kano
Farang
Кај ја „запримети„ мојата побуна?...
И нели е појќе од очигледно кога власта сака некому „да му го смести„, особено кога е тоа местење со монтирани документи?...
nema nisto ocigledno ovde, ke ja oslobodat komunjarite sekako.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кај ја „запримети„ мојата побуна?...
И нели е појќе од очигледно кога власта сака некому „да му го смести„, особено кога е тоа местење со монтирани документи?...
Dolga i siroka e toa, ama ajde vo kratki crti.Не си бија пуно пут, од времето на Груефски и бомбите на Заеф па до ск.Пуно пут.
Искрено.
И увек кд е ВМРО у питање.
И не зборимо ск стрикно за казне или градоначалници, него општо.
И чудно ми е што добро ги читаш работе,а ли некад се праиш како да читаш хиероглифи.
Тој ми е цела поента.
Ако грешам, нека изгорам.
nema nisto ocigledno ovde, ke ja oslobodat komunjarite sekako.
Не беше баш така, јас сум роден 1950....уште пред земјотрес, другарка од клас живееја во куќа на спрат кај што е сега Телеком, тогаш зад Офицерски дом...општината притискаше, но они си имаа тапии и се преговараше...а знам школски другар кој живееше на ул. Ѓуро Ѓоновиќ, 4браќа беа, за куќата добија мал стан во сопственост а 3цата полнолетни браќа добија државни станови. Сопругата моја исто таму живееше, добија стан во сопственост голем за неа сестраи и родителите и стан државдн под ќирија за братот. Ти мешаш со куќи кој биле на диво или полу диво, братучед на сопругата живееше во куќарка до ТЦ Скопјанка, само дел беше снимен а другото накнадно прошири, пак доби трособен стан кој го отплати со мали пари и нешто во кеш со кој си купи кола. А сосем друго е тоа што населба Н.Лисиче е изградена на национализирано земјоделско земјиште кое е со ниска цена, но тука е дубарата што градежните фирми кој градеа во Аеродром и Н.Лисиче не и платија за државата за земјиштето, па се измисли неуставна постапка а која не е ни спроведена, само во 2-3%згради, општина К.Вода саботира со дупови и глупости...Знаеш како се градеа згради во ексЈу?Државата му одзема дворно место или нива на некекој ексју жител и гради згради.Ако истиот не се сложи играт пендреци.Љупчо ваков или онаков колку толку изврши денационализација и ги обештети дел од граѓаните.
О кеј, штом велиш дека очигледните нешта не се доволно очигледни...
А „кој„ ќе ја ослободи, ќе зависи од тоа чиј „играч„ била до сега...или чиј ќе биде од сега.
jas vikam deka trebala odmna da naebe ama ne naebala zosto odma nekoj kako tebe ke go ispolitizira slucajot. sega koga veke ne e na funkcija moze i ja viknale na razgovor.
jas za razlika od tebe znam deka e gomno stom ja vodela antikorupciska ili bila podmitena i ke se dokaze toa ili ne si ja vrsela rabotata kako treba posto se davime u korupcija. kako i da e los kadar e, bez rezultati i veruvam deka treba da zavrsi zad resetki.
toa e razlikata.
Ја знаеш лично дотичната или?...
Не е чудно брате. Притисок е. Работите треба да се речат со правилен збор, онакви какви што се....Не ама чудно е, само што се кандидирала и оп кривична
А и сабајле прочита негде, независан кандидат у Стругу објавија кандидатуру и оп претење и тамо појма неам што.
Чудно е малце. Не дека ги знам и двоицата.
А зашто увек ти,Рон,Кано и Дарлинг први рипате увек
Дечки, осфестите се, исти курац су сфи само на различни начини не шамараф.
Есдеес највише не испошамарасфа искренo, подгазива ни га најбитно до ск од сфи.
nemora da ja znam. ako bila na chelo na antikorupcija a u drzavata cveta korupcija slobodno turi pepel... ili e korumpirana ili ne ja bivalo na rabotno mesto posto drzavata ocigledno seuste e korumpirana. za g(k)radonacalnik sigurno ne e
И јас не ја знам, туку пишувам свои ставови според она кое е медиумски достапно.
Како што веќе напишав, теткава самата има изјавено дека „ДКСК„ нема моќ да спроведува свои ставови, туку да укажува на можна корупција...и тука нејзината/нивната „моќ„ запира, дури да имала/ле точен увид во основано коруптивни зделки.
А корупција има и со и без „ДКСК„ и е тешко докажлива, затоа што или се изведува дискретно или е формално-правно покриена...ама не и етички оправдана.
So so me fati vo tesno be, so dosetlivi slikickiИстото му го пишав у темана за Србија, кога ќе го фатиш у тесно на автопилот се уклучува и само шарени повторува![]()
Е во Охрид е баш така.Јас сум роден покасно,ама распрашај се на чиви места се изградени дел од Охридскиве хотели.А и многу населби во Охрид се изградени на места чии сопственици биле притиснати да ги дадат на поранешната држава.Не беше баш така, јас сум роден 1950....уште пред земјотрес, другарка од клас живееја во куќа на спрат кај што е сега Телеком, тогаш зад Офицерски дом...општината притискаше, но они си имаа тапии и се преговараше...а знам школски другар кој живееше на ул. Ѓуро Ѓоновиќ, 4браќа беа, за куќата добија мал стан во сопственост а 3цата полнолетни браќа добија државни станови. Сопругата моја исто таму живееше, добија стан во сопственост голем за неа сестраи и родителите и стан државдн под ќирија за братот. Ти мешаш со куќи кој биле на диво или полу диво, братучед на сопругата живееше во куќарка до ТЦ Скопјанка, само дел беше снимен а другото накнадно прошири, пак доби трособен стан кој го отплати со мали пари и нешто во кеш со кој си купи кола. А сосем друго е тоа што населба Н.Лисиче е изградена на национализирано земјоделско земјиште кое е со ниска цена, но тука е дубарата што градежните фирми кој градеа во Аеродром и Н.Лисиче не и платија за државата за земјиштето, па се измисли неуставна постапка а која не е ни спроведена, само во 2-3%згради, општина К.Вода саботира со дупови и глупости...
Па и сега има закон за Експроријација, дури сега имаше еден период, не знам дали уште, може присилно не само да ти откупат плац за Државен Објект, туку и За приватен !!! И не само плац, мала куќа ако имаш, а намерачила Урбана Мафија висококатница да гради, можеше да ти ја руши. А имаше пред неполни 2години во Кисела Вода, Урбана Мафија НА ДИВО во Недела, сруши куќа од 2 спрата, во која имаше деловни објекти...Крена галама по медиуми сопствениците, АМА сзмо во Понеделник, одеднаш СЕ СЕ ЗАМОЛЧА...веројатно му платиле, ама сепак требаше власта да интервенира, ДИВО РУШЕЊЕ на туѓ објект !? Патем, денес државата помалку гради, ама Урбаната Мафија ПАЛИ постари државни објекти за да никнат ВИСОКОКАТНИЦИ...имаше неколку случки, МВР никако да ги фати подметнувачите на пожаритеЕ во Охрид е баш така.Јас сум роден покасно,ама распрашај се на чиви места се изградени дел од Охридскиве хотели.А и многу населби во Охрид се изградени на места чии сопственици биле притиснати да ги дадат на поранешната држава.