- Член од
- 9 јануари 2021
- Мислења
- 1.145
- Поени од реакции
- 1.238
https://preminportal.mk/knizarnica - Еве и овде има книги што можеш да ги префрлиш и да си ги читаш, но гледај како што ти кажав од светото писмо читај си претежно, од новиот Завет посветен на нашиот Господ Исус Христос.Da mnogu od niv stradale mnogu dusevno telesno sekako iako bile mnogu svetii luge posebno mu se molam na Sv Pajsej isto taka I Sv Porfirij Imam kniga ja citam ama ja kupiv od knizara vo Skopje kade mozam da najdam takvi knogi vo nekoja crkva kade ima
Ништо не ти е. Најди си духовник кој ќе ти даде совет, читај свето писмо, пости ги четирите пости, исповедај си се и причести се. И многу гледај придржувај си се кон тоа на Бога да му угодиш прво, после тебе и на другите околу тебе. Патот не е воопшто лесен, верувај дека секој сам се мрази заради нешто лошо, но ако човек навистина верува во Бога, се може да помине, оти луѓето може да не те сметаат за човек како што може Бог да те смета и да те сака, да ти ги продолжи и деновите на земјава за да се покаеш и да се очистиш и на крајот да бидеш здрав.Ти страдаш од наметливи мисли и пјур оцеде а ја имам патам од FTT (f*cking true thoughts) и ако го земеме примерот со кола возење мене ми е криво што немам некој АК -47 додека возам пошто највише мразам кога ми се лепи некој позади на пар метри од мене..Не постам ни еден ден во неделата..шибам што најдам по фрижидер..
Христос единствено нешто што сака е да се спасиме сите од на земјата, не сака ниту еден човек да го пушти во пеколот, но поради гордоста што ја има, многу души за жал паѓаат поради тоа.