Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Super cim si zapoznaen.
Taa drugarkati koga stana direktor, mislam koja partija bese na vlast koga taa stana direktor.
Што има тоа врска бе Владица? Нели стремиме кон натпартиски систем, каде ќе се вреднува трудот и човекот а не на која партија припаѓа?? Таа во време на сдсс му одбиваше да му потпиши незаконски вработувања, и пуштаа инспекции...Во време на Северно дпне отидоа понатаму, неук инспектор пуштија, се изрезилија за сите пари.

3.000 инспекции ја имаат чешлано нејзината работа изминативе години и во време на двете партии. Сегашниот градоначалник ја разреши незаконски, министерот ја врати. И истече мандатот, се пријави пак на огласот. Беа две кандидатки, едната не го исполнуваше условот да биде директор, и остана истата, а после му ги зедоа ингеренциите на градоначалникот оти ја разреши незаконски, и мораше да ја вратат.

Ете сега три дена пред избори се менаа улогите, северциве од дпне ја тераа да потпиши 3 вработувања пред да се распишат изборите, не им потпиша бидејќи не исполнуваа услови, и решија насилно и со заплашување...

Не верував дека и ти си од оние што за да го изват кур*т за да мочаат мора да им дозволи претседателот на ОК....

Што има тоа врска бе Владица? Нели стремиме кон натпартиски систем, каде ќе се вреднува трудот и човекот а не на која партија припаѓа?? Таа во време на сдсс му одбиваше да му потпиши незаконски вработувања, и пуштаа инспекции...Во време на Северно дпне отидоа понатаму, неук инспектор пуштија, се изрезилија за сите пари.

3.000 инспекции ја имаат чешлано нејзината работа изминативе години и во време на двете партии. Сегашниот градоначалник ја разреши незаконски, министерот ја врати. И истече мандатот, се пријави пак на огласот. Беа две кандидатки, едната не го исполнуваше условот да биде директор, и остана истата, а после му ги зедоа ингеренциите на градоначалникот оти ја разреши незаконски, и мораше да ја вратат.

Ете сега три дена пред избори се менаа улогите, северциве од дпне ја тераа да потпиши 3 вработувања пред да се распишат изборите, не им потпиша бидејќи не исполнуваа услови, и решија насилно и со заплашување...

Не верував дека и ти си од оние што за да го изват кур*т за да мочаат мора да им дозволи претседателот на ОК....
Me zabole mene ti vo sto veruvas i kon sto se stremis.
Znaci ubavo te prasav. Koj bese na vlast taa drugarkati koga stana direktorka ? Nema potreba da mi filozofiras, da mi glumis ludilo so pisuvanje na referat ( koj za cudo e bukvalno ist so toa sto pisuva vo random kurtonski portalcinja, koincidencija ili ne, ne znam ) , a magicno zaboravi da odgovoris toa sto te prasav. Cim ti e drugarka i zapoznaen si so situacijata ( taka sam si izjavi ) togas sigurno ja znaes i taa informacija.
Ajde ke te preprasam. Koja partija bese na vlast drugarkati ko stana direktorka ?

Ние каурите многу ја дупиме, иде власт те поставува, иде друга власт не те сака, одиш си потпишуваш ко човек, не поднесуваш боледување, не замараш судство, мвр, брза помош, градоначалник, адвокат, си одиш и си потпишуваш, се разбира сите тие непотребни трошоци ги плаќа општината, поточно каурот, после тие пари одат во џебот на некој од племето.

Znaci ubavo te prasav. Koj bese na vlast taa drugarkati koga stana direktorka ? Nema potreba da mi filozofiras, da mi glumis ludilo so pisuvanje na referat ( koj za cudo e bukvalno ist so toa sto pisuva vo random kurtonski portalcinja, koincidencija ili ne, ne znam ) , a magicno zaboravi da odgovoris toa sto te prasav. Cim ti e drugarka i zapoznaen si so situacijata ( taka sam si izjavi ) togas sigurno ja znaes i taa informacija.
Ajde ke te preprasam. Koja partija bese na vlast drugarkati ko stana direktorka ?
И после некој ќе речи зашто Сталин и Тито луѓето ги праќале у Гулаг и Голиоток :)
Овие истите гротески ги има и во драмата Равизор од Гоголљ напишана пред 200 години во царска Русија.

Комунистиве се бореле против тоа ама итие заоаднала во некоја црвена буржуазија

Значи еднкавост и правда никад нема даима .ако можеше досега ќе средеја претходните генерации а не дас е повторува истото ./.

Моќта секогаш корумпира a absulatnata vlast korumpira totalno што би рекол познати писац Лорд Action.

А Иди Амин ,.,сите диктатори биле малку забегани ,.и психоопати со харизма инку како би дошле на влас садам хусеин гадафи./

инаку и демократските лидери не се помалку психопати груевски ,во вмро влези во штабот пола се психопти преседатетелите на месни комитети., психопатско дувло се партиите,нормален чоек да го пуштиш во партија нема да издржи многу или ќе напушти за некоја година ,.,
А шо тебе Груески те пушти во Гулаг?Уби илјадници љуге?Ги осуди љугето кои на 27 април беа против промена на името?По кои параметри вие шарените го прогласивте Груески за диктатор?

А шо тебе Груески те пушти во Гулаг?Уби илјадници љуге?Ги осуди љугето кои на 27 април беа против промена на името?По кои параметри вие шарените го прогласивте Груески за диктатор?
Репресирачки режим ,.,Еден матичен доктор кажуваше./. од 2005 наваму луѓето масовно почнале да стануваат депресивни и анаксиозни се зголемиле таблетите за смирување за 200 проценти

Репресирачки режим ,.,Еден матичен доктор кажуваше./. од 2005 наваму луѓето масовно почнале да стануваат депресивни и анаксиозни се зголемиле таблетите за смирување за 200 проценти
Да а ко беа на власт Муртињо и Чурка и кога почнаа да се вработуваат на големо поранешни припадници на УЧК во државни институции,кај народот се деси ренесанса-депресијата и анксиозноста ги снема преку ноќ!?Дај бе отрезни се малку.

Последно уредено:
Да а ко беа на власт Муртињо и Чурка и кога почнаа да се вработуваат на големо поранешни припадници на УЧК во државни институции,кај народот се деси ренесанса-депресијата и анксиозноста ги снема преку ноќ!?Дај бе отрезни се малку.

не се трезни Змија, таков е по природа.

Za da te zaboli nesto, treba prvo da go imas toa nesto.... ;)

Ako citas pet pati napisav koj ja stavi za direktor prethodno, ama bidejki ne citas, cekas samo da ti stigni od partija so da pisis to e druga rabota...

Kraj kraeva, zarem e bitno koj ja klade direktor? Ete smrdsm bese lokalna vlast koga ja postavija za direktor....I?

Така велиш затоа што буквално го преведуваш терминот nationality.
Кај нас еквивалентниот термин е државјанство/државјанин на Македонија, или граѓанин на Македонија.
Во нашиот јазик терминот националност е еквивалентен на етникум.
Во СФРЈ беше исто така, па имавме, на пример, израз: националност - Словенец. Сите сме по државјанство Југословени, ама оној е по националност Словенец.
Не не не, ти си едноставно неписмен да правиш разлика. Во Југославија тоа имаше друго име, не националнист, туку народност, најди ми едно видео каде во Југославија се користи тој термин за тој израз. Националност - нација, нација - држава. Ромите се низ цел свет, имаат народност - етникум, немаат нација, курдите имаат етникум, иако се на едно место пак немаат нација

Не не не, ти си едноставно неписмен да правиш разлика. Во Југославија тоа имаше друго име, не националнист, туку народност, најди ми едно видео каде во Југославија се користи тој термин за тој израз. Националност - нација, нација - држава. Ромите се низ цел свет, имаат народност - етникум, немаат нација, курдите имаат етникум, иако се на едно место пак немаат нација
А со што се разликуваме ние од Курдите? Имаме држава?
Како можеш да имаш нација со рамковен договор? Невозможна мисија, мултикултурна џамахирија.

Националност - нација, нација - држава.
Убаво објаснето, се си има свој контекст, надвор од тоа се добива сосема поинакво значење, ама не мора секогаш да си во право, па добиваме:
Глуп, поглуп, најглуп -бездомник!
......................
Погоре може да се додаде и северноглуп, ама е во зародиш па коа че порасне и него ќе го ставиме во редот.

Последно уредено:
До кај се ветувањата дека ќе има одговорност за лоповлукот на минатата власт? Нели ова праеле она праеле, краделе, буџетот бил у минус...да не поминеме како со "горда Македонија" што пое***баа за една година.

Последно уредено:
До кај се ветувањата дека ќе има одговорност за лоповлукот на минатата власт? Нели ова праеле она праеле, краделе, буџетот бил у минус...да не поминеме како со "горда Македонија" што пое***баа за една година.
Не знам јас уште како ви е чудно ова и што ве чуди па го прикажувате како нешто wow.

Филипо а особено тоа муртинското шлапатало имаат кеш не јахта, пола Македонија да ја купат, тебе ти е вест дека биле на јахта во Грција? Тоа е за мене пара како да сум дал 20 денари за ЧокоСтобиФлипс. Не е вест ова повеќе...

Не знам јас уште како ви е чудно ова и што ве чуди па го прикажувате како нешто wow.

Филипо а особено тоа муртинското шлапатало имаат кеш не јахта, пола Македонија да ја купат, тебе ти е вест дека биле на јахта во Грција? Тоа е за мене пара како да сум дал 20 денари за ЧокоСтобиФлипс. Не е вест ова повеќе...

како го браниш лидеров твој од сенка па па па :kafence:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom