НЕ ПОСТОИ ДОБАР РАЗВОД

• Креатор на темата Креатор на темата VIKICA33
  • Време на започнување Време на започнување

Дали разведен/разведена е титула или пораз?

• Титула

Гласови: 2 5,4%
  • Пораз

Гласови: 23 62,2%
  • Зависи ( објасни )

Гласови: 13 35,1%

• Вкупно гласачи
    37
  • Гласањето е завршено на .
За било штото.
Еден многу интересен момент, кој го забележувам во последните 30 години во Мк.
Кај двојките кои се во брак, мажите се поубави полични од жените!
Во наше време се знаеше, маж да е силен, жена да е убава! Кој маж беше умен уште гледаше неестата да е со широка карлица, ако дал бог де!!!
Точно и со материјалната ситуација! Женско се мажи ради потомство или да избега од дома! За к** не е проблем, материјално мама и тато че ја крепат. Значи и треба некој кој е материјално и физички силен да го обезбеди просперитетот на нејзиното идно потомство и на неа. Невработен ама никако не влегува во таа категорија, па нека е умен, привлечен и со 20+ алат, јок!
Абе тоа зависи од вкусот, ако ти се гледаат поубави мажи од жени до тебе ќе да е.;)
Што од ова спорам јас? Што не е спомнато досега?
Се слагам 100% со Chat GPT. Моите писанија беа да се настојува на цврсти критериуми пред да се стапи во брак. За да се избегнат траумите од несреќните бракови и развод.
Точно е дека е далеку подобро да си сам отколку во несреќен брак. Тоа најдобро си го знаат децата од несреќни бракови впрочем или тие што го голтнале апчето набрзина!
Абе какви критериуми кога се преправаат сите, си ги кријат мааните и пороците ко змијата нозете.
Како велат бракот ти е како тегла со :гомце::гомце::гомце: и два прста мед на врвот, кога ќе го изедеш медот, знаеш шо останува после за сркање.:pipi:

Абе какви критериуми кога се преправаат сите, си ги кријат мааните и пороците ко змијата нозете.
Како велат бракот ти е како тегла со :гомце::гомце::гомце: и два прста мед на врвот, кога ќе го изедеш медот, знаеш шо останува после за сркање.:pipi:
Ти си се преправала?

Ти си се преправала?
Најверојатно не се преправала! Мажот и бил втор!
Автоматски споено мислење:

Абе тоа зависи од вкусот, ако ти се гледаат поубави мажи од жени до тебе ќе да е.;)

Може е и до мене или со годините слабо гледам.
А за мааните, играат игра и двата пола.
Ама ако потрошите доволно време да се запознаете, нема сила што ќе ги сокрие мааните и пороците.
Ако гледаш да му се тупосаш на првиот што ќе излезе вољен да те омажи, твоја грешка.
За теглата, не само бракот. Животот е ист, два прста мед, другото.....

Последно уредено:
Имав комшии на фб гушнати,дома секој втор ден некој од тераса ќе скокаше

Кажи отворено дека немаш поима што е тоа љубов и лојалност и сочувај не од губење време да го активираме беспотребно..
Добро секој може да згреши..
Секој има право на свој избор.
Членката можеби згрешила во изборот,ама ние не сме тие што треба да и кажуваме дека нема појма од лојалност и љубов.
Секој прави грешки
Некој во љубовта
Некој на работа
Некој не знам каде итн....

Ретки се тие кои се искрени и лојални,а многу се тие кои што се преправаат.
Искрено не сакам љубов во размери.

Добро секој може да згреши..
Секој има право на свој избор.
Членката можеби згрешила во изборот,ама ние не сме тие што треба да и кажуваме дека нема појма од лојалност и љубов.
Секој прави грешки
Некој во љубовта
Некој на работа
Некој не знам каде итн....

Ретки се тие кои се искрени и лојални,а многу се тие кои што се преправаат.
Искрено не сакам љубов во размери.
И ја правам грешки ама не кружам "као киша око Крагујевца" кај мене се е црно-бело и нема палета на бои меѓу нив..Жените го гледаат само интересот и тоа е факт број еден и се друго е "свирање к*рцу"..сакале романтични типови мај есс..

Последно уредено:
Сите се преправаат, се е мед и млеко на почетокот.
Ти еднаш напиша дека иако е таткото на твоето дете таков каков што е, пак би му родила....демек гените добри му биле. Што очекуваш од врка у која ти си улетала да го искористиш како донор на сперма?

Имав комшии на фб гушнати,дома секој втор ден некој од тераса ќе скокаше
99% од тие гушнатите на слики на фб се овака по дома

:pos:
Автоматски споено мислење:

Ти еднаш напиша дека иако е таткото на твоето дете таков каков што е, пак би му родила....демек гените добри му биле. Што очекуваш од врка у која ти си улетала да го искористиш како донор на сперма?
Па ти па памтиш нешто што јас немам појма дека сум го напишала :vozbud::icon_lol: да бидеме реални, ништо не е исто како во медената фаза, веќе си го сменив мислењето, не размислувам нималку исто како од пред 5 10 години, физички изглед ми е на последно место, мислам ми стана со тек на време сфатив некои работи, поважно е каков вкус има виното одколку амбалажата во која е запаковано, и нормално каков филинг остава и каков ефект има на организмот кога ќе се испие, така и со мажите.(y)

Па ти па памтиш нешто што јас немам појма дека сум го напишала :vozbud::icon_lol: да бидеме реални, ништо не е исто како во медената фаза, веќе си го сменив мислењето, не размислувам нималку исто како од пред 5 10 години, физички изглед ми е на последно место, мислам ми стана со тек на време сфатив некои работи, поважно е каков вкус има виното одколку амбалажата во која е запаковано, и нормално каков филинг остава и каков ефект има на организмот кога ќе се испие, така и со мажите.(y)
Ти појма немаш ама ја знам. Проблемот со тебе не е што имаш различно мислење пред 5 год. него што имаш 3 различни мислења у 5 дена.

Ти појма немаш ама ја знам. Проблемот со тебе не е што имаш различно мислење пред 5 год. него што имаш 3 различни мислења у 5 дена.
Добро. Како ќе кажеш така нека биде

А дали постои добар брак?:cautious:
да постоит ,ако си отворен и и искрен, и многу работи да прајш заедно и ке бидиш поблиску
запамтите едно
happy wife happy life

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom