Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Da mnogu od niv stradale mnogu dusevno telesno sekako iako bile mnogu svetii luge posebno mu se molam na Sv Pajsej isto taka I Sv Porfirij Imam kniga ja citam ama ja kupiv od knizara vo Skopje kade mozam da najdam takvi knogi vo nekoja crkva kade ima
https://preminportal.mk/knizarnica - Еве и овде има книги што можеш да ги префрлиш и да си ги читаш, но гледај како што ти кажав од светото писмо читај си претежно, од новиот Завет посветен на нашиот Господ Исус Христос.
Ти страдаш од наметливи мисли и пјур оцеде а ја имам патам од FTT (f*cking true thoughts) и ако го земеме примерот со кола возење мене ми е криво што немам некој АК -47 додека возам пошто највише мразам кога ми се лепи некој позади на пар метри од мене..Не постам ни еден ден во неделата..шибам што најдам по фрижидер..
Ништо не ти е. Најди си духовник кој ќе ти даде совет, читај свето писмо, пости ги четирите пости, исповедај си се и причести се. И многу гледај придржувај си се кон тоа на Бога да му угодиш прво, после тебе и на другите околу тебе. Патот не е воопшто лесен, верувај дека секој сам се мрази заради нешто лошо, но ако човек навистина верува во Бога, се може да помине, оти луѓето може да не те сметаат за човек како што може Бог да те смета и да те сака, да ти ги продолжи и деновите на земјава за да се покаеш и да се очистиш и на крајот да бидеш здрав.
Христос единствено нешто што сака е да се спасиме сите од на земјата, не сака ниту еден човек да го пушти во пеколот, но поради гордоста што ја има, многу души за жал паѓаат поради тоа.

Море ако треба и кај оџа ќе од

https://preminportal.mk/knizarnica - Еве и овде има книги што можеш да ги префрлиш и да си ги читаш, но гледај како што ти кажав од светото писмо читај си претежно, од новиот Завет посветен на нашиот Господ Исус Христос.

Ништо не ти е. Најди си духовник кој ќе ти даде совет, читај свето писмо, пости ги четирите пости, исповедај си се и причести се. И многу гледај придржувај си се кон тоа на Бога да му угодиш прво, после тебе и на другите околу тебе. Патот не е воопшто лесен, верувај дека секој сам се мрази заради нешто лошо, но ако човек навистина верува во Бога, се може да помине, оти луѓето може да не те сметаат за човек како што може Бог да те смета и да те сака, да ти ги продолжи и деновите на земјава за да се покаеш и да се очистиш и на крајот да бидеш здрав.
Христос единствено нешто што сака е да се спасиме сите од на земјата, не сака ниту еден човек да го пушти во пеколот, но поради гордоста што ја има, многу души за жал паѓаат поради тоа.
Fala mnogu mi trebase ova vakov sovet zosto MN luge ne me razbiraat vikaat e niso ne tie ti treba setanje psihijatar, jas veruvam deka za se treba da barame odgovor vo verata vo nasiot Gospod za se koga ke bide potrebno ke ni pomogne, no prvo mora da se potrudime nie
A vo knizarata ikona mi malce sube Deka ne se od crkva ili toa e pak napisano od svetenici duhovni luge

A vo knizarata ikona mi malce sube Deka ne se od crkva ili toa e pak napisano od svetenici duhovni luge
Момците кои ја отворија книжарницата „Икона„ во времето кога продаваше само црковно-верска литература, самите се верници.

Каква е состојбата со таа фирма денес, не ми е познато.

Битно е дали се работи за литература сработена од православно-црковни автори, не е битно од каде е таа литература купена.

Цитирам една порака од владика Николај: ,,Секој ден е борба измеѓу мене и мене. Јас каков што сум и каков што Бог сака да бидам."
Бог како сака да бидам: тивок, добар, истраен од молитвата, да се борам со злото што е во мене, да му се спротивставувам на страстите и искушенијата, да ги почитувам другите луѓе, но не и нивната вера во друга религија, да постам согласно воспоставениот пост што е преку годината, да се исповедам, редовно да го читам божјиот збор и да се причестувам со стравопочит кон Господ, оти причеста е оган што гори и кој греши виновен е според крвта и телото на нашиот Господ Исус Христос. Бог сака да ги почитуваме правилата и законите што се поставени од него и на крајот да бидеме спасени, ама ако ја бараме единствено неговата света волја и милост.

ова ли е прашање за христијанството?
Прашањето е сосема легитимно,не гледам проблем во него..Какви би биле ние како христијани ако не го прифатиме Хепта онаков каков Бог го создал со сите слабости и позитивни страни..Кој е без грев нека го фрли прв каменот..Кога ќе дојде Исус по втор пат прво ќе го бара Хепта да се види со него,на останатите ќе ни каже да чекаме на ред иако меѓу нас ќе има и луѓе кои строго се придржувале околу постењето и редовно го читале светото писмо..

Прашањето е сосема легитимно,не гледам проблем во него..Какви би биле ние како христијани ако не го прифатиме Хепта онаков каков Бог го создал со сите слабости и позитивни страни..Кој е без грев нека го фрли прв каменот..Кога ќе дојде Исус по втор пат прво ќе го бара Хепта да се види со него,на останатите ќе ни каже да чекаме на ред иако меѓу нас ќе има и луѓе кои строго се придржувале околу постењето и редовно го читале светото писмо..

Не ги извртувај Исусовите збори. „Едно„ е да биде огревовен и недостоен пред Бога, „друго„ е да е биде забеган пред Бога, злоупотребувајќи ја слободната волја која сам Христос ни ја дал...

Не ги извртувај Исусовите збори. „Едно„ е да биде огревовен и недостоен пред Бога, „друго„ е да е биде забеган пред Бога, злоупотребувајќи ја слободната волја која сам Христос ни ја дал...
Izvininete ama I ova go svativ vo negativna smisla si imas maka baras sovet,
Ne razbrav sto e pogresno moze laik malce grubo napisa aama imas maka baras sovet
Vo koj smisol misli zabeguvanje
Da razberam Dali gresam Dali se odnesuvase na mene

Izvininete ama I ova go svativ vo negativna smisla si imas maka baras sovet,
Ne razbrav sto e pogresno moze laik malce grubo napisa aama imas maka baras sovet
Vo koj smisol misli zabeguvanje
Da razberam Dali gresam Dali se odnesuvase na mene

Не, не е до тебе, туку коментар кон прашањето под бр. #11672 и членот кој е споменат во тоа прашање.

Да одиме уште малку "со извртување"..Каде се двајца собрани во МОЕ ИМЕ ЈА ќе бидам меѓу нив..Никаде не пишува ни 100К ни пар милиони..Никој нема авторско право на вистината освен НЕГО а човековото толкување на истата е барање начин за самооправдување и дозвола за продолжување по истиот погубен пат..

Да одиме уште малку "со извртување"..Каде се двајца собрани во МОЕ ИМЕ ЈА ќе бидам меѓу нив..Никаде не пишува ни 100К ни пар милиони..Никој нема авторско право на вистината освен НЕГО а човековото толкување на истата е барање начин за самооправдување и дозвола за продолжување по истиот погубен пат..

Па самиот штотуку направи толкување на Христовите зборови („...двајца и тројца собрани во Мое име...„)...и, во право ли си?

Христос воскресе и со него и ние оживеавме, ќе дојде ден кога се ќе излезе на виделина и се што било направено во темнина ќе излезе на светлина.
Христос е подреде нас и ќе биде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom