Дали нашиве девојки се срамат или сепак се прават ”важни” ?

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Ај сите кажуваат ситуации и јас да кажам!
Со друштвото мое (4 машки, 2 женски) си седнуваме во кафич (имаше журка некоја, ама поопуштено, не ептен гласна музика). Претходно да се изјаснам дека меѓу нас нема никакви табу теми, за се се праи муабет, за се, сепак со години се познаваме!!
И така до нас на маса неколку типки! Другар ми загледа една, стварно симпатична, изгледаше фино девојче, зш ја слушнавме како се смее и зафркава со друштвото нејзино. И му викам ај да напраиме нешто, да се запознаеш со нејзе, нешто, штом толку за око ти се фатила. А он се СРАМЕШЕ! Ќе го утепав!
А јас будала после 3 коњака у мене, ми светна идеја, го викам келнерот го прашувам што пијачка пие таа, му викам дај јас ќе платам ама да кажеш дека е од него (другар ми), келнерот ја носи кај нејзе. Епа сеа ситуација, ние и наздравуваме онака насмеани, јас одам кај нејзе и и викам ова е за тебе од нас зошто си најсимпатична, а посебно од другар ми ама он си е малку срамежлив. А она ништо!! Ни фала да каже барем од учтивост, ни да врати наздравување пред тоа! Не барам јас да иде она кај другар ми и да го залапа у пм! Напраи фаца една, се дигнаа и она и другарките, се уфураа ко да се не знам што! А што е најтрагично, ако беше за фурање, они беа застанати, стиснати на една масичка за стоење, а ние имавме резервирано сепаре, и рековме ајде дојдете да се дружиме, поголемо друштво да бидеме, да се журкаме, они такви ушмизлани свртеа грб и си црврцкаа од тоа цевчињата. И му викам на крај на другар ми- срц, сепак премногу си убав и добар за змија како неа! (стварно е симпатичен другарот ми - ако има заинтересирана некоја за 22 год, плав со плави очи нека се јави ЛОЛ)

Да, женско сум ама навистина не сфаќам некои идиотки - шмизли, спонзоруши, дигнати (у смисла леле премногу сум згодна)!

Плус, да, има и машки кои се срамат!

Не се срамат праат се важни ама наваѓаме мо крајо некак добро е хехе :):)

Ete gledate sega zosto ne go pravat devojkite prviot cekor??
a devojceto i ti kako misite kako ni e na nas koga na nekoja ce i prijdes a ne ti obrnuva vnimanie pa i moze da ti se sluci i primerot na devojceto inace toa so i go reklo ne go opravduvam jas nikogas ne sum postapil taka i nema da postapam 100 %

Срамежливи се во кафиќ ама затоа не се срамежливи во парк, во кола, во спална соба... се е до локацијата.

Во стилот на Бил Махер, во Македонија има многу експлитив дилитед кои сакаат наместо да работат во Тинекс по 8 сати дневно, да кренат нозе за 8 минути и да имаат кола, златни саати, мобилни и слично. Тоа во наше маало го нарекувавме некако, не ми текна како.
п.с. Многу се површни. Се сеќавам дека кога бев дебел никоја ни муабет не ми правеше, а и кога ослабнав додека не почнав да се облакам малку подобро (читај поскапо) не се правеше муабет (читај муабет, како си што правиш, не муабет те чекам позади факс после предавања). Секоја теза дека не се површни и дека не се материјалистки (тоа беше зборот што го барав, што мислевте вие :) ) ќе ја прифатам со доказ, односно колку девојки во Мк реално одат со дечковци кои немаат кола, пари и во последно време, сопствен стан/куќа. Посебно ми се гади тоа што има огромен број на шмизли кои мислат дека којзнае што се случува ако стават тон пудра и се облечат како материјалистки (или имаше друг збор, не ми текнува).

Во стилот на Бил Махер, во Македонија има многу експлитив дилитед кои сакаат наместо да работат во Тинекс по 8 сати дневно, да кренат нозе за 8 минути и да имаат кола, златни саати, мобилни и слично. Тоа во наше маало го нарекувавме некако, не ми текна како.
п.с. Многу се површни. Се сеќавам дека кога бев дебел никоја ни муабет не ми правеше, а и кога ослабнав додека не почнав да се облакам малку подобро (читај поскапо) не се правеше муабет (читај муабет, како си што правиш, не муабет те чекам позади факс после предавања). Секоја теза дека не се површни и дека не се материјалистки (тоа беше зборот што го барав, што мислевте вие :) ) ќе ја прифатам со доказ, односно колку девојки во Мк реално одат со дечковци кои немаат кола, пари и во последно време, сопствен стан/куќа. Посебно ми се гади тоа што има огромен број на шмизли кои мислат дека којзнае што се случува ако стават тон пудра и се облечат како материјалистки (или имаше друг збор, не ми текнува).

mislis sponzorusi

Глумат морал, се прават пичкиипол...ама у четири очи на интимно место згаснува и морал и се, нормално, треба и мушката страна да знае да го згасне моралот...да го бива, како мене на пример... :)

Срамежливи се во кафиќ ама затоа не се срамежливи во парк, во кола, во спална соба... се е до локацијата.

:pos: информацијава ти е ептен од прва рака :pos: :pos: :pos: можам да насетам разочарување :pos:

Постојат секакви девојќи, како што постојат секакви машки :toe: не е нешто непознато. Јас сум срамежлива во живо со луѓе кои не ги познавам, сум премногу сериозна, не се вклучувам кога се зезаат, ама не сум ни ќутлива. Знам да направам на сите да си поминат топ АМА јас да не се истакнам. Откако ќе ги запознаам малку, тогаш стомак ги боли од смеење, ама дур јас да се опуштам поминуваат подолг пат :pos: :pos: :pos: Точно дека постојат девојќи кои влегуваат дотерани и чекаат да ги частиш пијачка и да ги возиш ваму таму, секогаш постоеле такви. Сега многу е променето СЕ`!!! Можеби е срамот, можеби е непријатно чувство па не можат да се опуштат, се може да биде. Мене ми кажале дека на прв поглед изгледам многу дигната, сум била многу сериозна, не сум кажувала и не сум правела смешки, скржава сум била на зборови... ама сега кога ме запознале сум им била топ! Баш синоќа го правев муабетов. Не требало да бидам срамежлива, ќутлива, одмерена оти сум оставала погрешен впечаток, АМА јас сум таква и не сакам да се менувам, баш ми се допаѓа што сум одмерена, мора да се има ред бре :pos: Инаку мене пак ми смета една работа. Значи дечки, ако збориме сме алапачи, ако ќутиме сме смотани, срамежливи, дигнати крај не се наоѓа :pos: Јас сум женско и мене ме нервираат оние „фраерки“ што кога поминува кола прво нешто што и текнува е да ги дигне задникот и градите, ми се гади од такви ама мора и нив да ги има :pos: Јас во моето друштво немам такви и раат сум!

Ouch темава. :icon_conf
Зашо се праиме важни?
Се праиме пошо се понашате со нас ко према курви, шо више свртите, толку више еготрипате.
Имав ситуација пред година - две, у Аеродром - Бисер. Седам со другарка, мљацкаме кафето, дремеме.
Се избацуваат три - четворица шалабајзери, цакум пакум дотерани, фини, јазик ми се спружи мајке ми. :icon_lol:
Напрајвме муабет пола саат ќе да беше. И после некое време едниот преку другиов се избацуе за лижење.
Нејќев, прв пут го глеам нали.
И зима типацот ја прашуе другарка ми.
Боже ми сачуј. Шо сме ние? :lut:
И после дигнати, шмизли.
Па ќе бидеме.

Ouch темава. :icon_conf
Зашо се праиме важни?
Се праиме пошо се понашате со нас ко према курви, шо више свртите, толку више еготрипате.
Имав ситуација пред година - две, у Аеродром - Бисер. Седам со другарка, мљацкаме кафето, дремеме.
Се избацуваат три - четворица шалабајзери, цакум пакум дотерани, фини, јазик ми се спружи мајке ми. :icon_lol:
Напрајвме муабет пола саат ќе да беше. И после некое време едниот преку другиов се избацуе за лижење.
Нејќев, прв пут го глеам нали.
И зима типацот ја прашуе другарка ми.
Боже ми сачуј. Шо сме ние? :lut:
И после дигнати, шмизли.
Па ќе бидеме.

Сте направиле муабет пола саат, после едниот преку другиот се избацил за лижење? А што да лиже?
Ти не си сакала што?
И типот што сакал да лиже нешто ја прашал другарка ти ‘‘Боже ми сачуј. Шо сме ние?‘‘
И на крај вие сте испаднале како дигнати шмизли?
Неможам да си направам слика за ситуацијата, премногу брзи и неповржани фремови.

Оукеј.
Уше еднаш. :)
Прв Пут ги глеаме у живот. И онака се упознавме напрајвме муабет пола саат.
И едниот му вика на другиот да ме праша за мување.
И НЕЈЌЕВ.
И истиот вика "Прашај ја другарка и ондак".
-.-
Ондак следуе моментот крстење со лева рука.
Капираш? Или да цртам и бојам у paint. :icon_lol:
Јез да нејќу да генерализирам, али свињи ми се мушките, и да, сите ги стаам у исти кош. -.-

Фала Јуник. Иначе со спонзоруши се имам дружено, немам идено, зашто немам пари. Не ги обвинувам и не ги мразам потполно ги разбирам, дури ги поштовам оние спонзоруши што си кажуваат дека се. Како на пример некои што ми имаат кажувано ‘‘да ме одведе он на одмор у скап (добар) хотел како нема да се заљубам у него‘‘.Штом некој и плаќа све, она се осеќа скапа, вредна девојка жена, и тоа ја исполнува.
Има претерано срамежливи девојки, подобро кажано неискусни кои што цел живот ке те свиѓаат и нема да ти го кажат тоа.
Во група на важни девојки спаѓаат и оние срамежливи па као да прекријат срамот користат ‘‘важност‘‘ и се прават важни недопирливи додека да ги допреш, после тоа они скрос се понишуваат и плачат само да ти да им посветиш 5 мин од денот.
Во истата група на важни девојки има и оние кои се искомплексирани, и комплексот го прекриваат со тоа ‘‘важна‘‘ како одбрамбен штит да не забележи машкото колку е уствари она проста, неубава, доаѓа од посиромашна фамилија, неедуцирана, живее во некое село ван градот, или други причини да не набројувам, кои што не е хумано да ги мразиш и презираш, него да ги сожалуваш од што се заслепени у некој нивен свет.
И за крај има супер кул девојки кои стварно им се воодушевувам, кои напаѓаат, кои не се досадни со нападите да те ќарат, кои ке ти ги кажат нивните намери гласно за цел свет да знае и мора да си глупав кретен за да одбиеш таква девојка.

Во секој случај важен е пристапот,ако е океј и ако барем малку и е симпатичен типот и нормално ако нема дечко(тоа што излегла сама со другарки не значи дека е слободна)тогаш не верувам дека некоја нормална девојка би се испонашала. Точно е,не има секакви и не секогаш ни успева да му привлечеме внимание на тој што ни се свиѓа. Сум имала ситуации каде што типот си е сосема океј ама не ме привлекувал физички и обратно...бил топ на изглед ама не знаел два реда муабет да напраи. Убаво ќе беше сите да пристапуваат првенствено ради дружба,но на повеќето им е важно само да ја поминат ноќта со некоја.

Најсериозно се прашувам момци кај ги наоѓате ваквите личности од мојот пол изгледа сите на едно место се собираат,зашто јас знам девојки што се нормални, несрамежливи ,самостојни и сами се.Каде барате стварно никогаш нема да ми биде јасно:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom