Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Соучесникот, тој што ни даде недела дена да го средиме проблемот и нашата страна не беше одлучна? Тој соучесник? Само некој друг ни е крив, никогаш ние.
Навистина не те боли глава од doublethink?
Нам САД великодушно ни дале цела една недела дена да го средиме проблемот со УЧК, и тоа без употреба на „прекумерна сила“... Ама Израел може со години буквално со амерички бомби да бомбардира и убива жени и деца? Нема рокови нема ограничување, евентуално може само да снема бомби да им даваат на ИДФ.

Сериозно те прашувам, како си објаснуваш овие спротивности и како доаѓаш до заклучок дека ние Македонците самите сме си биле криви??
Автоматски споено мислење:

icegif-3340.gif

Може конкретно да прашаш прашање, или ќе дудлаш како прваче?

Ван и Ронка треба да одат во Собрание, пошто Тито ги љуфнал кога ставал експерти за политика. Како толку уки луѓе, све разбираат а да не се вмешани во политичка партија на високо ниво.

Ти малце треба да излезеш од тоа пропагандата што ја конзумираш. Пошто ептен лошо се одразува. Мегин Кели намали со неа малце и другите ционисти.

Навистина не те боли глава од doublethink?
Нам САД великодушно ни дале цела една недела дена да го средиме проблемот со УЧК, и тоа без употреба на „прекумерна сила“... Ама Израел може со години буквално со амерички бомби да бомбардира и убива жени и деца?

Сериозно те прашувам, како си објаснуваш овие спротивности и како доаѓаш до заклучок дека ние Македонците самите сме си биле криви??

icegif-3340.gif
Не бе како ние криви, се само некој друг ни прави, ништо ние.

Ти малце треба да излезеш од тоа пропагандата што ја конзумираш. Пошто ептен лошо се одразува. Мегин Кели намали со неа малце и другите ционисти.
Тро помалце со омраза за евреите, а Адолф.

500 години под Турците бевме, не под Израел. Или можи Израел од 1950 со тајм машин појде 1495та и направи Турците да победат над Балкан.

Јас знам што се случува кога Македонецот се обидува нешто да смени, ете од прва рака знам што се случи во Ѓорче кога се собра голем протест. Знам дека како тогаш што тепаа џандарите никој не е тепан во оваа држава, ни УЧК кога палеа автобуси по Скопје, кога кршеа и тепаа, никој не е тепан така.
Тоа го знам. А ти што знаеш? Наративата од CNN за „угнетените борци за слобода и права“?

Јас знам што се случува кога Македонецот се обидува нешто да смени, знам што се случи во Ѓорче кога се собра голем протест. Знам дека како тогаш што тепаа џандарите никој не е тепан, ни УЧК кога палеа автобуси по Скопје.

Тоа го знам. А ти што знаеш? Наративата од CNN за „угнетените борци за слобода и права“?
CNN ти е тебе телевизија, анти Трамп, анти џуз, ти на неа свршуваш. Ајде продожи си во бајката. Само друг е крив, никогаш ние.

Тро помалце со омраза за евреите, а Адолф.

500 години под Турците бевме, не под Израел. Или можи Израел од 1950 со тајм машин појде 1495та и направи Турците да победат над Балкан.

Види, 2 милиони животи висат на конец моментално. Ти немаш аргумент овде. Ти и твоите сомисленици сте бетер од Адолф у случајов. Он праеше убиства на милиони, еве и вие. После ова, светот со прст ќе ве покажува.

Може конкретно да прашаш прашање, или ќе дудлаш како прваче?
Извини, толку сум искусна, девица може да се каже, не сум стасала до дудлање на старци политичари и сечени нословци.

анти Трамп, анти џуз, ти на неа свршуваш. Ајде продожи си во бајката. Само друг е крив, никогаш ние.
Какви „анти-џуз“ кога јас едноставно кажувам факти за ционистите и за олигархијата во САД.
Ти кажав дека не си ни објективен ни озбилен. Трамп тип на „дискутирање“, а спомнат нешто за Израел одма иде нешто „анти-џуз“, антисемит. Свашта.

Турците сега ги убаци во приказнава? :)

Ван и Ронка треба да одат во Собрание, пошто Тито ги љуфнал кога ставал експерти за политика. Како толку уки луѓе, све разбираат а да не се вмешани во политичка партија на високо ниво.
Ова беше фројдиан слип дека ТИ си вмешан во политичка партија на високо ниво?

Види, 2 милиони животи висат на конец моментално. Ти немаш аргумент овде. Ти и твоите сомисленици сте бетер од Адолф у случајов. Он праеше убиства на милиони, еве и вие. После ова, светот со прст ќе ве покажува.
Како бебе да гледа светска политика.
Извини, толку сум искусна, девица може да се каже, не сум стасала до дудлање на старци политичари и сечени нословци.
Грешка во чекори. Doodling е шпартање на папир како прваче, не знаев дека на Македонски е пушење к.

Doodling is the act of making spontaneous, often abstract, drawings or patterns while a person's attention is otherwise occupied. It's generally done without a specific purpose or theme, and can be a way to relax, process thoughts, or even improve focus and memory.

Ај ја сега ќе искочам малку од темава... Испод ниво иде ова, веќе некое време. :LOL:

Какви „анти-џуз“ кога јас едноставно кажувам факти за ционистите и за олигархијата во САД.
Ти кажав дека не си ни објективен ни озбилен. Трамп тип на „дискутирање“, а спомнат нешто за Израел одма иде нешто „анти-џуз“, антисемит. Свашта.

Турците сега ги убаци во приказнава? :)
Антисемит си бе гла, по дефиниција. Опс знам дека не те интересираат дефиниции тебе, ај ќе речиме од ќеф си. Се џуиш е фејк, се мусли е 100% вистина.
Ова беше фројдиан слип дека ТИ си вмешан во политичка партија на високо ниво?
Комедија, треба да ти објаснам како работи?

Грешка во чекори. Doodling е шпартање на папир како прваче, не знаев дека на Македонски е пушење к.

Doodling is the act of making spontaneous, often abstract, drawings or patterns while a person's attention is otherwise occupied. It's generally done without a specific purpose or theme, and can be a way to relax, process thoughts, or even improve focus and memory.
Да да, не знаеше :pos:

Ау, не знаев дека феминистите читале мисли. Ај прочитај го Ронка, види зошто толку ги мрази де џуз.

ти оправдуваш убиство на 2 милиони луѓе со изгладнување. 2 милиони невини луѓе. Адолф прав си, опран скроз на скроз од Гебелс пропаганда.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom