Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Денес брзо размислуваш и што е за изненадување логично.
Ти си ми главна мотивација.

Мицко ја прави по се изгледа нарочно истата грешка што ја правеше Грујо, Лиѓња работи против него, Богојески работи против него, Стајанче работи против него, Панче работи против него, уште некој таков нека стави на функција, во време на Грујо најнапаѓан беше Мијалков, сега е Панче, Мијалков на крај соработуваше со сдс, ништо чудно да имаме повторување на историјата, сите грешки на Грујо кои им помагаат на Сдс и Албанците ги гледаме во ова Дпне, Стојанче му оди во етер пред избори ќе раселувал Роми оти палеле кабли, за сега Османи и албанците да се прават некакви ромски спасители од лошиот каур.

Последно уредено:
Баш ме интересира со што Палестинците заслужија да живеат во конц-логор?

Младиќу,

да не беа Палестинците, ќе беа некои „втори„, а да не беа „вторите„, ќе беа некои „трети„.

Релативно е дали Палестинците или некој друг народ (им) се нашол на патот од чифутините, кои веќе 2000г. бараа и најдоа начин како да го реализираат она кое го имаат наумено уште од антички времиња. За беља, на земјата на која чифутините полагаат „историски право на сопственост„ се нашле Палестинците и тие го јадат „стапот„ и тоа дебело, а трагедијата е уште поголема што зад тој геноцид не стои само Израел, туку и цел Запад па би декол и Рсуката Федерација, која уста не отвори за она кое им се случува на Палестинците.

Точно. И Лос Анџелес треба да е Лос Анџелез. И Македонски исто така се пишува со голема буква, браво, еден од ретките што го знае тоа правописно правило.
не и не

ама Хамаз е со З

Младиќу,

да не беа Палестинците, ќе беа некои „втори„, а да не беа „вторите„, ќе беа некои „трети„.

Релативно е дали Палестинците или некој друг народ (им) се нашол на патот од чифутините, кои веќе 2000г. бараа и најдоа начин како да го реализираат она кое го имаат наумено уште од антички времиња. За беља, на земјата на која чифутините полагаат „историски право на сопственост„ се нашле Палестинците и тие го јадат „стапот„ и тоа дебело, а трагедијата е уште поголема што зад тој геноцид не стои само Израел, туку и цел Запад па би декол и Рсуката Федерација, која уста не отвори за она кое им се случува на Палестинците.
Има многу точности во твојот текст. Јас сум религиозно неутрален и сметам дека религијата треба да се користи само во приватни нешта, а не една држава да се етикетира како христијанска или исламска или будистичка.
Е според ова сметам дека западот не го држи Израел само поради парите туку Израел е како една брана од исламскиот продор кон запад т.е. дека исламскиот свет ќе биде години и години зафатен со палестинското прашање и нема да може да ги исполни своите радикални идеи како некои вахабисти што кажуваат : Мека - Медина - Ерусалим(Кудс) - Константинопол(Истанбул) и на крај уште Рим. Освојувањето на овие градови и држави е света должност за многу верници.

Screenshot_20250922-210540_Facebook.jpg
Кога сме кај бачињата нивниот лидер сред Белград на србите им држи лекции дека до 1808 година Балканскиот полуостров се викал Македонски.

Прегледај го приврзокот 456602
Кога сме кај бачињата нивниот лидер сред Белград на србите им држи лекции дека до 1808 година Балканскиот полуостров се викал Македонски.
Не ни постои овој дел на светот како полуостров, исто како да кажеме франција е континент, правилно е да се нарече регион затоа што тоа и е, денес се користи највеќе југоиисточна европа, за мене коректно именување и историски издржано е именувањето стара европа, именувањето на регионов во балкан е навредливо, како ние да сме колонија на азијатите, колку побрзо изчезне тој термин тоа подобро.

Е според ова сметам дека западот не го држи Израел само поради парите туку Израел е како една брана од исламскиот продор кон запад
Не знам кој го измисли ова, очигледно последниве 10 години бранава е расцепена.

Многу се филозофира во темата. Еди рама, ромски гласови, Стојанче, Бунтур, па Мијалков и Груевски.

Дај некој да изанализира за потенцијалните резултати од изборите. Според мене мислам дека е подобро да одат во пар централна до локална власт иста Партија.. и на тој начин ќе гласа и народот.

Многу се филозофира во темата. Еди рама, ромски гласови, Стојанче, Бунтур, па Мијалков и Груевски.

Дај некој да изанализира за потенцијалните резултати од изборите. Според мене мислам дека е подобро да одат во пар централна до локална власт иста Партија.. и на тој начин ќе гласа и народот.

ДПНЕ 4 години по ред ја има локалната самоуправа во „нашата земјата„ и година и кусир ја има централната власт.

Во „нашата земјата„ се‘ е „...како и до сега...„, исто е како и во времето кога на власт беше комуњарско-шќипериската коалиција-општ гнилеж.

Ајде напрај анализа и укажни ми/ни кај ги гледаш разликите во начинот на управување со државава меѓу наведените партии...

Благодарам.

Да де многу подобро е да се застане зад цинистички режим кј врши геноцид ;)
Терористички организации ти сметат, а геноцидни творби ти сметат или не?
Анти Хамас не значи про-Израел

Ти треба малце да намалиш со пропагандите од шаренокуртонците во Левица

Младиќу,

биди повнимателен и нема да го повторуваш тоа што веќе сум го напишал.

“Ликот“ рече дека Палестинците заслужиле се што ги снашло, па го прашав на што се должи тоа?!

Ти како ... се јавуваш да релативизираш демек ако не биле тие ќе биле некои други, што е тоа битно?
Автоматски споено мислење:

Анти Хамас не значи про-Израел
Навистина не сум знаел, а колку е тоа близу до нацифашизмот?
Ти треба малце да намалиш со пропагандите од шаренокуртонците во Левица
И тебе Лефица ти прави кошмарни соништа, од каде каде ја најде Лефица :pos: кога отвараш фрижидер те напајџаат :pos:

Се додека има коментари кои повикуваат или оправдуваат ГЕНОЦИД чувствувам потреба да се јавам, зарем и ти сине Бруте, не оставаше таков впечток.

Последно уредено:
Ти си ми главна мотивација.

Мицко ја прави по се изгледа нарочно истата грешка што ја правеше Грујо, Лиѓња работи против него, Богојески работи против него, Стајанче работи против него, Панче работи против него, уште некој таков нека стави на функција, во време на Грујо најнапаѓан беше Мијалков, сега е Панче, Мијалков на крај соработуваше со сдс, ништо чудно да имаме повторување на историјата, сите грешки на Грујо кои им помагаат на Сдс и Албанците ги гледаме во ова Дпне, Стојанче му оди во етер пред избори ќе раселувал Роми оти палеле кабли, за сега Османи и албанците да се прават некакви ромски спасители од лошиот каур.
Од некаде мора да се почне, што цвикаш и ти да му ебам мајката. Како сакаш да има ред во државата, до кога башибузук.

Од некаде мора да се почне, што цвикаш и ти да му ебам мајката. Како сакаш да има ред во државата, до кога башибузук.
бррррм е во право за Стојанче Ќерамидов, вакви изјјави не носат поени туку.... само Ќерамидов е учен недоучен и скоро па никој и не му обраќа внимание освен “бррррррмммм“.
Во јавност се оди со порака: ТРОСТРУКО ќе се засили борбата против криминалот, корупцијата и пиромани и други форми на криминал!
Па со ова си отвараш врата сите пиромани па и ... ги ставиш зад решетки а не да вршиш насилно преселување на ...

биди повнимателен и нема да го повторуваш тоа што веќе сум го напишал.

“Ликот“ рече дека Палестинците заслужиле се што ги снашло, па го прашав на што се должи тоа?!

Ти како ... се јавуваш да релативизираш демек ако не биле тие ќе биле некои други, што е тоа битно?

Е па...не ти кажувам.

Дај не зафркавај, треба да се апсат тие што палеле, Стојанче глупости треска и им помага првенствено на Дуи со тоа и на Сдс.
Дуи веќе влегоа во кампања за заштита на Ромите, погледни ги ромските медиуми сите плукаат по Стојанче со тоа и кон владата а го споделуваат Бугар Османов.
Ако некој треба да биде раселен од владата тоа е Стојанче керамидата.
Стојанче мириса на бугарашче.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom