Курсеви по „меки вештини“ (soft skills)

не.
Како одиш нагоре, така се почесто се очекува од тебе да истераш цела функционалност, од идеа до реализација.
Почнувајќи од анализа на пазарот/конкурентите, презентација пред менаџментот, работа со тимот, да стигне до продукција, да добиеш фидбек, па...
Има доста работи за учење каде што работа со луѓе ти е приоритет.

Исклучот е ако позиција како „сениор програмер“ а гледаш како најголемо можно постигнување у животот. Тогаш ке дремеш по состаноци и ке умреш од досада додека другите ке се движат напред.
Не ми била целта никогаш да влезам во менаџмент или да работам маркетинг/продажба и сл, тоа уште на влезно интервју си кажувам и си кажувам цена. Замисли, имам и правено бизнис планови и по струка сум нешто сосема друго од IT, тој свет ми е досада и не е за мене без разлика на парите. Ако ме прашаат за техничкиот дел, тогаш можам да помогнам.

не.
Како одиш нагоре, така се почесто се очекува од тебе да истераш цела функционалност, од идеа до реализација.
Почнувајќи од анализа на пазарот/конкурентите, презентација пред менаџментот, работа со тимот, да стигне до продукција, да добиеш фидбек, па...
Има доста работи за учење каде што работа со луѓе ти е приоритет.

Исклучот е ако позиција како „сениор програмер“ а гледаш како најголемо можно постигнување у животот. Тогаш ке дремеш по состаноци и ке умреш од досада додека другите ке се движат напред.
Ова ти што го опишуваш е Product Director, од почеток до крај. Пред тоа имаш lead, supervisor и manager, што имаат други обврски.

Гледај си го мажот, да не треба и трет брак да склопуваш и батали туѓото гајле.
Лелее, и сеа шо, мислиш ме увреди? Ова само покажува дека имаш многу назадни размислувања, ќе се мажам и разведувам секоја година бе, ако сакам!!! Кој си ти Трајко од Свирипичино (никој и ништо беше и остана)шо купи стан во Ѓорче да ми броиш бракови на мене, ти што вложуваш енергија да докажеш дека си стар "Скопјанец" и си го криеш местото на раѓање од приватни детали на Фејсбук. Оди скриј се бруко!

Лелее, и сеа шо, мислиш ме увреди? Ова само покажува дека имаш многу назадни размислувања, ќе се мажам и разведувам секоја година бе, ако сакам!!! Кој си ти Трајко од Свирипичино (никој и ништо беше и остана)шо купи стан во Ѓорче да ми броиш бракови на мене, ти што вложуваш енергија да докажеш дека си стар "Скопјанец" и си го криеш местото на раѓање од приватни детали на Фејсбук. Оди скриј се бруко!
Брука е твоето второ име. Види какви се не небулози изнапиша претходно и преиспитај се зошто постоиш.
Автоматски споено мислење:

@Ocajna

Има една новокомпонирана изрека за АИ.

“АИ не може да те замени ако си бескорисен”

Така да капата на страна, ти си безбедна од АИ.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom