kano
Farang
Извртени се поимите и искористени за пропагандна војна. Инаку после распаѓањето на СССР, Русија го превзеде наследството, во главно се однесуваше на договорите за нуклеарно оружје, кредити, заеми и куп други меѓународни договори. На западот тоа му одговараше, да си има работа со една држава, која има и инфраструктура и моќ да се држи до тие спогодби.
Тоа не го направи Путин, не му ставајте работи кои не ги направил.
Антагонизмот на Полска и подопашните муви на Германија на Балтикот со Русија не е дури ни од овој век. Тие продолжуваат да си го лаат тоа што си го лаеле стотици години пред тоа. Како и становите и Кавказот. Приказата е стара и во денешно време успешно се користи од јуесеј, британија и уште 2-3 сателитски тајни служби и политички сили. Нит почнало со Путин, нит ќе заврши со него.
Мене лично сето ова не ме изненадува. Ме изненади цврстото стоење на својот став на некои сегашни сојузници на РФ како Индија, Кина........... и Иран кој впрочем нема избор.
Разбирам, се' е тоа рефлексија на нивниот антагонизам кон англија, заснован на вековни понижувања и угнетувања и загрозувањето на нивната денешна политика и состојба од страна на бившите колонисти помогнати од јуесеј.
Прашање кое денес се наметнува е, кој ќе издржи подолго?
samitot na SCO vo kina ke dade odgovor denovive. ako modi i shi pocnat da se zblizuvaat zapadot e zavrsena prikazna.