Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Еднаш победивме фашисти - ќе ги победиме пак.
Да си бидеме на победничката страна од историјата.
Најпознати комунисти-Сталин,Ленин,Берија,Пол Пот,Енвер Хоџа,Николае Чаушеску....Ај кажими колку милиони љуге имаат убиено?И колку љуге се измачувани по гулази и логори во име на комунизмот?Колку народ умрел од глад под нивна диктатура?Кажими една позитивна работа во врска со овие психопати?

А не е клошар?

Цвили да му средам за работа. Му барам CV, и после ПЕТ ДЕНА ми вика чекај да поминат избори?

Дечко, јас не сум ти од тие во партија таму, нити на тебе нити на овој, нити фирмата каде што работам.
Јас ако дадам збор негде, е даден. Не сум ја твојот идол Апасиев или било кој друг политичар. Ако бараш нешто од мене, а имаш почит кај мене, немој да ја губиш со глупости и непоштовање.
Пошто помина времето кога Мачка прави и средува за други.

Ти дремеш овде и пишуваш беседи за твојот идол и твојата партија. Мене повеќе ми личи дека тролаш.
Ама со испран партиски ум не можам да се објаснувам, нити пак сакам.

Ајде з.
Се пречитуваш ли ти пред да кликнеш испрати? Навреда е за мене да ја ставаш мојата партија со останатите во Македонија бидејќи никогаш не и е дадено шанса да се прашува за такви работи. Убаво ти кажав дека досегашните владејачки партии си имаат војници насекаде а тоа се 300к гласови од старт. Ако твојата фирма е нешто поголема иако е приватна може да работи за некоја партија а твоите објави овде може некој да ги искористи против тебе па после лидерот мој да ти е крив. Јас каде дремам не е твоја работа. Испраните мозоци не се во Левица, тие се само слободни умови така ќе ги наречам, независни и храбри и во гласањето и во мислењето. Впрочем, членовите на Левица имаат повеќе проблеми што членуваат во Левица отколку некој ќар.

Најпознати комунисти-Сталин,Ленин,Берија,Пол Пот,Енвер Хоџа,Николае Чаушеску....Ај кажими колку милиони љуге имаат убиено?И колку љуге се измачувани по гулази и логори во име на комунизмот?Колку народ умрел од глад под нивна диктатура?Кажими една позитивна работа во врска со овие психопати?

Југославија. Ништо без гулази. Каде ќе ги носиш државните непријатели освен во гулаг? Секако не во обичен затвор да трујат затворениците таму. За бројката на загинати во гулази ќе треба сам да се потрудиш да ја најдеш па после ќе муабетиме.

Последно уредено:
Се пречитуваш ли ти пред да кликнеш испрати? Навреда е за мене да ја ставаш мојата партија со останатите во Македонија бидејќи никогаш не и е дадено шанса да се прашува за такви работи. Убаво ти кажав дека досегашните владејачки партии си имаат војници насекаде а тоа се 300к гласови од старт. Ако твојата фирма е нешто поголема иако е приватна може да работи за некоја партија а твоите објави овде може некој да ги искористи против тебе па после лидерот мој да ти е крив. Јас каде дремам не е твоја работа. Испраните мозоци не се во Левица, тие се само слободни умови така ќе ги наречам, независни и храбри и во гласањето и во мислењето. Впрочем, членовите на Левица имаат повеќе проблеми што членуваат во Левица отколку некој ќар.

Југославија.

Прееска барав на лупата колку пати ТИ си го спомнал зборот Левица

IMG_1396.png

те молам прескокнувај ме отсега.

Од такви како тебе шо врски фаќаат не ни чини државата.
Тебе брат Апасиев те знај што пишуваш тука на кајгана?

Верувај ако те дознај, со декрет ќе те исклучи од партија, и ќе ти забранат 100м. до штаб на Левица да се приближиш....

Е толкава штета му правиш :)

Југославија. Ништо без гулази. Каде ќе ги носиш државните непријатели освен во гулаг? Секако не во обичен затвор да трујат затворениците таму. За бројката на загинати во гулази ќе треба сам да се потрудиш да ја најдеш па после ќе муабетиме.
Прочитај малку за масакрите шо ги извршиле Црвените Кмери врз својот народ под водство на комунистичкиот диктатор Пол Пот ,после ќе ја отвориме темата за гулазите!

Прочитај малку за масакрите шо ги извршиле Црвените Кмери врз својот народ под водство на комунистичкиот диктатор Пол Пот ,после ќе ја отвориме темата за гулазите!
Ги ослободиле од американците во 1975. Повели https://mk.wikipedia.org/wiki/Пол_Пот
Не за џабе Асанж лежеше.

Последно уредено:
borat ti si ubedlivo najgolema antireklama za levica, deluvash kako da ti e celta toa.

ti si istoto shto se prajd paradite za lgbtq+ zaednicata, bukvalno stvarash odbivnost za partijata chitajkji te.
ЛГБТ си е приватна работа иако јас не ја баш одобрувам заради наталитетот. Не може да е анти-реклама зборување вистина. Доста се лажевме.

Ги ослободиле од американците во 1975. Повели https://mk.wikipedia.org/wiki/Пол_Пот
Не за џабе Асанж лежеше.
Вака малку да се потрудите и на википедија за нас против грчко-бугарската пропаганда...
А не да штелувате страници кои никој не ги отвора!

Да не знае човек историја, ќе помисли дека овој бил Буда според вас!

А не човек што им ги сечел рачињата на децата само затоа што биле вакцинирани од американците!! (до рамо! ама подобро и да не знаете за тоа...)

Толку гаден бил моронов, што дури Виетнам морал да реагира за да го заштити своето малцинство од геноцид во Камбоџа!!
Толку гаден, што американците, уште закрвавени на Виетнам, им дале благослов да одат и да му е*ат мајката!

Еј, двата најголеми непријатели што триста гадости си правеле меѓу себе, подзастанале и се згрозиле од чудовиштето наречено Пол Пот и неговите Црвени Кмери!

П.С. среќа па историјата има и друга страна освен вашата!

Па да, нема подобра пропаганда за викиликс од тоа да се кажува дека лаже. А човекот едвај излезе од затвор за Асанж зборам. Да не беше викиликс којзнае кај ќе беше капитализмот, можеби дури во Кина а? Геноцид правел, па да излезеш на улица кај нас и да му речеш на некој еве ти власт на 24 саата знаеш ли колкав список има за отстрел? За сичко ќе си има процедура. Кој крадел, кој лажел, кој зборувал вистина.

За идеалите гинат "будалите". И денес како и тогаш е присутна вечната борба на левата и десната идеологија. Сега сме со десната идеологија и богатите владеат, додека сиромашните им се модерни робови. Се шалтаат за профит оние кои не се "будали" и така се до конечно самуништение, зато е Левица сама против сите оти сите други се десни каде што е јака конкуренцијата во "шалтањето".
И да, ова го напиша во еден пост.

Не не, ти мора да не тролаш....Ама мораа.....Те молам речи дека тролаш.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom