Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Кога ќе си глуп, да јас ќе ти кажам. Во Македонија бев кога се дешаваше се ова, не сум слеп, изгледа ти си.

Шкиптарите тоа ќе го направеа со било каква помош од било каде. Ако не беше САД ќе беше некој друг. Оружјето само не пука, тој што го држи пука. После сукобот со Србите, нас не гледаа како православни христијани што треба да се убијат.

Одговори ми на едно прашање, без реферати и повраќаници. Дали мислиш дека Шкиптарите немаше да не нападнат ако не им дадеше САД оружје?

Шќиптарите немаше ништо да направат без оружјето, и поддршката од САД. Тоа е факт, кој изгледа го знаат сите кои не живеат во САД (читај кои не се 24/7 изложени на индоктринација со пропаганда). А ти ако навистина мислиш дека они ќе направеле нешто без САД, тогаш само уште појасно покажуваш колку немаш допир со реалноста. И за Израел, и за самите САД. На 90% од луѓево овде им е јасно, само тебе изгледа не ти е јасно.

Па ако ги извадиш САД од равенката Косово уште ќе беше во Србија, пардон во Југославија. Не па овде во Македонија УЧК да почнуваат војна... Ај сеа кажи ми пак кој е глуп. Симни се на навредување, кога веќе немаш аргументи.

Сега те сваќам. Шќиптарите се многу мирна нација, само да не беше еврејот злобен од страна. Таа наивност само дете може да ја има. Не мора да разговараме повеќе.

Па и не разговараме, јас се обидувам да те соочам со фактите а ти детинесто се лутиш како Трамп да ти е чичко па мора да го браниш.

Инаку Шќиптарите сеедно какви сѐ, и сеедно што сакаат/мразат/итн, они без САД немаше ништо да направат. А ти или си немал никаков контакт со нив, или многу рано си се отселил па сега сликата за нив и нивните способности ти ја формира чичко Сем. Како ги замислуваш ти нив? Како големи, високи момци, развиени како Шварци, паметни како Џемс Бонд, убави како... Сериозно ги замислуваш како супер воини? Кои без САД можат да водат војна против Србија и Македонија, и да се закануваат на Грција? Сериозно тоа ви го кажуваат таму преку барата? И ти веруваш во тоа, а?

Сега те сваќам. Шќиптарите се многу мирна нација, само да не беше еврејот злобен од страна. Таа наивност само дете може да ја има. Не мора да разговараме повеќе.
Дали имаш општо проблем што при убиство соучесникот добива казна како убиецот?

Инаку еве нешто за кандидатот за нобелова награда (и веројатно иден добитник).

Автоматски споено мислење:

Интересна ситуација е тоа кога за да не ја прифати реалноста дека нам Македонците денес токму САД ни се душманите, дури и УЧК ги прави супермен воини кои можеле без САД и без оружје пола Балкан да го освојат... Интересна ситуација од психолошки аспект де. :unsure:

Соучесникот, тој што ни даде недела дена да го средиме проблемот и нашата страна не беше одлучна? Тој соучесник? Само некој друг ни е крив, никогаш ние.

Да соучесникот одговара, во зависност колкава му беше улогата во убиството.

мислам дека нема поента никаква со Јузе да се дискутира. Батето е брејнвошд од овие евангелистиве. Тоа е кога живееш под пропаганда 24/7, поготово овие Мага се многу опрани да мислат вака.

Хаха, „еве ви недела дена да завршите работа и тоа без употреба на (прекумерна) сила, идете пејте им кумбаја на УЧК и средете работа“... Не ми се верува, како со НАТО претставник да зборувам, такво перење мозок е ова.

Како ти што му пејш кумбаја на хамас терористите.

поготово овие Мага се многу опрани да мислат вака.
Огромното мнозинство се свртени против Трамп, погледај нивни форуми/мрежи и немеинстрим сајтови, јутјуб видеа, итн, и сам ќе го видиш тоа. Мал дел хард кор верници се останати што го бранат, премногу карти потроши Трамп буквално куп ветувања прекрши.

Соучесникот, тој што ни даде недела дена да го средиме проблемот и нашата страна не беше одлучна? Тој соучесник? Само некој друг ни е крив, никогаш ние.

Да соучесникот одговара, во зависност колкава му беше улогата во убиството.
Океј, значи сосема е невин соучесникот ако претходно на жртвата и даде уцена. (y)

Гледам оти сме на толкаво ниско дереџе. Пошто сите едвај изглегле од реон изиграваат експерти за меѓународна политика, а Македонија тоне.

Како ти што му пејш кумбаја на хамас терористите.
Тоа што 99% од убиените се цивили, повеќе од пола се жени и деца... Тоа нема врска, целосна подршка од ПОТУС-от за наци ционистите. МИГА!

Огромното мнозинство се свртени против Трамп, погледај нивни форуми/мрежи и немеинстрим сајтови, јутјуб видеа, итн, и сам ќе го видиш тоа. Мал дел хард кор верници се останати што го бранат, премногу карти потроши Трамп буквално куп ветувања прекрши.

Се тие свртени дел што се католици, овие протестанти конкретно евангелисти библијата им ја има напишано израел и веруваат во тоа.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Океј, значи сосема е невин соучесникот ако претходно на жртвата и даде уцена. (y)
Може конкретно да прашаш прашање, или ќе дудлаш како прваче?
Автоматски споено мислење:

Ван и Ронка треба да одат во Собрание, пошто Тито ги љуфнал кога ставал експерти за политика. Како толку уки луѓе, све разбираат а да не се вмешани во политичка партија на високо ниво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom