Геополитички размислувања за минатото и иднината на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Liechtenstein
  • Време на започнување Време на започнување
Како оди ова? Пред да решат нашите да "кокетираат", ќе се пријават кај западот? Нормално ќе речат од западот - не може. Подобро да се бара простување отколку дозвола. :D
Како првачиња одат кај учителката и и раскажуваат што кажале другите деца.

Преглуп си ти да разбереш дека природата си дала хиерархии и ред во кои посилниот секогаш ќе го јаде послабиот на овој или оној начин. Или ќе го фати на сила или на памет, ама ќе го фати.
Не играаат тука улога филмовите за “мултполарниот праведен свет и глобалниот југ'' со генетскиот отпад од Африка и Индија со кој те лажат српско-руски ботови. И од нив би го добил истото како што го добивале сибирските и кавкаските племиња само ќе биде поинаку спакувано, ако воопшто се мачат тебе да ти пакуваат нешто.
Твојот југословенски светоглед, во чиј пакет беше и неприфаќањето на природните закони и живеење во заблуди е тоа што и ја еба мамата на државава, ама како што реков, преглуп си да разбереш.

Бреј, го откажа од форумов.

Нити концепт на тапии и приватна сопственост им бил познат, се убивале меѓусебе за контрола на земја. Плус поблиска споредба би ти било не дека имам нешто под земја на нивата, туку самата нива ми раѓа лубеници и дињи да речеме, ама јас лубеници и дињи мислам дека се камења за да се тепам со комшијата. Доаѓа странец, ги носи на пазар, ги продава на други странци и станува богаташ и јас му викам 'Ејјјј со моите лубеници и дињи стана богаташ и јас ќе бев истото да не беше ти'. Не, ќе сум си останел во истата беда зошто никогаш немало да знам дека можат да се користат на друг начин освен ко камења. Буквално е тоа. Таму каде што они гледале нешто што треба да го џвакаат ако ги боли заб (лист кока), западњакот видел рецепт за Кока Кола, најбараниот пијалок во свет. Откако е измислена Кока Колата, они почнуваат со цимолење дека белиот човек им ги цицал ресурсите.
Така де се убивале меѓусебе и потоа дојдовте вие демоНкратите им воведовте ред и сега само вие имате право да ги убувате.
:tapp:

Преглуп си ти да разбереш дека природата си дала хиерархии и ред во кои посилниот секогаш ќе го јаде послабиот на овој или оној начин. Или ќе го фати на сила или на памет, ама ќе го фати.
Не играаат тука улога филмовите за “мултполарниот праведен свет и глобалниот југ'' со генетскиот отпад од Африка и Индија со кој те лажат српско-руски ботови. И од нив би го добил истото како што го добивале сибирските и кавкаските племиња само ќе биде поинаку спакувано, ако воопшто се мачат тебе да ти пакуваат нешто.
Твојот југословенски светоглед, во чиј пакет беше и неприфаќањето на природните закони и живеење во заблуди е тоа што и ја еба мамата на државава, ама како што реков, преглуп си да разбереш.
Во таа хиерархија таквите како тебе се викаат социопати/психопати!
Едно време ве викаа гуштери ама премногу комплицирано беше да сватите на што се однесува па висевте пред огледало да проверите дали навистина сте гуштери.

(по се изгледа освен адхоминем друг аргумент нема, класично за демоНкратски атлантисти.)

Kako ne ostanvas bez nivi?
Aj odi posadi piperki na niv ?
I kjotek ke jadis, i pak dinji ke posadis, soberis i ke mu gi dades taka poklon i taka duri si ti ziv, pa decata tvoj, vnucite ....
Тој нема мозок ти си запнал за нивите :pos:

Jas uste si cekam nekoj osven hehenca da spodeli nekoja barem priblizno napredna civilizacija od belci od toa vreme.
Hehencata ne se nikakov validen fakt patem receno tuku nedostatok na istiot pa ajde ke se smejme ko zeleni .
Baki cela akademska fela ja izucuva Vinca kulturata momentalno sho se prostirala na balkanov, sto imala svoe pismo mnogu posofisticirano od hiroglifite.
Nubia da bila stvarno tolku vredna rimjanite ke se zamarale da ja osvojat.
Nego zosto ja odbra Nubia sho e zalepena do Egipet, nekolku pati I vo sklop na nego, ajde pod Sahara ti najdi mi civilizacija vo 1500 godina sho imala I trkalo, I stoka I zemjodelie sho imale.
Netflix istorija tuka mi kazuvas :pos:

Последно уредено:
Pa soznam, ajde ke recime Nubijcite. Mozis da mi posocis nekoja bela civilizacija od toj period sto bila barem priblizno na nivno civilizacisko nivo.
Абе какви Нубијци.Правиме муабет за 21 век.На африканциве се некој друг им е крив.Ги бркаа белциве од Јужна Африка им го презедоја нивите и му се посраа на земјоделието во таа држава.Цел хидросистем граден со години го уништиле.Сега ги молат да се вратат.

Baki cela akademska fela ja izucuva Vinca kulturata momentalno sho se prostirala na balkanov, sto imala svoe pismo mnogu posofisticirano od hiroglifite.
Nubia da bila stvarno tolku vredna rimjanite ke se zamarale da ja osvojat.
Nego zosto ja odbra Nubia sho e zalepena do Egipet, nekolku pati I vo sklop na nego, ajde pod Sahara ti najdi mi civilizacija vo 1500 godina sho imala I trkalo, I stoka I zemjodelie sho imale.
Netflix istorija tuka mi kazuvas :pos:
Woow me otepa so argumenti. Vinca be, Vinca ja zede za reper. Vinca e dokaz deka na ovie prostori imalo nekakvi znaci na civilizacija i tolku. Ni oddaleku sofisticirana kako Nubijskata za koja ke najdis pisani zapisi, kralevi i kralici, dinastii, gradbi i se so mu lici na edna napredna civilizacija. Vo Vinca najdoja nekolku glineni grnija i statuetki.
Rimjanite ne se zamarale da ja osvojat i sto so toa ? Od kaj da znam sto im bilo interesno za osvojuvanje na Rimjanite.
A ja odbrav cisto da vi dolovam poenta deka imalo razvieni civilizaci mnogu pred belcite da stignat do toa nivo na razvienost, ama ete ti so Vinca me pobi. I vo Stonehenge imalo znaci za civilizacija, naredile kamenja vo krug.
I Egipet bil vo sklop na Numibija, nastrana sto Egipjanite bas i ne bile pripadnici na belata rasa :toe:
Автоматски споено мислење:

Абе какви Нубијци.Правиме муабет за 21 век.На африканциве се некој друг им е крив.Ги бркаа белциве од Јужна Африка им го презедоја нивите и му се посраа на земјоделието во таа држава.Цел хидросистем граден со години го уништиле.Сега ги молат да се вратат.
Mozime i taka da igrame, ne e problem samo razgovorot nema da vi odi bas vo posakuvanata nasoka oti nekako mi ste alergicni na pusto tursko. Cesto se slusa toj muabet Turcite ni se krivi sto sme dno dna vo Evropa. Po logikata vasa, e pa pojaki bea, ne pokorija i ne unazadija i zatoa sme tamu kade sto sme i takvi sme kakvi sto sme. Gledas nekoj slicnosti so muabetot nekoj drug mu e kriv na tie sto bile kolonii?
Druze djabe se cukate po gradi kako nesto sme superiorni samo zatoa sto pripagjame na belata rasa. Vo sto toa sme superiorni?
Kaj nas vrv na tehnolosko dostignuvanje bi ni bilo sahtata da ja izramnime so asfaltot . Kolku sto imam zabelezano i toa slabo ni odi, a od poznacajnite tehnoloski dostignuvanja vo poslednite 200 godini ke go spomnam cresovoto topce .
Abe vrv sme vo civilizaciski razvoj, nema zbor tuka, ili bi bile ama pusto tursko. Ah da ne bea tie kojznaj kaj ke bevme sega :pos:

Последно уредено:
Владе да знаеше малце Историја, до сега свеќи у црква ќе палеше
Од '63 е откриено Гобекли Тепе, владе 62 години подоцна уште расправа за Нубијците :pos:

Владе да знаеше малце Историја, до сега свеќи у црква ќе палеше
Од '63 е откриено Гобекли Тепе, владе 62 години подоцна уште расправа за Нубијците :pos:
Da ne ja utna poentata malce a ? :cautious:

Woow me otepa so argumenti. Vinca be, Vinca ja zede za reper. Vinca e dokaz deka na ovie prostori imalo nekakvi znaci na civilizacija i tolku. Ni oddaleku sofisticirana kako Nubijskata za koja ke najdis pisani zapisi, kralevi i kralici, dinastii, gradbi i se so mu lici na edna napredna civilizacija. Vo Vinca najdoja nekolku glineni grnija i statuetki.
Rimjanite ne se zamarale da ja osvojat i sto so toa ? Od kaj da znam sto im bilo interesno za osvojuvanje na Rimjanite.
A ja odbrav cisto da vi dolovam poenta deka imalo razvieni civilizaci mnogu pred belcite da stignat do toa nivo na razvienost, ama ete ti so Vinca me pobi. I vo Stonehenge imalo znaci za civilizacija, naredile kamenja vo krug.
I Egipet bil vo sklop na Numibija, nastrana sto Egipjanite bas i ne bile pripadnici na belata rasa :toe:
Dzabe se macis so nubia, priverzokot na Egipet, propaga Egipet, Nubia se vraka na fabricki podesuvanja I ja snemuva od mapata na zemjata. Ete zatoa I rimjanite ja prekoknale taa tolku napredna civilizacija.
Gasi Netflix i Kazuj pod Sahara nekoj nesto da imal barem edna kokoska pripitomeno, edno rastenie zasadeno.

Владе, ти збореше за цивилизации, така?
Што е утнато владе..? ајде малце појасни
Pa deka ne pratis zatoa. Muabetot bese za superiornosta na belata rasa sporedbeno so drugite rasi istoriski gledano, posebno crnata. Im dadov primer za crnecka razviena civilizacija i toa vo vreme koga na belcite vrv na tehnologijata im bilo da napravat glinen sad i da naredat kamenja vo krug.
Pa ete sega se prpelkaat so muabeti blisku bile do Egipet, Rimjanite ne gi osvojuvale i valjda ke im tekni uste nesto. A prasanjeto bese ednostavno, da mi kazat koja bilo taa bela civilizacija vo Evropa koja bila barem blisku vo tehnoloski razvoj so Nubijcite vo toa vreme pa ete makar i kopirana ( da ne placi Darlingot ). Patem receno ni Egipjanite ne pripagjaat na belata rasa.
Da ti skratam, takvo nesto ne postoi, razviena civilizacija od beli ljuge vo toj period. Nemalo ni nisto slicno na toa togas i ke nema uste iljadnici godini posle toa. Tehnicki gledano belcite togas civilizaciski bile poblisku do Neandretalcite otkolku do Nubijcite :toe:
Автоматски споено мислење:

Dzabe se macis so nubia, priverzokot na Egipet, propaga Egipet, Nubia se vraka na fabricki podesuvanja I ja snemuva od mapata na zemjata. Ete zatoa I rimjanite ja prekoknale taa tolku napredna civilizacija.
Gasi Netflix i Kazuj pod Sahara nekoj nesto da imal barem edna kokoska pripitomeno, edno rastenie zasadeno.
Barase razviena crnecka civilizacija, ti ja posociv. Fino lepo dokumentirana, so istoriski zapisi, gradbi, kralstva, vladeteli, pismo i se so treba za edna napredna civilizacija. Poveli sega ti posocimi edna takva od toj period vodena od belci, pa makar i kopirana vo Evropa. Znaci istoriski zapisi, kralstva, dinastii, tehnoloski dostignuvanja, onaka kako so e red za edna napredna civilizacija. I ne se rezili pak so Vinca.

Последно уредено:
Решението и мирна глава. Нема многу размислување и мозгање за геополитиката за вештачки работи. Од кашкавал, сирење не бива.

Прегледај го приврзокот 455225
Баш на денешен 8ми септември ли вакви карти се прават, малер ќе не бие

И од словенските Срби и Бугари, ти на Грците не припои, не планира народов јазик да ти учи

Баш на денешен 8ми септември ли вакви карти се прават, малер ќе не бие

И од словенските Срби и Бугари, ти на Грците не припои, не планира народов јазик да ти учи
таман си е картата, пола егејско го купивме, плус наш народ таму

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom