- Член од
- 26 ноември 2024
- Мислења
- 100
- Поени од реакции
- 142
Помлада генерација сте изгледа тука,ама дали ви текнува на Марио Петков, страшен напаѓач ,со Срле во тоа време и со Оливеира, ми се плаче какви утакмици имаше на Градски.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Марио Петков каков напаѓач беше, каква завршница, страшен играч, иако бев доста мал, таков играч не се заборава, гинеше секоја утакмица…Помлада генерација сте изгледа тука,ама дали ви текнува на Марио Петков, страшен напаѓач ,со Срле во тоа време и со Оливеира, ми се плаче какви утакмици имаше на Градски.
Голмани: Зекир/ПачовскиАј кога веќе начнавте тема, кажете си најдобра цела постава откако го гледате Вардар, кој играч ви оставил посебен впечаток, кого ќе памтите засекогаш, да видиме ние помладите што сме пропуштиле.![]()
Скроз го заборавив Јове. Добар шпиц несомнено, а и фамилијарно се големи Вардарци. Баш сакав да ја заврши кариерата во својот матичен клуб, но мислам дека не беше ни контактиран од тогашното раководство.Јове Костовски е тука исто.
Мене Душан Савиќ ми беше еден од поомилените, ако немаше премногу голови кај нас. Ја реши Шкендија во Тетово, во едни други времиња
Се зачудив дека уште игра фудбал. Од Дубочоица, преминал да игра рекреативно во петта лига, Слога Липовица. Нема да ни дојде лошо![]()
Ристе исто добар шпиц. Сочинуваа добар тандем со Вандаир, но и двајцата си отидоа во краток период ради очајната состојба во клубот.Ристе Наумов е најдобриот шпиц што сме го имале после Ќириќ според мене, штета што не фати силен Вардар. Не за џабе стигна до Славија Прага после тоа, каде мислам дека го спречија неколку сериозни повреди да се покаже во право светло. Пред тоа ако добро памтам беше и прв стрелец во Кипарско првенство каде отиде директно од Вардар.
Цементарница ака ФЦУ 55Не постои Цементарница подолго време. Играа во општинска лига на Косела Вода до пред некое време, ама пропаднаа. Игралиштето го презема академијата Кул, ништо не остана од Цементарница.
Штета за Ценентара што не постои,првпат сам на утакмица бев баш на Цементара бидејки блиску живеам.Се сеќавам и на утакмицата Цементарница[тогашен Фцу 55] против Вардар 95 год Саша Ќириќ во 88 мин ја реши.Понатаму баш Цементара беше како филијала на Вардар и после легендарното финале против Слога скоро пола екипа премина во Вардар.Тасевски,Блесинг,Вандаир,Бојан Марковски,Таневски,Глигоров тоа беа времињаСкроз го заборавив Јове. Добар шпиц несомнено, а и фамилијарно се големи Вардарци. Баш сакав да ја заврши кариерата во својот матичен клуб, но мислам дека не беше ни контактиран од тогашното раководство.
Ристе исто добар шпиц. Сочинуваа добар тандем со Вандаир, но и двајцата си отидоа во краток период ради очајната состојба во клубот.
За издвојување е што и едниот, и другиот, дојдоа од Цементара. Како и многу други, ја мислам дека немаше играч што не ни се потрефи. Што се случува сега со овој клуб?
Во време на Брацо кога даваше пари во Цементара и кога беше главен спонзор на Вардар истата Цементара ни има земено две титули,клучни бодови има Вардар губено на гостински терен.Во денешно време тоа би било лудост ама тогаш проаѓаше, многу тврд фудбал играа баш против Вардар и секогаш Вардар тешко проаѓаше на нивни терен.Цементарница ака ФЦУ 55
Инаку многу шмекерска екипа на времето, утакмиците со Вардар беа драма