Политички случувања во Србија: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Dumbledore
  • Време на започнување Време на започнување
Мора да се биде искрен.
Во тоа време (кое ти го нарекуваш агресијата врз Хрватска) живеев во Хрватска и секоја вечер по неколку домови/куќи на Срби беа дигнати во воздух, истите па и Македонците беа прогонувани и имотот им беше вандализиран или одземен.
Во тој период се изврши етничко чистење на Србите во некои делови од Хрватска, етничкото чистење беше со благослов на ЕУропска и САД.
Значи да не ме разбереш погрешно затоа што така коментираш, не велам дека сите Хрвати биле учесници во тој злостор ама дефинитивно државата Хрватска и нејзината политика биле со методи на нацифашизам.

Што се однесува до Србија, Да, голем дел се забегании задоени со монархизмот и нивното четничко движење кое е само спротивната страна од усташтвото.
Но и покрај тоа во најголем дел нивната политика по растурањето на ЕхЈУ не се темелеше врз нацифашистички методи а нивната политика не беше ни близу до таа идеологија. Оваа гарнитура иако од редовите на радикалите на Чешељ сепак води политика многу поинаква од таа што беше припишувана на четништвото, но на крајот на кариштата се додека таквата политика не се внесе во надворешната политика и не ме интересира баш и се води на домашен терен.
Геноцидот како милуваш да го нарекуваш не е прифатен од ОН (веројатно затоа што не ги задоволува критериумите за да се прогласи за геноцид туку за воено злосторство), така да уживај и не импутирај...
Имаше големосрпски митинзи од 1988 и 1989 со четнички слогани и иконографија, пред да се појават било какви движења за независност на Хрватска.

Имаше големосрпски митинзи од 1988 и 1989 со четнички слогани и иконографија, пред да се појават било какви движења за независност на Хрватска.
Точно.
Во еден претходен пост ставив слика од Милошевиќ и оние што го испратиле овде да заврши задача, а такви четнички испади имаше и пред тоа, всушност никогаш тоа монархистичко движење не престанало да постои.

А движењето за НДХ е добро познато и тоа си има свој почеток....

Има лек сум го турил во корпа со цревна содржина/игнор.
И сега само ги читам вашите одговори допрофилот па сум до некаде безбеден од реата која ја шири/ат.
Де бее..
Не ми смета мене никој и башка отрпнат сум ја више , се иам помирено со тоа

Тебе верни другари ти се смајлињата ":yid: , :tapp: " на пример
Се гледа дека те нервираат :D

Сеирџии сме ние по природа и џабе е , тоа не исчезнува , џабе се нервираш

Море мавање, не знам што згрешил баткава, викаат сакал да изгази полицаец ....

Бугарите во коментари се очајни ко секогаш, регистрацијата му била бугарска :pos:

Извор trust me bro :kafence:
Тажно е колку си глуп ронче моронче. Не личиш на необразован него си само природно глуп.
Го сфаќам сега @парва кога те понижува и навредува.

Тажно е колку си глуп ронче моронче. Не личиш на необразован него си само природно глуп.

Sega vo dva posledovatelni posta sam si se iznegira.

овде не пишува дека скутерот бил полициски, ни пак дека го извадиле.

Ај некој кој знае, да ми објасни која е фората со ова чаци/ќаци?? Од кај произлезе тоа?
Toa ti e sinonim za sarenite kurtoni kaj nas site sto ne bea glupi kolku niv sto gi narekuvaa nekapeni
Ти си пример за како не треба

Учк кажа бе , учк..
Cisto da ti dolovam deka sarenite gomna smetam deka povekje steta napravija i kratko i dolgorocno od Uck. Mnogu povekje steta. Nastrana toa sto UCK ajde e nadvoresna sila, ovie se vnatresni predavnici, baska do pred toa bevme ist narod. Pogolemo zlo od vnatresen neprijatel, od petta kolona nema. Sekade vo svet so nadvoresen neprijatel ke razmenis zarobenici, primirje, ke si pustite raka so se veli. Pettata kolona se strela bez isklucok, nema za niv izvini. Sekade vo svet.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom