Kajgana Song Contest #335 - Најдобрата македонска андерграунд ПОП песна

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Учам од најдобриот? :) Магдалена Цветковска
Не , не е таа.

Оваа е :
natasa-3.jpg

Како не му текне на некое менаџерче да организира едно забавиште во некоја од саливе со овие песни да се собереме сите сладокусци и да се остаиме.

Иначе, порано кога ќе се запиевме по куќи пред град, неизбежна беше и оваа, да, можеби не ја дели епохата, ама тие се енергијата и вајбот, да не кажам

Одма знам и како би излгедало тоа затоа што Русите имаат направено таков сличен генијален концепт тематика главно 80ти а изведувачи one hit wonder и underground pop, изведувачи што немаат ни популарност ни песни да наполнат сами концерт овие сигурно им рекле, еве ви по 100 евра плус пат и смештај одпејте го тој 1 до 1.5 хит што го имате и за 10 минути сте зараотиле џепарац оти никој жив друг нема да ве викне. И нормално дека ќе прифатат, што ќе прават. Публиката во делириум, се што не можеле во млади години во комунизмот конечно можат сега на стари. Да рипаат во живо на Life is life, na, na, na, na, na...

Еве како ќе изгледа тоа во живо, само наместо Modern Talking, Марјан Стојановски ја пее- Ненаситееееееен, вчера, утре и денееееееес....

Реакцијата, оутфитот и фаците на публиката се прајслес.

Не ми се верува дека ја најдов песнава ауууу .....:pos:

Уште кога ја замислував темата, уште одма прва песна што ми падна во глава беше оваа и си реков што ќе правам ако некој ја постира и не можев да си ја решам дилемата, ова е длабоко во сивата зона и не можам да се одлучам ќе морам да размислам малку.

905, 000 прегледи има секако дека нема да ја биде.

Иначе некогаш заборавам колку сум стар, убаво ме потсети курајбер па сега ќе ви ставам типичен underground pop од мое детство. Мојца Седеу и група Пинаколада, во случај каде што the carpet matches the drapes. Е децо вака изгледаше на времето андерграунд попот.

Не зезај 2 дена се мислев како се вика песната едвај ја најдов... мелодијата ми беше во глава ама текстот ми идеше цела година... а не цела недела... а уствари песната се вика Пијан и млад... :eek::D

Иако веќе постирав поназад, и ќе идам со таа песна, нека стои и оваа како дефиниција за андерграунд песна/бенд...

Не зезај 2 дена се мислев како се вика песната едвај ја најдов... мелодијата ми беше во глава ама текстот ми идеше цела година... а не цела недела... а уствари песната се вика Пијан и млад... :eek::D
Што се случи со дечкото Сашо Спасовски?
Многу одамна, ако не грешам, на форумов читав, дека бил месар во Веро.

Поправите ме ако грешам.

Иако веќе постирав поназад, и ќе идам со таа песна, нека стои и оваа како дефиниција за андерграунд песна/бенд...

Да ама не е поп, Зоки ти е типичен претставник на македонскиот панк преку Агресори а едно време беше дел и од КУР. Ова на пример не само што не е поп туку е антипоп:

@Sussaro
ако мојава од Аднан и Марија не може оти е алтернатив или пеат на енглески..
Втор избор ми е:

Од времето кога беше б'лгарчета и благонадежен испољнител :ROFLMAO:

Е сега дали не може да го наполни МКЦ е малку дискутабилно..
Многу ѓаоли има за истерување меѓу народов :D

П.С. кој таленти испаднале од Велес... ако е Путин паметен и вољан да му помогне на човештвото.. само една атомка треба нас да ни фрли :rolleyes:

Чекај малце, Наташа Малинкова е вокалист од Багаж :eek:
Јесте.
Автоматски споено мислење:

П.С. кој таленти испаднале од Велес... ако е Путин паметен и вољан да му помогне на човештвото.. само една атомка треба нас да ни фрли :rolleyes:
Немој така да збориш. Агда е од Велес.
Башка и музата на Сашенце наш од фан клуб мислам дека е велешанка.

Нема никаква логика Сашо Спасовски да е ундергроунд, песната ден денес ја пуштат по радио.
И не му е само таа песна хит, само толку памтите.
Не ги гаси свеќите, животе сладок си, имаше уште некоја не ми текнува.

Јесте.

Немој така да збориш. Агда е од Велес.
Башка и музата на Сашенце наш од фан клуб мислам дека е велешанка.
Абе и Нонето е велешанка а-уууу
како ја заборавивме жив да не сум :yid:

@Sussaro
Втор избор ми е:

И двете гаѓаат во целта и можеш да одиш со кого сакаш иако што се мене тиче нормално дека Тино повеќе гаѓа во целта. А кога сме веќе кај инфлуенсери, исцелители и селф хелп гуруа кои воедно биле и андерграунд по артисти не смееме да го заборавиме и:

хммм ја имат снемано песнава од Јутуб. Се прашувам зошто.

Нема никаква логика Сашо Спасовски да е ундергроунд, песната ден денес ја пуштат по радио.
И не му е само таа песна хит, само толку памтите.
Не ги гаси свеќите, животе сладок си, имаше уште некоја не ми текнува.

Но немој да си ти птица селица, ако сакаш да си ми ѕвезда Деница, Не ми глуми женска и секако епохалниот спот за Мобимак:

на ова мислев кога викав креативна дебата. И јас сум на мислам дека ако не целиот труд на Сашо ама барем Пијан и Млад не е за тука.

Последно уредено:
@Sussaro
Втор избор ми е:

Голем хит на мс смс беше Тино. Заедно со Брајан и Шарки кој имаше апла бесрамен плагијат на Every little thing од The Police, ама ги нема на youtube.

Владе и покрај то шо Ристе од Припор беше хит и е попознат од Угро, и покрај то шо од 3 работи не се согласваме за 7 и како врв на се и покрај то шо си исламољуб шо е број 1 смртен грев во моја книга нек ти биди Ристе од Припор.
Mislam deka dosega sfati deka bas i ne se zamaram, da ne recam ne navlegvam tolku vo specifikacii, posebno na vakvi temi koi povekje gi gledam kako relaksacija i razonoda otkolku da zemam da desifriram sto tocno avtorot konkretno bara. Okolu Risteta i negovata popularnost, da togas za togas i bese popularen, dali bese kolku Ugro e vekje diskutabilno za togas. Denes ti garantiram deka povekjeto tuka prv pat ja slusaat pesnata, uste pomalce znaat koj e toj Risto vsusnost, niti pak na nekoe radio jas konkretno ja imam slusnato sega skoro ili pojma nemam, vo prethodnite 20 godini. Za razlika od nego Ugro od vreme na vreme ke go pustat. Bas nekni go slusav koga sme kaj toa.
P.s od kade jas pak islamoljub :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom