Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo me interesira edno mnogu interesno prasanje barem kaj nas u Tetovo ima dva odgovori od koj edniot e tocen ! ama me interesira vase mislenje , dali koga vozis velosiped da receme po bulevar zaedno so vozila i doagas na semafor treba da zastanem na semafor ili da namalim samo brzina kolku da gubam postepeno vreme dur dojde zeleno i da pominam, bidejki pravilno e da doprem i zaedno da cekam so vozilata na semaforot no barem kaj nas u Tetovo ako vidat nekoj so tocak ceka na crveno so kolite pogovoto nekoj ako te znae si tema na moabet u slednite 24 casa , aj nekade po bulevari ima velosipedski pateki kaj nas , e sea na bulevarot nov blagoja toska sto se protega od kasarna do vero jumbo potocno do kruzniot tek za bulevar ilindenska e odlicen za vozenje no nema velosipedska i mora zaedno so vozilata da vozis
Koga se vklucuvas vo soobrakjaj znaci si del od soobrakjaj i treba da se odnesuvas isto kako i vozilo/prevozno sredstvo.

znaci i so velosiped na semafor koga dopiraa vozilata da zastanem a koga menjavam nasoka na dvizenje kako da trepkam za da znaat kade odam dali levo ili desno
Samo ispruzi raka, primer leva raka za levo - desna raka za desno. Obavezno daj signalizacija ako imas koli pozadi tebe i so lesno, znaes kakvi indijanci vozat po ulicive.

Дали има во Скопје гуртни за Тиагра?
конкретно овој тип R50T5

Attachments

• Shimano_R50T5_b_800x800@2x.jpg
    Shimano_R50T5_b_800x800@2x.jpg
    46,2 KB · Прегледи: 9
Дали има во Скопје гуртни за Тиагра?
конкретно овој тип R50T5
За вакви работи препорачувам Тему/Алиекспрес. За името Шимано ќе платиш 4 пати поскапо, а квалитетот е сличен.

За вакви работи препорачувам Тему/Алиекспрес. За името Шимано ќе платиш 4 пати поскапо, а квалитетот е сличен.
Ако знаеш или имаш користено некои што се квалитетни од тему/алиекспрес плс пиши

Ако знаеш или имаш користено некои што се квалитетни од тему/алиекспрес плс пиши
Последен пат нарачав пред 3 години и многу се погодија. Марката беше Zitto. Сега дали е актуелна не знам, но ја платив за смешна сума. Експериментирај слободно, читај reviews.

Фабрички Шимано многу брзо се трошеа. Исто ти препорачувам гумени да бидат. Многу се тивки. Но, сепак најдобро се познаваш. Доколку имаш повеќе тежина, не знам колку ќе ти одговараат. Направи си истражување пред да купиш.

Ај како поактивна тема со повеќе посетители ќе прашам тука, иако можеби повеќе е за во бодибилдинг подфорумот.

Искуства и препорака за статичен велосипед?

Ај како поактивна тема со повеќе посетители ќе прашам тука, иако можеби повеќе е за во бодибилдинг подфорумот.

Искуства и препорака за статичен велосипед?
Статичниот велосипед е за во бодибилдинг темата и најдобро е таму да го преместиш прашањето без разлика колку е активна темата и број на посетители.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom