Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Кога се нема муда да се упаѓа вака кај Заев, Шекеринска, Ахмети, нормално е да се упаѓа кај осми ешалон комуњарка во Демир Хисар.
Ја мислам чим е волку мајчин, со Данела у Чаир да го пратиме. Бар да не ни ја тепаат градочалничката.

Националност и етничка смисла е исто.
Тоа што ти го викаш националност (заради буквално преведување од англиски) се вика државјанство.
Во Османилско време државата беше Osmanli Devlet дали граѓаните беа сите Османлии подоцнс Турција Турци Советски савез Совети Рим Римјани Америка Американци .додека некој држави се викат според етникумот франција французи ,геррманија германци.

1754742375448.png

518 години Османлиска Власт

Кој фалсификат човече јас ова лично го читав пред години, но ти си знаеш, ти не пратиш и после друг е нечиј бот... Таквите како тебе ги гледам почнаа и Велија Рамковски да го сакаат, инфлуенцер стана човекот, јас сум против тоа лицемерие...
И сум против тие во дпне како милошовски, бунтур, ѓорчев бугараши.
Како и василевска, боцевски и други со србомански ставови.
Затоа јас не припаѓам ни на дпне ни на сдс ни на левица, но тоа знам тебе ти е тешко да разбереш.
BOT, licno ja znam zenata, i MNOOOGU sum dobro zapoznat so slucajot...Taka da, dokolku nejkis da bidis bot i da dozvoluvas da te vlecat za nos, vekje koga se pravis deka ne si bot, informiraj se malku povekje, a ne od nekoj si edikojsi status so pishal...Ne osuduvaj a ne ja znaes vistinata, ili si manipuliran ili namerno manipuliras....Da imavte madinja 1% vie vo dpsmne kako zenava deneska ke bevme Svajcarija na Balkanov..
Автоматски споено мислење:

Трчајте сега гласајте за масното ткиво и криминалните кланови таканаречени партии, и плачете после пак на форумов у наредни години.
Конечно со нешто да се сложам со тебе..

BOT, licno ja znam zenata, i MNOOOGU sum dobro zapoznat so slucajot...Taka da, dokolku nejkis da bidis bot i da dozvoluvas da te vlecat za nos, vekje koga se pravis deka ne si bot, informiraj se malku povekje, a ne od nekoj si edikojsi status so pishal...Ne osuduvaj a ne ja znaes vistinata, ili si manipuliran ili namerno manipuliras....Da imavte madinja 1% vie vo dpsmne kako zenava deneska ke bevme Svajcarija na Balkanov..
Автоматски споено мислење:

Конечно со нешто да се сложам со тебе..
цело време дпмне намерно манипулират и користат гол популизам,многу гнасна партиа

цело време дпмне намерно манипулират и користат гол популизам,многу гнасна партиа
И овие другите не се ништо поарни...Апашаана е се....35 години не ебаваат вмозок истите.....

НА БОЛЕДУВАЊЕ Е ЖЕНАТА.... Ги познаваш законите брат? Или онака од штаб ти рекоа и тебе?

Да вадиме сите боледувања да бегаме од обврски. Хакер прав си ти значи.

а што го одредува етникумот јазикот религијата генетиката расата ,.можи и ние бевме илири .,.порано или римајни .по нација .,.значи нацијата државите се менуваат а етникумот не .
Ниедна етничка група не останува чиста, не може тоа да го стори во распон од 200/300 години, камо ли со илирите пред 2300 години.
Националност и етничка смисла е исто.
Тоа што ти го викаш националност (заради буквално преведување од англиски) се вика државјанство.
Не не не не, во никој случај националност и етникум не е исто. Во Индија живеат илјадници етнички групи, ама сите се Индијци зошто живеат во Индија.
Амо во Македонска национална држава може да има Македонска нација, со рамковен договор секој сегмент во општеството ти зависи од твојата етничка припадност, имаш македонска нација кога ќе им го дотераш паметот на малцинствата, асимилираш и школуваш на свој јазик и тие се идентификуваат со твојата култура и традиции, овде кај нас само уште марсовско училиште и настава на клингонски јазик нема.
Која црна нација.

Сакале да си признаеме или не, мора повторно вака.
Прегледај го приврзокот 452749
Етничката припадност не одредува апсолутно ништо според закон, во законот никаде не пишува олку и олку проценти од вработените да се ова, олку и олку она, не. Ама тоа по закон, во пракса така е, се зависи од етникумот.

Кога се нема муда да се упаѓа вака кај Заев, Шекеринска, Ахмети, нормално е да се упаѓа кај осми ешалон комуњарка во Демир Хисар.
Тие смрдсм и праќаа 300 инспекции, а сега и северно дпне истото го прај, само на побрутален начин.. Верувај, нема човек што има издржано повеќе инспекции на свој грб во Македонија, и замисли ако имаше нешто незаконито досега и на месечина ќе знаеја...Тоа е тоа што нив ги боли...Што не можат да и најдат ништо, и затоа мораше вака со гола брутална сила да се уплаши....Но мислам дека го постигнаа обратниот ефект...
Да вадиме сите боледувања да бегаме од обврски. Хакер прав си ти значи.
Па ако си болен и ако те боли нешто, ваѓај бе другар... Само гледај да не го утниш докторот, да не ти дај доживотно, ќе те изгубиме.....

не навлагам, но штом и налагаат треба да спроведе, не полиција да иде да ја бара.

Ете го вашиот партиски инспектор шериф, сам закони и правила си поставувал

Од снимката се слуша како полицаецот бара директорката веднаш да биде сослушана, иако нејзиниот адвокат потсетува дека судската наредба предвидува претресот да се изврши во рок од 15 дена. Тој нагласува дека времето на постапување го определува тој, а не полицијата. Од Обвинителството појаснуваат дека не издале наредба за итен распит. „Основното јавно обвинителство Битола нема издадено наредба за приведување или итен распит на лице во конкретниот случај“, наведуваат од институцијата.

Пак ќе кажам се силите само на жени и Македонци, во Чаир не смеете да припарите одма гаќи полните партиски потрчковци
Со постапкиве ќе се чудите на наредни избори каде испарија гласовите ;)

Не не не не, во никој случај националност и етникум не е исто. Во Индија живеат илјадници етнички групи, ама сите се Индијци зошто живеат во Индија.
Така велиш затоа што буквално го преведуваш терминот nationality.
Кај нас еквивалентниот термин е државјанство/државјанин на Македонија, или граѓанин на Македонија.
Во нашиот јазик терминот националност е еквивалентен на етникум.
Во СФРЈ беше исто така, па имавме, на пример, израз: националност - Словенец. Сите сме по државјанство Југословени, ама оној е по националност Словенец.

Од рубриката „Колку сме луѓе“ денеска издвојуваме:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom