Kajgana Song Contest #336 - Dutch DJ

• Креатор на темата Креатор на темата П²
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јануари 2020
Мислења
1.049
Поени од реакции
3.379
Темава е инспирирана од најавата дека ДЈ Тиесто после 15-17 години пауза се враќа на транс сцената.

IMG_3519.jpeg

Меѓутоа да не биде темата стриктно ограничена на Тиесто бидејќи имавме слични теми за него, одиме со холандски ДЈ.
Холандија е земја расадник на популарни ДЈи кои собираат вртоглави прегледи на ЈуТјуб и нивните траки се пуштаат од Косово до Литванија низ Европа а сигурно и пошироко.
Мала листа од ДЈи од Холандија:

IMG_3520.jpegIMG_3521.jpeg

И многу други.

Значи правец на музика не е ограничен, битно е да ДЈот е по потекло од Холандија

Веќе се постирани Тиесто и Корстен, па си реков ќе одам со Берлин, ама сепак преовлада Ван Бурен :love:

Заборавив да напоменам, дека не е ограничен дека еден ДЈ мора само по еднаш да биде пријавен. Слободно постирајте ако имате омилена трака од ДЈ кој веќе е постиран а вашата трака е различна од постираната.

Мене најслаба страна од електронску музику ми е јуротранс, хејтајте ме колко сакате ама голем ред флег су ми сфи овија холанѓани погоре набројани.
Ама овј ремикс е право ремек дело.

Заборавив да напоменам, дека не е ограничен дека еден ДЈ мора само по еднаш да биде пријавен. Слободно постирајте ако имате омилена трака од ДЈ кој веќе е постиран а вашата трака е различна од постираната.
Како го сменивме текот на настаните после ДНК, буквално времето го заебавме. Ќе мора да прифатиш и втора песна од СтолеД. Одам со 2 или со ниту една.

Освен Тиесто и Армин незнам други DJ-и од Холандија, не сум баш по трансот јбг . Че ја прескокнам темава

Како го сменивме текот на настаните после ДНК, буквално времето го заебавме. Ќе мора да прифатиш и втора песна од СтолеД. Одам со 2 или со ниту една.
Да не прекршуваме правило што важи 336 едиции. Те молам избери си една.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom