Фан клуб - РК Вардар

Utakmicata vcera nisto ne znaci i e nebitna. No taa dava nasoki kade e timot.
Golmanot Valah e uzas. Na golman sme preslabi. Golmanot e 50% ekipa.
Keita, podprosecen igrac, namesto zasiluvanje oslabnuvanje na ekipata na taa pozicija.
Pikerot Jankovski epten slab, poslab od Anastasovski.
Marcinjak uste edno oslabnuvanje na ekipa.

Uros Mitrovic e korekten, mlad igrac koj treba da raste. Bono ne znam dali ke ima kvalitet da doprinese vo nesto. Japanecov ne go vidov. Za Vuko nema ni mesto vo roster.

Se na se timot namesto zasiluvanja, izgleda ima oslabuvanja. Toj e polos od lani so novite igraci. Ne znam koj gi pravese, ama koj i da gi pravel ja zavrsil rabotava.
Transferive ne gi pravel Cupic (da ne ispadne sigurno deka ne gi pravel ni Stole). Taka da na Cupic objektivno ke mu trebaat edno 3 godini. Ovaa sezona ke sluzime za pravenje guzva "za dobroto na makedonskiot rakomet". Posle slednata Cupic ke treba da pravi remont na sostav, pa dur se uigra timot.
Ne e tolku za domasnata titula. Tuku mi e sto ova ne e tim za Evropa.

Кога почеток на Јуни имаме еден состав, а крај на Август само неколку играчи од тој состав останале во екипата, јасно е кој го имал главниот збор преку лето, очигледно се применила веќе добро позната Михо тактика.:D

Уствари повеќе менаџерите што му нудат играчи го правеле составот, стариот само избрал од тоа што имал на маса.
Со такво функционирање кога се потпишуваат играчи на кои прв пат им го слушаш името и треба да процениш квалитет после неколку монтирани видеа што ќе ти ги прати менаџерот, прашање е и најголемиот експерт за ракомет колку може да погоди.

Сепак мислам дека не може воопшто да му се замери, во години е човекот, плус колку има направено за Вардар може само аплаузи да добива до крајот на животот.

Ене го голман на тацна сме го имале, Чировиќ од Динамо Панчево. Ама треба да се прати, да се гледа. Верувам дека пешки би дошол кај нас.

Кога почеток на Јуни имаме еден состав, а крај на Август само неколку играчи од тој состав останале во екипата, јасно е кој го имал главниот збор преку лето, очигледно се применила веќе добро позната Михо тактика.:D

Уствари повеќе менаџерите што му нудат играчи го правеле составот, стариот само избрал од тоа што имал на маса.
Со такво функционирање кога се потпишуваат играчи на кои прв пат им го слушаш името и треба да процениш квалитет после неколку монтирани видеа што ќе ти ги прати менаџерот, прашање е и најголемиот експерт за ракомет колку може да погоди.

Сепак мислам дека не може воопшто да му се замери, во години е човекот, плус колку има направено за Вардар може само аплаузи да добива до крајот на животот.
Nikakva zamerka do Mihajlo. Kapa dole za se vo Vardar, ziva legenda na Vardar. Sekoja mu cest, tesko nas posle nego. Nikoj od negovite naslednici kolku sto znam ne go interesira ni RK Vardar ni rakomet.

Ama mene mi lici deka nekoj drug go pravel timov. I deka toj e dosta povrzan so dobri menadzeri sto znaat dobro da prodadat igraci. Jas mislam Mihajlo na kraj ostanal vo nebrano i izbral samo toa sto moral (sto ostanalo).

Na kraj na den da sme zivi i zdravi. Projde naseto vreme go oznacivme so dve tituli vo Keln, sega 10-15 godini ke bide klimavo sto radi EHF, plus i radi nemanje golem sponzor, previse politika, razni interesi. Dolg e spisokov ako go prodolzam i obrazlozuvam ke treba da se napise roman.

Овие па пациентиве нерешено со Панчево, за малце да загубеја. И на нив не ом се знае крајот

Ние сме глобтротери, патувачки циркуз.
Абе Јапан вчера зашо не играше?
Тоа прашање до Чупиќ. Не му даде ни минута на камиказата, мислиш Малус и оној Боно растураа на терен.

Шурине се приказна сама за себе… Губат со Панчево прееска МЕСТЕНА била Охрид мнг пари истурил морало пехар да добијат, Вардар губеше од Тримо МЕСТЕНА била да не играат финале.. Вардар тепаше, МЕСТЕНА била од Борко, сега ќе ни враќале во Скопје… значи у секоја комбинација они не губат туку местена е и мораат да враќаат или некој трет мора да добие пехар на нивна сметка… :pos:

Денеска во некои сегменти се виде подобрување. Митровиќ беше доста подобар, немаше премногу грешки и добро реализираше од десен бек. Има многу простор за напредок кај детево. Ние да имавме таков десен бек со само 20 години, одма ќе го прогласевме за нов Лазаров. Оној Марчињак е промашај дефинитивно. Боно доста подобар денеска, ако ништо друго го добивме за пенали. Имаше моменти кога игравме доста добро, со правовремено искористивање на простор, брз проток, правење вишок. Грешките повторно ги имаше ама тоа ќе се подобрува со време. Еден податок е фрапантен. Од три натпревари колку одигравме до сега на турнирот двата голмани ни имаат вкупно испод 10 одбрани. Пољакот на пикер може и ќе помине,. Тоа што добива топки коректно реализира, иако не е калибар да направи не знам какви промени на терен. Мислам дека овој тим има голем одбрамбен потенцијал, што ќе се покаже во иднина. Само како што спомнав, голема штета е што ја утнавме со голмани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom