Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
За да ги разграничите војводите и комитите треба само да го видите левото и десното крило на вмро. (фашизам - комунизам)
Ти брате, реално вака, или си тежок дпсмнеовец па со постојве ги одвлекуваш овие разочараните од дпсмне да гласаат за Левица, а ако си од Левица треба со декрет да ти забранат да пишуваш на форум. Олабај се малку! :)

Ок според ова секој кој облекол униформа на туѓа држава е предавник.
Не мора многу да набројувам за да те побиам доволно е да ја видиш сликата на Јане во бугарска униформа. Не е ни прв ни последен.
Автоматски споено мислење:

Тоа некој од нивна фамилија ќе прашаш.
Мишев има уште еден син крсто и ќерка марија која била учителка на децата на колишевски ,акој биле деца на колишевски .тоа се држело во тајност и денес и женаму на колишевски не се појавувала многу ,имаше муабети дека имат сите фалсификат биографии од киро до колишевски па до тито

Бадијала расправија, факт е дека организацијата е во блиски односи со Бугарија, све другото е работа кој како сака да си ги преведува настаните.
Све ова е објаснато многу поодамна од времето на Тодор, Никола Карев убаво си кажува во интрвјуто за тој грчкиот весник, "Ќе прифатиме помош од секој што е спремен да помогне во ослободувањето на Македонија, без разлика кој е", во тоа време бугарија се нуди да помогне ( макар и лажно) затоа и организацијата е блиска со нив.
Или што би рекол Чаулев, другарко Весела нека не те лаже бугаринот тој е див Татарин.
Знаеш Пунтер мене што ме мачи, што го величаат тој што наместо да води организација тој станал орудие на Бугарија и дефакто против идеалите на неговите претходници и нивните размислувања, за него независноста е само преку Бугарска интервенција.

Ти брате, реално вака, или си тежок дпсмнеовец па со постојве ги одвлекуваш овие разочараните од дпсмне да гласаат за Левица, а ако си од Левица треба со декрет да ти забранат да пишуваш на форум. Олабај се малку! :)
Бугарија уште тогаш била кон десна идеологија онаа со западот, па многу наши војводи сметале дека преку истата ќе дојдат до слободна Македонија што не е за маана знаејќи од денешна перспектива каде би отишло ова. Другите пак дознале за социјализам-комунизам како што е Гоце Делчев кој го разбрал светот нели како културен натпревар, што и тоа не е за маана. Единствено што е за маана е тоа дека десното крило било спремно да го убие, предаде левото крило за профит што е одлика на десната идеологија. Или наједноставно да нацртам сиромашни и богати војводи.

Бугарија уште тогаш била кон десна идеологија онаа со западот, па многу наши војводи сметале дека преку истата ќе дојдат до слободна Македонија што не е за маана знаејќи од денешна перспектива каде би отишло ова. Другите пак дознале за социјализам-комунизам како што е Гоце Делчев кој го разбрал светот нели како културен натпревар, што и тоа не е за маана. Единствено што е за маана е тоа дека десното крило било спремно да го убие, предаде левото крило за профит што е одлика на десната идеологија. Или наједноставно да нацртам сиромашни и богати војводи.
Ова да им го објасниш на тие што го слават Ќосето како од најголем Делчевист станал Михајловист за на крај да му го лиже на Колишевски.

Ова да им го објасниш на тие што го слават Ќосето како од најголем Делчевист станал Михајловист за на крај да му го лиже на Колишевски.
значи добро се адаптирал зато живеел 100 години ,а другите изгинаја млади знаел да се прешалта навреме ,како многумина денес,. исто и татрчев преживеа многу,.а другите комити беа хардкор ./

значи добро се адаптирал зато живеел 100 години ,а другите изгинаја млади знаел да се прешалта навреме ,како многумина денес,. исто и татрчев преживеа многу,.а другите комити беа хардкор ./
За идеалите гинат "будалите". И денес како и тогаш е присутна вечната борба на левата и десната идеологија. Сега сме со десната идеологија и богатите владеат, додека сиромашните им се модерни робови. Се шалтаат за профит оние кои не се "будали" и така се до конечно самуништение, зато е Левица сама против сите оти сите други се десни каде што е јака конкуренцијата во "шалтањето".

Последно уредено:
И тој не е поарен, ја подржа окупацијата на Македонија, па се премисли дојде во Македонија, кажа дека е Македонец и се расплака на песната за Миле Поп Јорданов но комунистите како секој Македонец кој што не размислува Југословенски го избркаа, отиде во Бугарија и таму не го прифатија за нивен.
Македонска работа...
Барем бугарите му го земаа телото, ние уште спиевме на таа бугарска пропаганда.
Што е наинтересно тестаментот го пишува 42ра и е убеден дека Ресен ќе биде под Бугарска власт и го пишува, после кога се ослободивме е пресреќен и доаѓа да живее тука, и на крај после бркањето и од кај нас и од кај нив се враќа во странство и на крај сака да почива во Солун, и тоа не му го исполнуваат, го земаа и акнаа во Софија.

Последно уредено:
Морам да споделам нешто.

Познаник работи во државна институција, со завршен Економски на приватен.
Пред 3 недели по телефон ми се жалеше како не чини таму кај што работи и сакал ја кај што работам да дојде.

Му реков океј, ќе прашам. Прашав дали треба човек- треба.

Требаше да ми прати CV за да го препорачам.

И го немаше…. Ја чекам.

Вака, сакам-неќам, кај мајка ви дома.
И таму со партиите.

Ревизија може да сања сеа. Кога ќе се дознае дека е напикан по партии. У наш сектор такви луѓе не требаат.

Ќе си трошам ја збор за некој што искочи партиски полтрон?

Еве како се добиваат работни места во ТИРЗ:

IMG_1381.jpeg

Клошар.

Денес ми враќа од ПЕТОКОТ.

Остај друго го нарече клошар, а ако дознае може и членов да лета од работа. Партиските војници одлучуваат кој ќе ви биде и министер и метач на улици кога не гласате за Левица така ќее.

Остај друго го нарече клошар, а ако дознае може и членов да лета од работа. Партиските војници одлучуваат кој ќе ви биде и министер и метач на улици кога не гласате за Левица така ќее.
А не е клошар?

Цвили да му средам за работа. Му барам CV, и после ПЕТ ДЕНА ми вика чекај да поминат избори?

Дечко, јас не сум ти од тие во партија таму, нити на тебе нити на овој, нити фирмата каде што работам.
Јас ако дадам збор негде, е даден. Не сум ја твојот идол Апасиев или било кој друг политичар. Ако бараш нешто од мене, а имаш почит кај мене, немој да ја губиш со глупости и непоштовање.
Пошто помина времето кога Мачка прави и средува за други.

Ти дремеш овде и пишуваш беседи за твојот идол и твојата партија. Мене повеќе ми личи дека тролаш.
Ама со испран партиски ум не можам да се објаснувам, нити пак сакам.

Ајде з.

Ovoj e без амбиција, и во најлош случај, ке чести тоалети низ Германија за која година.

Нас можеле да не наречат и бугари и срби и грци, зависи по која царштина.
Нешто слично како и твоиве ставови од денес до утре, патем тебе ти е најмило кога те нарекуваат Србин, нели ;)
За жал немавме лустрација и судења како во Чешка, Словачка, Маџарска, Полска, балтичките...
Зошто ја прескокна Украина па таа денес е најголемиот светоилник на демонкратскиот свет?

Ова е твојот Тодор, убава униформа, зошто ја облекол?
Им прави маскировка :pos:

Бадијала расправија, факт е дека организацијата е во блиски односи со Бугарија, све другото е работа кој како сака да си ги преведува настаните.
Све ова е објаснато многу поодамна од времето на Тодор, Никола Карев убаво си кажува во интрвјуто за тој грчкиот весник, "Ќе прифатиме помош од секој што е спремен да помогне во ослободувањето на Македонија, без разлика кој е", во тоа време бугарија се нуди да помогне ( макар и лажно) затоа и организацијата е блиска со нив.
Попрецизно е да се рече: организацијата во одредени врменски периоди е скоро па под целосна бугарска управа.
Делови од организацијата кои не го делат бугарољубието по некое време излегуваат формираат ВМРО-Обединета и други фракции, кои биле се ама никако бугарски полтрони.
Од денешен аспект се гледа дека тие што одбивале помош од Бугарија и други “стратешки партњори“ биле целосно во право.

Среќа е да не си од Македонија и Мakедонец
Несреќа е да си од Македнија и Македонец
:)
Добро и што одлучи. машко си или женско?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom