Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    759
Јануари 2024 борбите беа на самиот раб на Доњецк, додека денеска Русите се на 90 километри од Павлоград

Од Доњецк до Зелени Хаи има иста дистанца како од Зелени Хаи до Павлоград или 20тина км повеќе до Запорожје

1.jpg

Ако на Русиве им требаше година ипол за да превземат толкава територија, да сум како Путин лабаво уште година ипол би почекал за истиот успех. Секако мислам и многу побрзо ќе оди со оглед дека Украинската војска е сега значително послаба

РФ е нападната, нема авантури тука, ова сега е хибридна војна а откако ќе нема украинци доволно за гинење ќе има НАТО војска у Украина. Уште на почеток викав дека 2025 до 2027 негде ќе почне накај директен конфликт.
Да, во право си, авантура во никој случај не одговара на случувањата.
Веројатно сум сакал да напишам зошто не употреби многу посини оруѓја затоа што овие додека не добијат по п... нема да застанат.
Инаку од самиот почеток сум на мисла дека уништувањето на Девесело и Констанца се оние клучни моменти кои че донесат ескалација или деескалација, вака како се одвиваат работите не е на добро.
Благодарим за исправката.

Да, во право си, авантура во никој случај не одговара на случувањата.
Веројатно сум сакал да напишам зошто не употреби многу посини оруѓја затоа што овие додека не добијат по п... нема да застанат.
Инаку од самиот почеток сум на мисла дека уништувањето на Девесело и Констанца се оние клучни моменти кои че донесат ескалација или деескалација, вака како се одвиваат работите не е на добро.
Благодарим за исправката.
Проблемот е што западната цивилизација е зло, нема разбирачка. Можеби чекаше некоја поблага структура да дојде на власт у САД, едини спас ни е тоа. Иначе ако реагираа како треба русите до сега светов ќе беше у пепел.

Јас не знам оти носат нови закони. Нели доброволци имало повеќе на секој чекор. Не мора закони да се менуваат тогаш.
Две години уназад киднапираат мажи на улица и ги пуштаат на фронт. Толку од имањето доброволци.

и последната автобуска постојка падна во Часов Јар.....следно Покровск,Славјанск,Краматорск

како се покажуваат новите млазни герани на терен,за брзо ќе паднат сите постојки во овие градови

како се покажуваат новите млазни герани на терен,за брзо ќе паднат сите постојки во овие градови

Но Трамп му постави ултиматум на Путин за 10 дена да престане да војува да победува! :unsure:
Автоматски споено мислење:

Инаку да, падна Часов Јар а никаде ги нема нафовците што се мајтапеа за автобуските постојки... Всушност никаде ги нема да го разберат моментот дека никогаш работата не беше за градови и територија туку за победување во војната. Преку трошење и атриција на противничката способност да војува.

Но Трамп му постави ултиматум на Путин за 10 дена да престане да војува да победува! :unsure:
Автоматски споено мислење:

Инаку да, падна Часов Јар а никаде ги нема нафовците што се мајтапеа за автобуските постојки... Всушност никаде ги нема да го разберат моментот дека никогаш работата не беше за градови и територија туку за победување во војната. Преку трошење и атриција на противничката способност да војува.
Ako ne bilo za teritorija, sto se raduvate na Casov Jar?
I normalno deka ne e za teritorija, si imase tamu putin celi staeno i momentalno poblisku se do mesecinata nego tie celi.

Ako ne bilo za teritorija, sto se raduvate na Casov Jar?
I normalno deka ne e za teritorija, si imase tamu putin celi staeno i momentalno poblisku se do mesecinata nego tie celi.
Не го мешај мајтапењето со вас, со наводно „радување за Часов Јар“.
Инаку тоа кој е колку блиску до поставените цели, очигледно е дека не можеме објективно да го дискутираме. Но дури и нафовци мора да признаете дека е очигледно во која насока идат работите... А штом работите континуирано одат во таа насока тогаш секако некогаш и ќе стигнат таму. Прашање е само на време, исто како со Часов Јар.

Зошто САД сега се сетија да притискаат за „мир“?
Или и ти веруваш дека Трамп Миротворецот од хуманистички побуди го тера циркусов со „умираат луѓе, војната мора да запре“. Тоа додека во Палестина деца и цивили секојдневно се убивани со глад и бомби, а истите САД го блокираат секој меѓународен обид за помош. Трамп Миротворецот кој почна војна со Иран, нешто што не се осмелија да го направат ни Буш, Клинтон, Обама, Бајден, и куп други послушници на олигархијската „демократија“ во САД. Тој Трамп сега се „загрижи“ за луѓето што страдаат во Украина??

Евтини приказни за глупа раја.

Зошто САД сега се сетија да притискаат за „мир“?
Или и ти веруваш дека Трамп Миротворецот од хуманистички побуди го тера циркусов со „умираат луѓе, војната мора да запре“. Тоа додека во Палестина деца и возрасни убиваат со глад и бомби, а САД го блокираат секој меѓународен обид за помош. Трамп Миротворецот кој почна војна со Иран, нешто што не се осмелија да го направат ни Буш, Клинтон, Обама, Бајден, и куп други послушници на олигархијската „демократија“ во САД.

Евтини приказни за глупа раја.
(y)

Само што јас не сум од оние кои мислат дека САД-истите притискаат за мир, со овој на чело повеќе би рекол дека изгледите за судири од поголеми размери се изгледни.

(y)

Само што јас не сум од оние кои мислат дека САД-истите притискаат за мир, со овој на чело повеќе би рекол дека изгледите за судири од поголеми размери се изгледни.
Само наративата, приказната е дека они притискаат за мир. Тоа е за глупата раја, за останатите е јасно дека сакаат да купат време за нивните паљачовци на власт во Украина. пауза/примирје за да има време да се киндапира регрутира ново топовско месо, да се произведе и достави оружје и муниција, да се утврдат Украинците на нови одбрамбени линии пошто старите сите паднаа или паѓаат.

И затоа Трамп му дава некаков ултиматум на Путин. Му дава шанса да погреши, а којзнае можеби има шанса? :unsure:

Само наративата, приказната е дека они притискаат за мир. Тоа е за глупата раја, за останатите е јасно дека сакаат примирје за да купат време за нивните паљачовци на власт во Украина.
Аха, оружје за мир, разбрав. ;)

Во меѓувреме се спрема замената на Зеленски. Им се збајатисал па ќе го менуваат.
Штом дибекот Залужни го облекле во одело, јасна е работата. :)

Сад притиска за мир откако почна да губи, одеднаш животите на луѓето им станаа битни. А оној милион украинци што погина во бесцелни напади не беше битен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom