина во која заедно придонесувате на овој или оној начин, независно дали си вработена ти или не, или дали е вработен сопругот или не.
Нема голема разлика вработен невработен во бракот, особено ако жената не е вработена.
Јас одам на работа и искрено се чуствувам виновен кога гледам колку работа прелопатува жената по дома!
И како ќе делиме? Мене парите, нејзе ручекот?
Имаат влезено во лош филм некои, а може и се барале да се најдат двајцата такви! Да им биде интересно.

Помина времето кога парите беа на купче во некое џебче од старо палто, тргнати пари во друго за плаќање сметки.
Сега не чуваме многу кеш дома, сите сме на картици.
Купува кој како стигне, некогаш со договор, некогаш кој може и така, но убаво е понекогаш секој да се почасти со некој ќеиф( тоа е таа финансиска независност за која Очајна сака да ви каже ама вие се правите на тошо и демек не разбирате)...пр.гледам распродажба, попуст некој на кондури и влагам бе бате, не му вртам на мажот за да го прашам дали смеам да си купам, па не еден, два три пара чевли ке си се подновам.
Исто и сипругот може да си купи што ке му прдне во моментот, да оди во кафана со пријатели, да почасти...Зарем отчит на парите ке си даваме каде сме ги потрошиле.

Помина времето кога парите беа на купче во некое џебче од старо палто, тргнати пари во друго за плаќање сметки.
Купува кој како стигне, некогаш со договор, некогаш кој може и така, но убаво е понекогаш секој да се почасти со некој ќеиф( тоа е таа финансиска независност за која Очајна сака да ви каже ама вие се правите на тошо и демек не разбирате)...пр.гледам распродажба, попуст некој на кондури и влагам бе бате, не му вртам на мажот за да го прашам дали смеам да си купам, па не еден, два три пара чевли ке си се подновам.
Исто и сипругот може да си купи што ке му прдне во моментот, да оди во кафана со пријатели, да почасти...Зарем отчит на парите ке си даваме каде сме ги потрошиле.
Може и една сметка да си имате и две картици да ви дадат(или повеќе)
Парите сите на куп незначи сите банкноти да собираме, побогу 2025 сме :D

А може да свртиш колку за куртоазија? Срц, видов едни кондурчиња на распродажба, ќе си ги земам!
Не го прашуваш, само му кажеш и после он не е изненаден, ако се лутел веќе му поминало :) додека се видите и така среќни и весели....
Топла, до меѓусебниот однос е се', јали го бива и лесно е или јок и испаѓа тркалање камен угоре!

Може и една сметка да си имате и две картици да ви дадат(или повеќе)
Парите сите на куп незначи сите банкноти да собираме, побогу 2025 сме :D
Никако, умна жена мора да има пари на страна што не ги знае мажот, т.н.црн фонд
Секој си има своја картица, своја сметка, никој немаме полномошно за користење негова, он од моја сметка и функционираме со години.
Ако снемам пари јас или он, тогаш пријавуваме и правиме стратегија.
Ако треба стан да се купи или кола, тогаш е со договор, кој, како, колку има, треба ли кредит, финанс.анализи правиме итд

Секој си има своја картица, своја сметка, никој немаме полномошно за користење негова, он од моја сметка и функционираме со години.
Ако треба стан да се купи или кола, тогаш е со договор, кој, како, колку има, треба ли кредит, финанс.анализи правиме итд
А за секс како правите? Ти му наплаќаш, он на тебе или на пишанка па се пребивате отпосле? :)

А може да свртиш колку за куртоазија? Срц, видов едни кондурчиња на распродажба, ќе си ги земам!
Не го прашуваш, само му кажеш и после он не е изненаден, ако се лутел веќе му поминало :) додека се видите и така среќни и весели....
Топла, до меѓусебниот однос е се', јали го бива и лесно е или јок и испаѓа тркалање камен угоре!
Нема вртење на телефон, кога ке дојдам дома ке ги види.
Никогаш не ми се налутил за било што да си купам.
Секој мора да има свој пари, како иначе би си купувале подароци еден на друг, да се изненадиме, нели.
Автоматски споено мислење:

А за секс како правите? Ти му наплаќаш, он на тебе или на пишанка па се пребивате отпосле? :)
За секс се договараме, кој ке победи во брич бира поза или бира време, недела, година:pos:

Ако се работи за заеднички пари, не гледам зошто би се прашувале за едни чевли. Тоа ти е исто како тој да те прашува пред да јаде од ручекот што ти си го подготвила. Едноставно ќе си се известите едни со други, без да има потреба од отчет. За помали задоволства треба да ја има таа слобода, според мене.

За поголеми работи и инвестиции, секако дека прво треба да се договориме меѓусебно, па после да се одлучи дали ќе се реализира тоа.

Инаку според мене, кај сите парови обично има еден што е подобар со менаџмент на пари и автоматски ја превзема таа улога, без да го маргинализира другиот партнер. Едниот е подобар во едно, другиот во друго, и тоа е сосема нормално.

Мора да се умре само, да знаеш
Значи ти не сакаш да имате заеднички фонд?

Вие жените сте мрднти у паметот, живеете у агонија и под притисок на црни сценарија и затоа таквите ве снајдуваат.

Не кажав јас таква работа

Една сметка, две картици
Двајцата имате идентични овластувања и ограничувања на истата.

Абе не викам дека ова е лошо, само тоа секој на своја страна ми е дечко-девојка однос, не маж и жена.

Неам ја што да кријам , колку заработувам, од каде ми доаѓаат парите, колку вадам , за што вадам , за кого вадам , исто и она.

Тој фонд што што го збориш треба да е заеднички.

„Се што е мое е твое..“
Очигледно кај многу жени тоа не важи.

Абе со договор се бива , само не ми е јасно тој црн фонд за што ќе ви е???

Ако се работи за заеднички пари, не гледам зошто би се прашувале за едни чевли. Тоа ти е исто како тој да те прашува пред да јаде од ручекот што ти си го подготвила. Едноставно ќе си се известите едни со други, без да има потреба од отчет. За помали задоволства треба да ја има таа слобода, според мене.

За поголеми работи и инвестиции, секако дека прво треба да се договориме меѓусебно, па после да се одлучи дали ќе се реализира тоа.

Инаку според мене, кај сите парови обично има еден што е подобар со менаџмент на пари и автоматски ја превзема таа улога, без да го маргинализира другиот партнер. Едниот е подобар во едно, другиот во друго, и тоа е сосема нормално.
Мојов е трошаџија а јас сум по циција.
Он знае без најава и со нова кола да дојде дома, да ме изненади( не нова од салон)... ама таков си е, јас сум си го прифатила таков и толку.

Мојов е трошаџија а јас сум по циција.
Он знае без најава и со нова кола да дојде дома, да ме изненади( не нова од салон)... ама таков си е, јас сум си го прифатила таков и толку.
Тогаш тоа ти дава за право и ти да го изненадиш со нешто што кошта неколку илјади евра. Баланс мора да има :D

само не ми е јасно тој црн фонд за што ќе ви е???
За улепшавање бе лепи, за фризери, масери, козметичари, филери, ботокси, дилда од кајгана.

Секој мора да има свој пари, како иначе би си купувале подароци еден на друг, да се изненадиме, нели.
Па можеш тоа однапред да го испланираш и од сметка постепено да извадиш пари или да подлажнеш дека треба на близок да му помогнеш до плата..

Немам јас мои пари, тие се мои и нејзини, значи заеднички.

Ах бе, вие жените колку сте итри и паметни.

За улепшавање бе лепи, за фризери, масери, козметичари, филери, ботокси, дилда од кајгана.
Сето тоа можеш од една сметка да го правиш

Како тоа функционира кај некои, кај некои не?

Па можеш тоа однапред да го испланираш и од сметка постепено да извадиш пари или да подлажнеш дека треба на близок да му помогнеш до плата..

Немам јас мои пари, тие се мои и нејзини, значи заеднички.

Ах бе, вие жените колку сте итри и паметни.

Сето тоа можеш од една сметка да го правиш

Како тоа функционира кај некои, кај некои не?
Женати така купила дилдо, ти рекла:
- Еј мали, ке земам пари од заедничките за да си купам вибраторче од кајгана!?
Иииии...ти шо викаш?

Женати така купила дилдо, ти рекла:
- Еј мали, ке земам пари од заедничките за да си купам вибраторче од кајгана!?
Иииии...ти шо викаш?
Не и треба дилдо на нејзе, ич да не ја мислиш ти :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom