Данок на немажени и неженети лица

• Креатор на темата Креатор на темата pozdrav eden topol
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Данокот колку и да е висок не вреди колку животот. Да го промашиш брачниот партнер, значи да го промашиш животот. Совет од мене, не се женете/мажете, плаќајте си данок, зашто животот нема цена, а ова брачниов не е живот, ова е за мазохисти.
Ела да те утешам па и мене да ме пореметиш ко твојот бивши сопруг.

ДефЕтизам со Е ;)
Познавај си ти парови и даље и надевај се дека ќе бидеш среќен како нив еден ден.
Без разлика Е или И, не те прави паметна.
Престани да шириш глупости по форум како брак е дисфункционална работа и како сите мажи и бракови се пропалитети. Твојот е, ти си пропалитет, деца те читаат, деца што утре треба да ствараат врски и бракови, со читање нестабилни кокошки како тебе, нема да изградат добри мислења.
Ако твојот живот и брак е пропалитет, не значи дека 99% случаи се исти, како што си пишала.

Ме мрзи да ви ги читам мислењата и да ви ги анализирам, не знам што толку ве тригерна да ме напаѓате, најверојатно зашто зборам вистина,;) во стариот Рим поштарот гласник кој носел лоши вести бил убиван на лице место, епа не е сменета психологијата на рајата овци до денешен ден,ме мрзи да враќам на навреди и цитирам ок? :)
Ме заболе за вашите мислења, јас си ја кажувам вистината.
Најинтересно ми е кога поборници за брак и семејство се токму сингл ергени- заодени на темава. Хах не знам дал да плачам ил да се смеам.:icon_lol:

Aко нема деца во врската не ни ти треба брак.
Тоа да се слагам.
Автоматски споено мислење:

Па што бараш на форум?
Не е стар Рим туку стара Грција, и немале развиени поштенски врски, туку гласник.
Ако ние сме овци, што правиш ти меѓу овците? Значи и ти си овца. Дека си црна и се истакнуваш, не знам...
Ја кажуваш твојата верзија која не мора да значи дека е вистина. Си имала лош брак, можеби. Не значи дека следниот брак би ти бил ист. Ако мислиш дека ќе ти биде ист, тогаш до тебе е.
Не мора да се смееш, не мора да плачеш. Не треба ни главата од ѕид, само прстот на чело.
И можеби е подобро да бидат ергени отколку со некоја ко твоето мислење.
Не знам зашто мора да се навредува некој кога се дискутира, можеме тоа и цивилизирано да го правиме. Не гледам сатисфакција во тоа да вреѓам некого само зашто имал спротивно мислење од моето. Не ја разбирам таа примитивна потреба да се навредуваат и понижуваат жени.

Да, не значи дека следниот брак би ми бил "лош", што год и да се подразбира под лош брак нели, самите проценти на разводи од 50% па нагоре, сведочат за неуспехот на институцијата брак. Нема потреба да се натегаме.

Последно уредено:
Време ти е за фемина форум, иди таму држете се за рачиња и сите заедно во хор како бракот е лош и мажите се гниди.
Community Reaction GIF

• Ми се допаѓа
Reactions: 048
Некои људи треа да плаќаф данак зшто уопште постоиф.
Неќу да ги именуем сеа.
Да не ги таговам.
Ке ми заглави мејловото мајмунче.

Време ти е за фемина форум, иди таму држете се за рачиња и сите заедно во хор како бракот е лош и мажите се гниди.
Community Reaction GIF
Нема такво нешто на фемина, или барем не на тие теми јас кај што роварам :)
Автоматски споено мислење:

Темата со „данокот за немажени/неженети“ е глупост невидена. Ако навистина некој сака да го бустира наталитетот – нека ги стимулира младите да формираат семејства! Гледајте што прават соседите, конкретно Србија и Бугарија, поддршка, а не само зборови и ветувања.

Србија:

• Прво дете:
    345.000 динари ≈ 2.950 евра (еднократно)
  • Второ дете:
    480.000 динари ≈ 4.100 евра (во рок од 24 месеци)
  • Трето дете:
    2.880.000 динари ≈ 24.600 евра (во рок од 10 години)
  • Четврто дете:
    3.456.000 динари ≈ 29.550 евра (во рок од 10 години)

Бугарија:

• 600 лева ≈ 310 евра на дете годишно додека не наполни 18 години (максимум 4 деца).

Породилно отсуство:

• Македонија: (бедни) 9 месеци
  • Србија: 12 месеци за прво и второ дете, 24 месеци за трето и секое следно.
  • Бугарија: 12 месеци породилно на цела плата + 12 месеци по 390 евра месечно за гледање дете.
Ако навистина сакаш наталитет, финансирај го правењето и чувањето деца, а не глупави казни затоа што некоj неможел да основова семејство. Ова се мерки што даваат реален резултат, а не само зголемување на стапките на иселување.

П.С.
Ако немаш идеа препиши од друг или пак врати го тоа што го имаше во времето на Грујо кога имаше месечна надокнада за трето и четврто дете. Доста е веќе со „мотивација“ преку глупави ПР мерки.
310 евра годишно се смешни пари, на запад месечно толку даваат.
За еднократна помош треба секој родител да има право во секоја држава и таа помош да е пристојна, барем основни работи да си приушти, кај нас од што сме мизерни си раздаваме колички, алишта, релаксатори и слични реквизити, не е тоа лошо, да не ме сфати некој погрешно ама жално е еден родител да нема пари една количка да му купи на бебето а ги има многу талви фамилии.
5000 денари е кај нас еднократната помош ако не се лажам, не е мрдната од на тито времето.

Последно уредено:
Нема такво нешто на фемина, или барем не на тие теми јас кај што роварам :)
Стефи одамна е дијагностицирано дека не си нормална жена, прво навиваш за Челзи па за Атлетико па за Тореса па за Сименота, па после си имаш дугачку врску и брак и муж ти е среќан, прашање е, што кур тражиш ти на фемину сас тија пропаднати пачавре како Очајну :D

Стефи одамна е дијагностицирано дека не си нормална жена, прво навиваш за Челзи па за Атлетико па за Тореса па за Сименота, па после си имаш дугачку врску и брак и муж ти е среќан, прашање е, што кур тражиш ти на фемину сас тија пропаднати пачавре како Очајну :D
Вака и сестра ти и мајка ти по дома милно си ги викаш, пачавре бе

Вака и сестра ти и мајка ти по дома милно си ги викаш, пачавре бе
Па си, два брака имаш позади себе и трубиш на форум како брак е лош и дисфункционален. Од моја гледна точка проблемот е до тебе.
Проблемот уствари е што како што ти и кажав, овде има и млади луѓе што читаат и оформуваат мислење, мислење кое ти на темава, не треба да го имаш. Пошто имаш 2 брака позади себе, ако добро памтам, можда сум грешка.
Ако сум грешка поправи ме ама самата си имаш пишувано и дисквалификувано од темава како релевантно мислење.

Па си, два брака имаш позади себе и трубиш на форум како брак е лош и дисфункционален. Од моја гледна точка проблемот е до тебе.
Проблемот уствари е што како што ти и кажав, овде има и млади луѓе што читаат и оформуваат мислење, мислење кое ти на темава, не треба да го имаш. Пошто имаш 2 брака позади себе, ако добро памтам, можда сум грешка.
Ако сум грешка поправи ме ама самата си имаш пишувано и дисквалификувано од темава како релевантно мислење.
Што има она позади себе НЕ ти дава за право да ја навредуваш!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom