Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

, мислам и самата група не е свесна какво влијание има и дека деца одат да ја гледат групата дури во такви бледи изданија и ја сакаат,како во моите времиња , па затоа сум и оптимист дека за година-две-три ќе бидеме и во тој аспект како што доликува на град како Струмица, клуб како Беласица но и самото реноме и квалитет кои ги имаме, ама никако да го исполниме нашиот потенцијал.Таму ви е местото..Но навистина тешко ќе биде со Ш.Арачиново лошо е што еден влегува само другите во бараж..Odime vo 1va liga ovaa sezona
Фала, многу ми значи. Јас сум дечкото што го правеше сајтот, цело лето седев на него. Идејата ми беше целата историја на Беласица да биде на едно место, средена и лесна за пребарување, наместо расфрлана по книги и стари слики. Голем дел од материјалот е од документацијата на Аце Стојанов, па фала и нему.![]()
ФК Беласица — неофицијална архива
Неофицијална архива посветена на историјата на ФК Беласица.www.belasicahistory.mk
Браво за дечкото што се потрудил целата архива на клубот да ја презентира преку дедициран вебсајт. Не знам дали за некој друг наш клуб може да се најде толкава документација онлајн со текстови, состави, резултати и слики од сите (или барем од повеќето) сезони низ историјата.![]()