Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Што е зелењавава отстрана што ја имаш кладено? Ми личи на халапењо пиперка, или грешам?

Не е халапењо. Некои сицилијански пиперки, им го заборавив името. Прв пат ги гледам у живот.
Големина колку халапењо, текстура нешто помеѓу бабура и нашата пиперка.
 
Ја кд сам слободан и жена ми е слободна у кујну, али затој ке праимо дуел у дневну кд ке ги заспиемо деца у спалну хаха.

Ја преко сто пут у живот сам праија пилешко у бел сос сс машрумс, али боја и укус ск ми испаднасфа најдарк форест груви или што би кажале амероенглези највикед.
Тој е највише ради шарену сол што ги лупна на стекчиња у пржење.
Укус, прајслез.

Види фотос.

IMG_20250818_152142.jpg
IMG_20250818_152729.jpg

Пиес.
Немој случајно да се поебете и да земете кришку леб сс овакфу бомбу.
Тој ти е исто како да лижеш дунду ссфе тампон.
 

Наздравје, изгледа превкусно, само малце советче за телешка - кромидот, морковот, пашканатот и целерот можиш да ги изблендираш пред да почнеш да готвиш чорбата, или стави ги цели нека се варат и откако ќе омекнат да ги испасираш, мислам дека ќе имаш уште подобри резултати :) (гурман сум за јадење)
 
Наздравје, изгледа превкусно, само малце советче за телешка - кромидот, морковот, пашканатот и целерот можиш да ги изблендираш пред да почнеш да готвиш чорбата, или стави ги цели нека се варат и откако ќе омекнат да ги испасираш, мислам дека ќе имаш уште подобри резултати :) (гурман сум за јадење)
Еи брат, скроз не.
Фала на совет али сори сакам чорбу,иам зуби сакам да жвакам, а нејќу потаж или смути хаха.
А и пасирано некако е за деца.
Башка не сам ставија целер, кромид(да умре кој га измисли) и пашканат.
Не е телешка, пилешка е.
Значи стек, компир, моркоф, зелена тикфичка, пет минута мини парче лук за шмек и га извади, цфетче рузмарин и ловороф лист и на крај малце златна мешавина и замрзнато топче спанаќ, бајаги путер и зачини.
Још сфршују од ручак.
 
Еи брат, скроз не.
Фала на совет али сори сакам чорбу,иам зуби сакам да жвакам, а нејќу потаж или смути хаха.
А и пасирано некако е за деца.
Башка не сам ставија целер, кромид(да умре кој га измисли) и пашканат.
Не е телешка, пилешка е.
Значи стек, компир, моркоф, зелена тикфичка, пет минута мини парче лук за шмек и га извади, цфетче рузмарин и ловороф лист и на крај малце златна мешавина и замрзнато топче спанаќ, бајаги путер и зачини.
Још сфршују од ручак.
Брат, Зурел е професионален кувар. Како ќе легнеше на темава, ко пиле под квачка.
 
Брат, Зурел е професионален кувар. Како ќе легнеше на темава, ко пиле под квачка.
Он сигурно само знае да запече нешто у тепсију. Јајце незнае да искрши и изљупи, зшто не е рамно.
 
Он сигурно само знае да запече нешто у тепсију. Јајце незнае да искрши и изљупи, зшто не е рамно.
По неговите сфаќања ваљда најдобро прави проја и пандишпан.
 
WhatsApp Image 2025-08-20 at 20.12.02_2d91e7d4.jpg

Да се одбележи датумот кога сум почнал со хелти фуд и првпат ставено риба во уста.
Дефинитивно ќе јадам стално, глуп сум бил што не сум јадел риба.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom