Newsmax Balkans

• Креатор на темата Креатор на темата Profesor Baltazar
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 септември 2013
Мислења
759
Поени од реакции
646

Newsmax Balkans отвора студио во Скопје​

39149_newsmax-web-foto-skoplje_utv.webp

Новото студио ќе се приклучи кон продукцијата на регионалната емисија „Ставот на регионот“, која ќе ги опфаќа најважните политички, економски и социјални прашања во земјата и регионот. Уредник и водител на емисијата „Ставот на регионот“ од студиото во Скопје ќе биде Предраг Кукиќ.

Емисијата ќе се емитува во работни денови од 19:30 часот и ќе се менува со регионалната емисија „Ставот на регионот: Подгорица“, која ја реализира тимот на Newsmax Balkans од Црна Гора.

А од пред еден месец отвориле и дописништво.

Ова е само студио во Скопје. Ставот на регионот е емисија која се менува веројатно секој ден пример понеделник е од студио во Македонија Скопје, вторник од Црна Гора Подгорица, среда од Босна Сараево.

Се надевам ова е почеток да преминат отворање целосно посебни канали за секоја од државиве. Читав дека во Босна имаат веќе канал прилагоден за Босна.

Досега не беа толку познати, ал џазира ги секинаше, сега овие ќе дојдат на наша берза како замена на ал џазира, иако мислам дека замена за ал џазира нема, најдобри беа.

Досега не беа толку познати, ал џазира ги секинаше, сега овие ќе дојдат на наша берза како замена на ал џазира, иако мислам дека замена за ал џазира нема, најдобри беа.
Овие се дел од “Српскиот свет“. Првиот се презива на -иќ, другите тројца прв пат ги гледам.

Единствено Al Jazeera Balkans ме нервираше што премногу се фокусирани на блискиот исток, Газа и други такви али па Al Jazeera е во прашање веројатно главната телевизија инсистирале таква уредувачка политика да имаат и за балканската верзија.

Newsmax Balkans е америчка телевизија е сега за балканот не сум ја гледал за да знам каков став држат и уредувачката политика имаат како е лиценцата. Знам дека е ексклузива на Tелеком Србија.

Newsmax Balkans отвора студио во Скопје​

Прегледај го приврзокот 451675

Новото студио ќе се приклучи кон продукцијата на регионалната емисија „Ставот на регионот“, која ќе ги опфаќа најважните политички, економски и социјални прашања во земјата и регионот. Уредник и водител на емисијата „Ставот на регионот“ од студиото во Скопје ќе биде Предраг Кукиќ.

Емисијата ќе се емитува во работни денови од 19:30 часот и ќе се менува со регионалната емисија „Ставот на регионот: Подгорица“, која ја реализира тимот на Newsmax Balkans од Црна Гора.

А од пред еден месец отвориле и дописништво.

Се шири големосрпската и вучиќева пропаганда и во Македонија после мтел, заимливо.

И почнаа со емисии на македонски јазик? Ако почнале има снимка од тоа на Јутјуб?

Каде каде подобри од CNN, MSDNC и NPR.

И почнаа со емисии на македонски јазик? Ако почнале има снимка од тоа на Јутјуб?
Па јас ги барам од понеделникот како што најавија но ништо нема, само Подгорица и Сараево. Чисто се сомневам дека ќе бидат на македонски, ова ќе биде емисија на српското малцинство во земјава. Мене на тоа ми личи.

Па јас ги барам од понеделникот како што најавија но ништо нема, само Подгорица и Сараево. Чисто се сомневам дека ќе бидат на македонски, ова ќе биде емисија на српското малцинство во земјава. Мене на тоа ми личи.
Американска е компанијата, незнам што се меша српско малцинство. Исто како Al Jazeera Balkans, RT Balkan.

Американска е компанијата, незнам што се меша српско малцинство. Исто како Al Jazeera Balkans, RT Balkan.
Не е американска компанија туку 100% српска. Државата е сопственик преку нивниот “државен“ телеком. За користењето на името се плаќа лиценца.

Не е американска компанија туку 100% српска. Државата е сопственик преку нивниот “државен“ телеком. За користењето на името се плаќа лиценца.
Newsmax Balkans is not a Serbian company wholly created from scratch; it's a locally operated channel (by Telekom Srbija) that runs under a licensed partnership with the U.S.–based Newsmax Media, Inc. . It carries Newsmax branding and some American-produced programming, while the actual operations, content creation, and broadcasting are managed on-site in Serbia and across the Balkans.

Newsmax Balkans cannot do whatever they want — they operate under a licensing agreement with Newsmax Media, Inc. (USA), which typically includes specific brand, editorial, and content guidelines.

На македонски со превод титл на српски

најдобри у вехабијска пропаганда

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom