Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Покровск поверојатно е дека од Север ќе ми биде влезено отколку од Југ, значи прво ќе паднат Родинске и Мирноград
И ја така мислам...
ама според некои членови тука, во Покровск веќе водеа улични борби..

Мене само не ми е јасно... ако диверзантско-извиѓачкиве групи успеале да се пробијат до центарот што се вика..
Зошто тогаш биле оставени сами?!
Што дремела војската да искористи простор?!
Или па ич не ги праќај во самоубилачка мисија ако не мислиш да искористиш шанса!
Русиве и даље прават катастрофални грешки...

И ја така мислам...

Мене само не ми е јасно... ако диверзантско-извиѓачкиве групи успеале да се пробијат до центарот што се вика..
Или па ич не ги праќај во самоубилачка мисија ако не мислиш да искористиш шанса!
ќе научат

Сурков. Постаро интервју. Мислам дека го имав оставено уште тогаш.

The negotiations in Riyadh on 18 February got off to a good start for the Russians. What outcome could be considered a victory for Moscow ?

The military or military and diplomatic crushing of Ukraine. The division of this artificial quasi-state into its natural fragments. There may be manoeuvres, slowdowns and pauses along the way. But this objective will be achieved

This interpretation leaves little room for people's subjectivity. What if they don't want to be part of this "Russian world" ? Can people be forcibly associated with it ? And above all, why ?

I do not see in my previous answer the shadow of a denial of the subjectivity of peoples. It is Europe that has ignored the subjectivity of the Ukrainian people by supporting two coups d'état in Kiev. In 2014, for example, more than half of Ukrainians spoke Russian on a daily basis, both at work and at home. Less than half of them supported integration into the European Union, and even fewer wanted to join NATO. Against the will of the Ukrainian people, or in any case against the will of the majority of them, the West is trying to force Ukraine into submission, without anyone really understanding why. Even as we speak, European weapons, some of them French, are being used against my country to support the puppet regime in Kiev, which is based not on the majority of the Ukrainian people but on its anti-Russian and pro-Western minority. This is a continuation of Western attempts to colonise Ukraine by force.

Has the return of Ukraine to Russia's sphere of influence been a conscious objective of Russian foreign policy since the collapse of the Soviet Union ? In other words, has the annexation of Ukraine been an objective that Moscow has been pursuing, in various ways, since 1991 ?

This is Moscow's objective, but it is also Kiev's. In different ways, at different times, with varying degrees of success. In different ways, at different times, with varying degrees of success... In both Russia and Ukraine, since the collapse of the USSR, there have always been many people thinking about bringing our countries closer together or uniting them. Even today, there are still some on both sides of the front. It's natural, we are people of the same blood. Peaceful cooperation was prevented by two Western-backed coups in Ukraine, in 2005 and 2014. In both cases, Ukrainians were illegally subjected to the rule of an aggressive minority, motivated by the legends of a politicised ethnography and the mirages of European integration. This minority led Ukraine into war.

Don't you think that the war against Russia has, on the contrary, forged a Ukrainian nation and an 'anti-Russian' identity, including among Russian-speaking Ukrainians ? In other words, hasn't Russia created what it denied existed ?

Ukraine is an artificial political entity into which at least three very different regions have been forced : the South and East, Russian; the Centre, Russian-non-Russian (sic) ; and the West, anti-Russian. They couldn't get along and never have. The war in Ukraine will separate the Russians and the anti-Russians or, to paraphrase the Gospel, the sheep and the goats. The anti-Russians will not grow up. But it will be confined to its historical territory and will stop spreading across Russian soil. Perhaps one day Ukraine will be a real state, but only within its natural borders, and therefore much smaller.

Can Trump's United States become Russia's ally ?

Trump doesn't strike me as someone who wants to make allies.

The Russian liberals of the late 1980s and early 1990s made the mistake of thinking that Russia was a blank page on which they could build anything and everything. They forgot that Russia has existed for a thousand years, that its foundations were laid long before us, and that these foundations not only define our possibilities

"The future belongs not to globalists but to patriots"

Последно уредено:
И ја така мислам...

Ај и ти сега! Можеш да читаш кого сакаш, ама ако до сега не си одредил кој е реален постирач на вести , а кој типува како на кладилнца, ќе да е твој проблем.
Во другата тема за војнава убаво има пишано и точно си има карти. Во Покровск, како што пишав таму продорот на РФ се должи на дезертирање на една од бригадите која го бранела јужниот приод до градот. таму се влезени диверзантски групи на РФ и поради отсуство на отпор имаат влезано премногу за да може да биде стабилизирана линијата на која се стигнати. Таму и не е можно да се освои градот од југ, се виде тоа со Удачне. Затоа акцентот е префрлен на Родинске одамна. Мирнгород е лудост да го освојуваш фронтално, ќе загубат исто толку сили колку им треба за Покровск. Мирнгород ќе падне сам, кога ќе секне снабдувањето од север и од северозапад.
Часов јар е точката која ја држеше Константиновка и Славјанск безбедни. Како ќе биде после неговото паѓање, ќе видиме.
Русите прават грешки, како и Украинците, ама кај Покровск и Константиновка сигурно не. Главните глупости им се кај Сиверск и посеверозападно. Али таму командуваат брајчата и они освен коњ и јуриш не признаваат ништо друго!

Во Полска стигна специјален авион кој го користи НАТО, ќе и помага и на Украина​

wow каков наслов
Ми се свиѓа тоа што А1 водат сметка УЧК и педерите по невладини да ги сфатат, па бираат соодветни наслови разбирливи за претшколска возраст.

(тоа што со текстот ставиле слика од вулканот у Камчатка е минорна работа)

Последно уредено:
  • „Руските специјални сили се истоварија од неколку бродови и навлегоа во командниот центар на украинските вооружени сили. Притоа заробија британски воени лица кои ја координираа употребата на британски ракети и беспилотни летала“, се наведува во извештајот.
  • Верзијата на Лондон е дека уапсените офицери патувале во Украина како туристи и случајно завршиле во Очаков, дознаваат руски извори.

Овие лошиве Руси еден куп туристи испотепаа што по хотели што на војни полиња. Маме им ебаа.
Само едно нешто ме интересира од кога тоа почнаа држави во војна и места на војување да се презентираат како туристички дестинации и од кога почнаа да се нафаќаат туристи да идат таму ?

• „Руските специјални сили се истоварија од неколку бродови и навлегоа во командниот центар на украинските вооружени сили. Притоа заробија британски воени лица кои ја координираа употребата на британски ракети и беспилотни летала“, се наведува во извештајот.
  • Верзијата на Лондон е дека уапсените офицери патувале во Украина како туристи и случајно завршиле во Очаков, дознаваат руски извори.
Се цепев од смеење, абе деца да се поарно оправдање ќе измислеа, ццц!
Инаку некој се чудеше мислам Хуман беше, како стигнале русите до таму. Лесно, пред неколку дена украинците пробале да се истоварат на тоа песочиштето карши Очаков. Испогинале како муви, русиве сигурно си рекле, ај да им ги вратиме бротчињата на сиромасиве. Кога отишле таму, што ќе видиш, полно со туристи;) Сигурно ги земале да ги прошетаат и од другата страна на реката. Да не испадне за џабе арчеле пари и време, само една страна да видат!

Мора Хуман да му ги дава бројкиве :kafence:
Тие се бројките, нафо екипата имаше право дека Русија ја изгуби војнава... Само Русите пошто се глупи, сеуште не се свесни дека изгубиле.
Автоматски споено мислење:

Значи Русите можат слободно да гаѓаат цивилни камиони? :unsure:

Последно уредено:
Тие се бројките, нафо екипата имаше право дека Русија ја изгуби војнава... Само Русите пошто се глупи, сеуште не се свесни дека изгубиле.
Автоматски споено мислење:

Значи Русите можат слободно да гаѓаат цивилни камиони? :unsure:

Сега после ова ќе читате вести за руски напади на социјалната помош во Украина и споредби со Израел.
Памтите ми го зборов.

Уште не разбирам зашто директно и јавно не се егзекутираат заробените странски платеници.
Не ја сфаќам математиката, ни ефектот што мислат дека го постигнуваат со нивно чување во затвори додека не дојде ден за некаква трампа.
Веројатно мислат да го придобијат на своја страна, или бар да не го иритираат јавното мислење на Британија на пример, ама штетата што им е направена од нив е преголема, со оглед на тоа дека се баш професионални и ефикасни, а кога би осамнала по твитер некоја снимка од десетина обесени сигурно наредните би размислиле два пати дали да тргат натака.

Уште не разбирам зашто директно и јавно не се егзекутираат заробените странски платеници.
Не ја сфаќам математиката, ни ефектот што мислат дека го постигнуваат со нивно чување во затвори додека не дојде ден за некаква трампа.
Веројатно мислат да го придобијат на своја страна, или бар да не го иритираат јавното мислење на Британија на пример, ама штетата што им е направена од нив е преголема, со оглед на тоа дека се баш професионални и ефикасни, а кога би осамнала по твитер некоја снимка од десетина обесени сигурно наредните би размислиле два пати дали да тргат натака.
Тоа е посебна врста на умоболие, не се лечи со бесење. Ќе дојдат следни кои ќе мислат дека се појаки од претходните и нив нема да ги обесат!
Овие прдловците што ги фатиле, не се навикнати на тортура, ќе ги почуваат пола година-година, ќе испеат многу што. И ќе ги трампаат кога ќе видат дека немаат веќе што да дознаат од нив. Така да има смисла гостопримството :cenzura:
Сега Украина и кралството ќе мора да мењаат се’ во идните планови, рути, методи на напади, локации на тајни штабови.... инаку ќе ги запукаат пак во некоја банкет сала!

Еве Путин е спремен да направи гест, да му фрли коска на Трамп да може да се пофали дека направил нешто... Демек воздушно примирје.

Предвидувам прв момент кога Украинците ќе направат некое ново срање, дека ќе има нови рекорди во бројките на испалени руски проектили и дронови. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom