Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 27.951
- Поени од реакции
- 37.447
Кога ќе си глуп, да јас ќе ти кажам. Во Македонија бев кога се дешаваше се ова, не сум слеп, изгледа ти си.
Шкиптарите тоа ќе го направеа со било каква помош од било каде. Ако не беше САД ќе беше некој друг. Оружјето само не пука, тој што го држи пука. После сукобот со Србите, нас не гледаа како православни христијани што треба да се убијат.
Одговори ми на едно прашање, без реферати и повраќаници. Дали мислиш дека Шкиптарите немаше да не нападнат ако не им дадеше САД оружје?
Шќиптарите немаше ништо да направат без оружјето, и поддршката од САД. Тоа е факт, кој изгледа го знаат сите кои не живеат во САД (читај кои не се 24/7 изложени на индоктринација со пропаганда). А ти ако навистина мислиш дека они ќе направеле нешто без САД, тогаш само уште појасно покажуваш колку немаш допир со реалноста. И за Израел, и за самите САД. На 90% од луѓево овде им е јасно, само тебе изгледа не ти е јасно.
Па ако ги извадиш САД од равенката Косово уште ќе беше во Србија, пардон во Југославија. Не па овде во Македонија УЧК да почнуваат војна... Ај сеа кажи ми пак кој е глуп. Симни се на навредување, кога веќе немаш аргументи.