Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
VIRANTO
капсули за возрасни со хербален состав со примена 2ч после појава на првите симптоми на настинка, грип, воспаление на горни дишни патишта, кашлица, затнат нос и проблеми со синуси.

1000008947.jpg

...се пие 2х на ден по 1 капсула!

...инаку една капсула содржи сув екстракт од корен од африкански pelargonijum/geranijum 35mg
- сув екстракт од плод на црн бозел 190mg,
- сув екстракт од ацерола плод 100mg (vitamin C 25mg)
- сув екстракт од плод на шипка Rosa Canina 50mg (vitamin C 50mg)
-cink-glukonat 7,5mg
-bakar-glukonat 0,75mg
-vitamin D (holekalciferol) 5mcg

VIRANTO
капсули за возрасни со хербален состав со примена 2ч после појава на првите симптоми на настинка, грип, воспаление на горни дишни патишта, кашлица, затнат нос и проблеми со синуси.

Прегледај го приврзокот 453963

...инаку една капсула содржи сув екстракт од корен од африкански pelargonijum/geranijum 35mg
-cink-glukonat 7,5mg
-bakar-glukonat 0,75mg
Дали без ова ќе помине настинката, грипот, воспалението на горните дишни патишта, кашлицата, затнатиот нос и проблемите со синуси?

Дали без ова ќе помине настинката, грипот, воспалението на горните дишни патишта, кашлицата, затнатиот нос и проблемите со синуси?
...за три дена со или без ќе помине, ако не се повтори тригерот, за мене лично хербалните додатоци ми се повеќе плацебо, а кога ќе видам состав цинк и бакар, бегам не е тоа само така - земај!

Настинав ко вол.
На 17ти патував со автобус. Од климата следниот ден затната. Иам повлечени крајници одма ми иде на плуќа. Од штека цигари од 20ти досеа имам уште 3 кутии.
На море сум пак. Шмркам по цел ден у длабоко чиста вода, и џабе.
Не можам да дишам буквално.

И прееска под лежајов шо спијам кога видов колку има сива прашина, ми се стужи. Иам алергија на домашна прашина.

А утре си идам пак ќе сум под клима у кола и у Космос сакам да акам :D. Да можам да дишам. Матичната ми го има кажано.
Мацка ти под хитно да ги баталиш цигарите. Сите проблеми што ги имаш со респираторен систем ти се од цигарите. Значи од срце и душа ти давам совет ВЕДНАШ да ги оставиш цигарите. Џабе ти се сите доктори и лекови на светов ако ти свесно продолжиш да се убиваш.

Одиш во теретана? Ок. По една недела пауза од цигари (НИТУ ЕДНА, НИ МАРА), продолжи со трчање. Ти се пуши? Трчај.

Мацка ти под хитно да ги баталиш цигарите. Сите проблеми што ги имаш со респираторен систем ти се од цигарите. Значи од срце и душа ти давам совет ВЕДНАШ да ги оставиш цигарите. Џабе ти се сите доктори и лекови на светов ако ти свесно продолжиш да се убиваш.

Одиш во теретана? Ок. По една недела пауза од цигари (НИТУ ЕДНА, НИ МАРА), продолжи со трчање. Ти се пуши? Трчај.
Кажи како.
Еднаш ги фрлив, ми дое баш страв за животот. Ама се тресев како наркоман дома.. муабет не се праеше.
Сеа ќе сум сама дома, да пробам пак? Нема да иам со кој да се искарам

Кажи како.
Еднаш ги фрлив, ми дое баш страв за животот. Ама се тресев како наркоман дома.. муабет не се праеше.
Сеа ќе сум сама дома, да пробам пак? Нема да иам со кој да се искарам
Искарај се сама со себе ебате. Сакаш да умреш на 40 години од срцев удар? Канцерот следи по 60та година.
Испуши што имаш купено до вечер. СтолеД ги остава цигарите заедно со тебе. Искрено броиме во Драга Кајгана.

VIRANTO

Прегледај го приврзокот 453963

-cink-glukonat 7,5mg
-bakar-glukonat 0,75mg
Fala mnogu

Нема да иам со кој да се искарам
Како нема, па еден куп ги има на форумов што треба да се караат.
Автоматски споено мислење:

Искарај се сама со себе ебате. Сакаш да умреш на 40 години од срцев удар? Канцерот следи по 60та година.
Испуши што имаш купено до вечер. СтолеД ги остава цигарите заедно со тебе. Искрено броиме во Драга Кајгана.
Е не си нормален навистина :pos::pos::pos:
Па нели не пушеше ти!?

Цуркус е човеков :lolzz:

Е не си нормален навистина :pos::pos::pos:
Па нели не пушеше ти!?

Цуркус е човеков :lolzz:
Бабе, не туку ми ги квачи јајцава. И лавој и тигрој ќе видиш. Кога ќе ти дојде слонот, под сурла ќе се сокриеш.

Проверувавме скриен шеќер кај сопругата викендов, која патем е трудница, и нели се мери три пати тоа, и резултатите начелно искочија во ред, дури и девојчето што и земаше крв кажа дека се е во ред, после третото мерење шеќерот и беше 9,5, а прифатливата референтна вредност беше <10.

Денес бевме на преглед и гинекологот и рече дека за трудници до 8 е прифатливо и дека 9,5 е високо и дека треба да држи диета како за дијабетичар периодов што следи.

Прашањето ми е, некој совет во врска со исхраната, знам дека треба тесто, благо и производи со шеќер да избегнува, ама онака совети за видови храна што е попристапна за нашево поднебје. Или општо ако имате некој друг совет добредојден е.

Проверувавме скриен шеќер кај сопругата викендов, која патем е трудница, и нели се мери три пати тоа, и резултатите начелно искочија во ред, дури и девојчето што и земаше крв кажа дека се е во ред, после третото мерење шеќерот и беше 9,5, а прифатливата референтна вредност беше <10.

Денес бевме на преглед и гинекологот и рече дека за трудници до 8 е прифатливо и дека 9,5 е високо и дека треба да држи диета како за дијабетичар периодов што следи.

Прашањето ми е, некој совет во врска со исхраната, знам дека треба тесто, благо и производи со шеќер да избегнува, ама онака совети за видови храна што е попристапна за нашево поднебје. Или општо ако имате некој друг совет добредојден е.
На фемина форумот имаш еден куп совети мислења, разни искуства од трудници кои имаат покачен шеќер поради бременоста.
Совет- женати да се регистрира на форумот ако не е или ти....а и не мора, земи ти пролистај и прочитај, а и на форумот за бебиња рингераја има убави совети.
На жалост на овој форум нема кој да ти даде совети за таа проблематика.

Ај со среќа...:)

Веќе сѐ имаш за дијабетичари.
Можете да јадете место бел леб, леб од цело зрно, паста и ориз интегрални. Сладолед Кри-кри бев шеќер. Кафе, чај, сок без шеќер.
Благо не.
После поголеми оброци ако може, пешачење.
Углавном, месо, зеленчук, овошје, вода.
Имаш карта на интернет кои овошја и зеленчуци ( повеќе овошје нели) имаат шеќер и треба да се избегаваат.
Пиши и медитеранска диета на српски. Има една со убава исхрана.
Пешачење многу помага.

Риба, телешко, пилешко, зеленчук. Благциња, бел леб и пецива никако. Од овошје само јаболко.

За да не влезе во кетоза, ориз варен или тавче и 1-2 кришки ржан леб на секој оброк. Компир никако.

Од сокови ништо освен лимунада со бозел. Без шеќер.

Јаткасти плодови, маслинки и маслиново масло.

Ептен кога е криза за благо, лажица мед од пчелар. Немој од маркет полни се со шеќер. Или банана.

...колку мг глукоза и дадоа во раствор да испие трудницата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom