Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Зошто би спинувале? Тоа што нема богати кажува многу за таа партија. И ЗНАМ не е СДС лајт, тоа се оригинал комуњарите.
Не знам и јас се прашувам,
Тоа што нема богати може да се толкува или се чесни или неспособни (за тендери), демократите типуваат на “неспособни“.
Во ред јас ги викам сдс-лајт што не оспорува дека се северџгани со педигре.

Ај сеа па и ти, па се знае дека нема, ако имаше ќе беа на вљаст, значи НЕМА богати во Лефица!

Додека ДПсНЕ коаљицира со сдс-лајт (познати како ЗНАМ) и дуи-втора лига (Вљен) и го води Северџганистан, вие спинувате дали имало богати во Лефица, добри сте добри, ама ако народецот и онака е учен-недоучен.
Зошто би спинувале? Тоа што нема богати кажува многу за таа партија. И ЗНАМ не е СДС лајт, тоа се оригинал комуњарите.

Зависи малку и што се подразбира под богати. Средно-висока класа има солиден број, главно технички кадар, професори на факултет, правници, уметници, фамилијарни бизниси. Има и неколку кои јас би ги внел во богати, зошто имаат доста успешни бизниси, али не сум сигурен дека во Македонија тоа се подразбира за "богат" зошто повторно тоа се мали фирми.

Тоа што воопшто го нема се државна администрација, наставници, доктори, безбедносни служби ( полиција/војска). На кратко се што му зависи работа од партија не се појавува преку врата.

Генерално огромното мнозинство се средна класа. Зошто они само имаат време и финансии да се занимаваат за џабе со политика и најчесто имаат професии кои се отпорни на притисок. Тоа или цел живот се занимавале со одбрана на одредени социјални и еколошки прашања. И последната група се луѓе кои едноставно се имаат зарчкано со СДС и ДПНЕ и сега се гневни зошто овие им згрешиле. Затоа и ми е смешно кога некој овдека ќе почнат да зборат како сме сите наркомани и луѓе кои никогаш не работеле ништо. Немате поима колку е тоа далеку од вистината.

Последно уредено:
Зависи малку и што се подразбира под богати. Средно-висока класа има солиден број, главно технички кадар, професори на факултет, правници, уметници, фамилијарни бизниси. Има и неколку кои јас би ги внел во богати, зошто имаат доста успешни бизниси, али не сум сигурен дека во Македонија тоа се подразбира за "богат" зошто повторно тоа се мали фирми.

Тоа што воопшто го нема се државна администрација, наставници, доктори, безбедносни служби ( полиција/војска). На кратко се што му зависи работа од партија не се појавува преку врата.

Генерално огромното мнозинство се средна класа. Зошто они само имаат време и финансии да се занимаваат за џабе со политика и најчесто имаат професии кои се отпорни на притисок. Тоа или цел живот се занимавале со одбрана на одредени социјални и еколошки прашања. И последната група се луѓе кои едноставно се имаат зарчкано со СДС и ДПНЕ и сега се гневни зошто овие им згрешиле. Затоа и ми е смешно кога некој овдека ќе почнат да зборат како сме сите наркомани и луѓе кои никогаш не работеле ништо. Не знаете колку ми е смешно тоа.
Небитно е дали има, сигурно има, битно е да се направи дистракција!

Генерално огромното мнозинство се средна класа. Зошто они само имаат време и финансии да се занимаваат за џабе со политика и најчесто имаат професии кои се отпорни на притисок. Тоа или цел живот се занимавале со одбрана на одредени социјални и еколошки прашања. И последната група се луѓе кои едноставно се имаат зарчкано со СДС и ДПНЕ и сега се гневни зошто овие им згрешиле. Затоа и ми е смешно кога некој овдека ќе почнат да зборат како сме сите наркомани и луѓе кои никогаш не работеле ништо. Не знаете колку ми е смешно тоа.
Druze da ne me sfatis pogresno no jas licno i personalno ne poznavam niti eden clen na Levica koj porano ne bil aktiven ucesnik ili simpatizer na sarenokurtoncite. Ne zboram za vas tuka sto glumite ludilo so pretezno novi akaunti od najrano 2018. Zboram za realni licnosti a ne virtuelni ko vas, i toa mi e sosem dovolno za da procenam kolku vi e kapacitetot i deka vas ne vi bi dal da vodite ni kukjen sovet vo pomala zgrada a ne pak drzava.

Тетово Албански град, го пречекува Курти со песна добредојде во Албанија, да си ја вратиме Брвеница на Албанците, националистот му вика на националистот, националист :tvg:
Ш иптарска работа

Druze da ne me sfatis pogresno no jas licno i personalno ne poznavam niti eden clen na Levica koj porano ne bil aktiven ucesnik ili simpatizer na sarenokurtoncite. Ne zboram za vas tuka sto glumite ludilo so pretezno novi akaunti od najrano 2018. Zboram za realni licnosti a ne virtuelni ko vas, i toa mi e sosem dovolno za da procenam kolku vi e kapacitetot i deka vas ne vi bi dal da vodite ni kukjen sovet vo pomala zgrada a ne pak drzava.
Толку си ти е капацитетот, затоа. Ај биди си жив и здрав па се на свое место ќе си дојде.

Момци, вие сте у тек.

За Умејр знаете нешто повеќе?
Вака морам да признаам, ако е ш, рака на срце, им го плеска на неговите.
Знам дека беше во Совет на Град Скопје, па се искара со Данела.
Ама дали е независен?
Гледам со некоја Јана ќе се кандидира.
Немал вака кикс досега. Ко шо се какви шо се, изненадена сум.
Затоа и прашувам.

Момци, вие сте у тек.

За Умејр знаете нешто повеќе?
Вака морам да признаам, ако е ш, рака на срце, им го плеска на неговите.
Знам дека беше во Совет на Град Скопје, па се искара со Данела.
Ама дали е независен?
Гледам со некоја Јана ќе се кандидира.
Немал вака кикс досега. Ко шо се какви шо се, изненадена сум.
Затоа и прашувам.
Одработува за ДУИ, нема добар ш.
Автоматски споено мислење:

И вмровските медиуми почнаа да не дупат во здрав мозок, после Мицко ќе се чуди каде му се гласовите, ИЦо Хазарта, Дечев и Атанасов нека ве гласаат.
IMG_20250908_185756.jpg

Последно уредено:
У кое својство Орце се среќава и договара концерти?

Баце, не знам како да ти кажам, ама готово е. Се преигравте и тоа би било тоа во вашиот случај. За пар графежни дозволи излеговте од комбинација и сега ни вмро ве прима назад, ни сдс ве прибира.

Во својство на граѓанин. Кое својство треба да го има? Бобан Милошевски од Авалон, на пример, во кое својство договара концерти?

BTW, EXIT не е концерт, фестивал е.

Ако навистина Exit се пресели во Македонија, на Вучиќ ќе му иде да си касне од курот што за глупост успеа да го избрка еден најголемите и најпопуларни фестивали во светот, и тоа баш во Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom