ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
kano i ovaj se nakacija ke prat skopsko derbi, kur ke propushat za anti bitola ako treba, to pes ziv nema na utakmica vo metropolata vo nieden sport, romanticari steta so ne navivale na fudbal, sloga ke ja vrakjat klub bil jak, igracka na nekoj mafijas sho se ne kje procita coek da se cudi sho mu zgresila bitola tolku haha

kano i ovaj se nakacija ke prat skopsko derbi, kur ke propushat za anti bitola ako treba, to pes ziv nema na utakmica vo metropolata vo nieden sport, romanticari steta so ne navivale na fudbal, sloga ke ja vrakjat klub bil jak, igracka na nekoj mafijas sho se ne kje procita coek da se cudi sho mu zgresila bitola tolku haha
Без нервоза другар,знам дека и вас ве боли денешниот пораз на искра , бидете со браќата им треба рамо за плачење.

ne im e prv pat da propadnat i da se vratat i da bidat sosema ok klub so ambicii... vie ste jojo klub sto nikad nisto nema da znaci, totalno nebitni. toa e razlikata.

Малце да смениме тема, полјациве на гостување во Србија спремни екипи од 4/5 навивачки групи, кај нас нешто такво ако се случи одма бла бла муабети од експерти....
И тоа како е интересно ако кај нас се придружат на Комити и Чкембари уште по некоја навивачка група, секој викенд ке има "навивачки дуел/пресметка" најчесто на трибини а понекогаш зошто да не и надвор од трибини, за држава со толку население, празни градови и слаб успех во спорт ова би било мотив плус луѓето да се појават на натпревар, навивачки групи како Ајдуци, Кумани, Мајмуни, Рибари, Фаланга Штип, Фантоми, Паткари... останати и тоа како ке има смисла да се многу поактивни, Македонските навивачки групи по природа да се регрупираат во две коалициии, едната на Комити другата на Чкембари.

Малце да смениме тема, полјациве на гостување во Србија спремни екипи од 4/5 навивачки групи, кај нас нешто такво ако се случи одма бла бла муабети од експерти....
И тоа како е интересно ако кај нас се придружат на Комити и Чкембари уште по некоја навивачка група, секој викенд ке има "навивачки дуел/пресметка" најчесто на трибини а понекогаш зошто да не и надвор од трибини, за држава со толку население, празни градови и слаб успех во спорт ова би било мотив плус луѓето да се појават на натпревар, навивачки групи како Ајдуци, Кумани, Мајмуни, Рибари, Фаланга Штип, Фантоми, Паткари... останати и тоа како ке има смисла да се многу поактивни, Македонските навивачки групи по природа да се регрупираат во две коалициии, едната на Комити другата на Чкембари.
Немаме доволно активна и јака сцена за такво нешто, Полска е друга приказна, од прва до трета лига секој клуб има активна навивачка група, секој со некого е во братски односи како што е случајот кај навивачите на Лех и Краковија, на друго братство што ми текнува моментално е тоа помеѓу Легија и Радомиак.

Еве тука може да се прочита нешто повеќе: https://www.tapatalk.com/groups/ultrastifosi/friendships-t3122-s156.html

Последно уредено:
Немаме доволно активна и јака сцена за такво нешто, Полска е друга приказна, од прва до трета лига секој клуб има активна навивачка група, секој со некого е во братски односи како што е случајот кај навивачите на Лех и Краковија, на друго братство што ми текнува моментално е тоа помеѓу Легија и Радомиак.

Еве тука може да се прочита нешто повеќе: https://www.tapatalk.com/groups/ultrastifosi/friendships-t3122-s156.html
Точно така, вчера во Белград присутни подгрупи на неколку навивачки групи, на Arka Gdynia, LKS Lodz, Cracovia...

@Ohridcrew Што е смешно бе бате, кажи да се насмееме сите

Точно така, вчера во Белград присутни подгрупи на неколку навивачки групи, на Arka Gdynia, LKS Lodz, Cracovia...

@Ohridcrew Што е смешно бе бате, кажи да се насмееме сите
interesno .. mene mi e cudno duri ne ocekuvav deka ke nema reakcija od delije ili grobari so ogleda deka poljacite skoro cel den se setaja ko na korzo niz bg objavija nekolku sliki i videa od niz centarot na bg ama od drugata strana nikakva reakcija.. ocekuvav barem jas da e interesno na uliaca ama od to so vidovme u beogradu muk :D
IMG_3829.jpegIMG_3828.jpeg

interesno .. mene mi e cudno duri ne ocekuvav deka ke nema reakcija od delije ili grobari so ogleda deka poljacite skoro cel den se setaja ko na korzo niz bg objavija nekolku sliki i videa od niz centarot na bg ama od drugata strana nikakva reakcija.. ocekuvav barem jas da e interesno na uliaca ama od to so vidovme u beogradu muk :D
Прегледај го приврзокот 453031Прегледај го приврзокот 453032
kazi mi deka ne si seriozen so muabetov. Stvarno mislis deka poljacive bile bez pridruzba cel den niz beograd? Decko jas ti garantiram deka samo sto stignale vo bg vednas vo nivna blizina imalo policija. Zar ti navistina veruvas deka policijata vo srbija ke dozvolat 250 spremni decki da setaat cel den niz grad bez nikakva pridruzba? Pa 4-5 poljaci da bile vakvi kako sto bea goli, tetovirani, nabildani ke gi primetea i vednas ke imaa policiska pridruzba a ne pa 250!!!

kazi mi deka ne si seriozen so muabetov. Stvarno mislis deka poljacive bile bez pridruzba cel den niz beograd? Decko jas ti garantiram deka samo sto stignale vo bg vednas vo nivna blizina imalo policija. Zar ti navistina veruvas deka policijata vo srbija ke dozvolat 250 spremni decki da setaat cel den niz grad bez nikakva pridruzba? Pa 4-5 poljaci da bile vakvi kako sto bea goli, tetovirani, nabildani ke gi primetea i vednas ke imaa policiska pridruzba a ne pa 250!!!
Братее, одма се фрлаш во оган за брача срби, не кажа ништо лошо дечкото, само сподели своите очекувања барем некаков минимален обид за напад да имаше....голем минус за хулигаништата од београду.

seriozen sum da 100% siguren
Автоматски споено мислење:

Да не реплицирам на темата кај ех ју навивачки групи, ете веќе ко се отвори тема тука, ќе пишам мое мислење на тифоманија за вчерашниот ден. Во Полска постојат две главни коалиции кои се поврзани со вчерашниот ден. Првата: Лех Познан, Лкс Лоџ, Краковија и русите Спартак Москва. Втората, опозициска коалиција е Елана, Висла Краков, Рух, Видзев и русите Цска Москва. Двете коалиции се тепаа во Скопје на Македонија-Полска. И покрај војната, иако намалена е комуникацијата сепак контактите помеѓу Русите и Пољаците постојат сеуште. Е сега, Лех со Спартак имаат добри односи па покрај нив логично е да има и некој контакт со Делије, но то не се братски односи! Вчера на утакмица им се свиреше на играчите и се навивачите на Лех постојано. Гробари па имаат уште поблиски односи со опозиционата коалиција. Кими има водено навивање во дрес на Видезев Лоџ.
Вчера Хулиганите кои упаднаа околу 250/300 во Белград, беа спремни на се! То беше одбрана екипа од три огромни бази на хулигани. Не шетаја голи од страв дека ќе им падни знаме. Со тоа што шетаа голи, само покажуваа отворен гард за инциденти. Не си мафтаа со рандом пролазници, напротив бараа инцидент. Не пееа косово е србија за да се лижат, туку скандираа Лех Познан Хулиганс!! Она вчера беше покажување на доминација. Огромни минуси и на Делије но и на Гробари, двете групи имаа свои причини зошто мораше да се појават. Вчера низ Кнез Михајлова, немаше ни најмал траг од двете групи, а Пољаците едно сат време најмалку беа без полицискс пратња, ама за онаква екипа какви шо беa собрани, не знам ни дали здружена група од двете белградски екипи би имала било каква шанса во фер судир.

prezemeno od nas clen koj vcera bese prisuten vo bg.. :D

Логиката вели дека треба да има полиција, али на видеава некако не се гледа полиција:

Зошто би имала реакција? Им викаат Косово Србија а + им вадат пароли Косово е Србија... некако нема логика да се нападнат, шо знам.

Голем минус за ,,мафијашите" тн НГ од београд еден не собра кохонес и да му одат кој гарант му имаат барано ферска и првата утакмица па и сега му појдоа и ги помочаа сред београд потрчковците на вучич и компанија браво за пољаците иако оваа коалиција се контра нашите браќа од Белчатов

Голем минус за ,,мафијашите" тн НГ од београд еден не собра кохонес и да му одат кој гарант му имаат барано ферска и првата утакмица па и сега му појдоа и ги помочаа сред београд потрчковците на вучич и компанија браво за пољаците иако оваа коалиција се контра нашите браќа од Белчатов
stario bas obratno lks se vo dobri odnosi so nasite :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom